• Ta sig ur ett missbruk, tips?

  Posted by reaper on 2003-03-01 at 20:05

  Hej!

  Har missbrukat hash varje dag i 2år nu. Detta är inte något som jag vill göra men har inte kunnat låta bli och röka, förän nu.
  Eftersom mitt körkort är under utredning så måste jag pissa rent om 4 veckor. Jag har hållit upp i 4 dagar nu. Och det har inte varit några roliga dagar även om det har blivit lite bättre nu. Kallsvetats som fan och haft sömnproblem. Det är enda jag tänker på är hash.,

  Någon som har några tips som kan hjälpa en att hålla sig från hashet?
  Läste någonting om att man kunnde hålla upp med onani för då kommer man till slut bara tänka på sex istället för hash 😆

  Har haft lite magsjuka också, så att jag inte har kunnat äta något. Upptäckte då att det enda jag tänkte på var mat. så man kanske skulle banta, då förlorar man ju fett också där hashet sitter och då borde väll chansen för att jag ska klara pissprovet öka 😉

  Har ni några tips, eller själva lyckats ta er ut ett långvarigt hashmissbruk? Skriv gärna.

  replied 20 years, 4 months ago 10 Members · 54 Replies
 • 54 Replies
 • pachipachihand

  Member
  2003-03-01 at 23:24

  Låter som ditt liv revolverar kring hasch. T.ex du kommer hem från jobbet och tänker “Hmm, fan va tråkigt det är, vad ska jag göra? Jag tänder en spliff så blir allt kul!”

  Det är inte jag som ska bestämma om det är så du vill leva ditt liv eller inte, men om det är ditt körkort som står på spel och du faktiskt ville ha hjälp ur denna situation så borde du ta till dig denna information.

  Först och främst måste du bestämma dig mentalt. Du vill väl gärna behålla ditt körkort? Ett bra tips är att skriva upp dina mål för veckan elr året på ett papper. Alltså inte bara bestämma dig i huvudet, utan du ska fysiskt skriva ner det du vill uppnå. Det hjälper faktiskt! Det kan vara allt från att gå ner i kilo till att sluta missbruka hasch.

  För att underlätta det hela så kan du ju försöka skaffa dig aktiviteter att uppehålla dig med efter jobbet, t.ex gå på gymmet. Eftersom du också lägger pengar på ett dyrt gymkort så vill du säkerligen utnyttja detta till fullo. Det blir alltså lönsammare för dig och du mår bättre ju mer du går på gymmet! Bra va! :) Gym är också bra ställen att träffa nya kamrater så du kan utvidga din umgängeskrets så du inte BARA umgås med stoners! 😆

  Det är också viktigt att skilja på ett bruk och missbruk. Om du känner att du inte alls kan kontrollera ditt bruk, då har det helt plötsligt gått över gränsen och kallas då för missbruk. Men eftersom staten och pisstestet för ditt körkort inte skiljer på bruk och missbruk när det gäller narkotika, plus att det är olagligt, så är det tämligen lönlöst att ens bruka det tills efter du ska pissa.

  Om du vill berusa dig så kan du ju faktiskt använda det lagliga alternativet alkohol om du inte har något emot det, dock ej så att du blir berusad varje dag, självfallet! Om du bestämmer dig för att du vill dricka alkohol någon helg, se då till att det INTE finns någon hasch i närheten! Så du inte råkar skita i körkortet för stunden under fyllan.

  Onani har ju absolut sin charm! Och om detta underlättar för en att ta sig ur ett missbruk eller ej vet jag inte. Men skönt är det iaf, så det kan du nog göra ändå! :P

  Alla har olika svårt att ta sig ur ett beroende men det gäller att verkligen vilja, och om man verkligen vill, så är det inte så himla svårt att ta sig ur ett missbruk. Speciellt ett haschmissbruk eftersom hasch främst är psykiskt beroendeframkallande och inte fysiskt som t.ex nikotin.

  Du har ju iaf skrivit ett inlägg här, där du säger att du vill ha hjälp, och det är ju ett sunt tecken som visar att du verkligen vill sluta.

  Jag kan inte göra mycket mer nu, förutom att önska dig lycka till!
  Och det gör jag! 😉

 • mooch

  Member
  2003-03-02 at 01:30

  Aktivera dig, vad som helst bara du gör något. Ut och spring, umgås med kompisar (som inte röker givetvis). Planera gärna dagen lite mer än vanligt och se till att den mesta tiden är fylld med något.
  Det du känner är trots allt bara ett psykiskt sug. Genom att aktivera sig och tänka på annat försvinner suget ganska enkelt.

  Att berusa sig med alkohol är definitivt INTE ett bra alternativ. Av alkohol får man försämrat omdöme och risken ökar ganska markant att du för stunden “skiter i att de tar prover” och röker ändå (på fyllan).

  Suget minskar markant, relativt snabbt. Ett litet litet sug har man väl alltid 😉 men det är ingte svårt att motstå för den som vill.

  Sist men inte minst, LYCKA TILL!

 • mry

  Member
  2003-03-02 at 02:39

  När du säger missbrukar antar jag att du röker hela dagarna. Tar du anda droger då också? Frågan är då varför du vill vara drogad hela tiden. Det är ju inte speciellt kul om man inte kan skillja på nyanserna mellan att vara nykter och stenad.

  Om ditt missbruk består i att du röker var dag och tycker det är kul ska du inte oroa dig för mycket.

  Det är bara nyttigt att sluta upp ett tag och få lite distans till sig själv och det liv man lever. Visst tänker du mycket på braj. Men tänk vad bra det kommer att färga när du får röka igen. Nattstörningarna är borta på ett par nätter. Framför allt tänk på körkortet.

  Sedan finns det ju massor med sätt att komma undan pissproverna på.

  Hasch och speciellt det du köper i Sverige är gjort på ren Indika. Det är dessutom inte många kristaller kvar i det. Du röker helt enkelt ett förorenat, felpressat Indika hasch. Det enda du får ut av det är ett neråtrus och huvudvärk.

  Gräs är i regel mycket mer uppåt. Speciellt Sativor, för att inte tala om bubbelhasch gjort på sativa.

  Du ska inte ha dåligt samvete för att du tycker om CB. Det är en del av din identitet och ditt val. Som andra identiteter t ex att vara kaffedrickare, snowboardåkare, snusare, vegeterian etc.

 • pachipachihand

  Member
  2003-03-02 at 10:07

  Mooch: Jag var nog lite otydlig i delen om alkohol som alternativ. Jag har nu rättat till det efter ditt inlägg. Även om jag inte vill rekommendera alkohol till någon egentligen så kan det ju faktiskt vara ettt bra alternativ ibland, speciellt eftersom det är lagligt. Han behöver ju bara dricka ett par tre gånger fram till pisstestet ändå…

 • mry

  Member
  2003-03-02 at 12:04

  Det beror väl också på hur du dricker. När jag besöker mina föräldrar röker jag inte, utan håller mig till vin och öl. Det går alldeles utmärkt, men då är jag förståss inte packad.

 • reaper

  Member
  2003-03-02 at 12:12

  Första 2-3 veckorna är värst vad jag märkt. För att påskynda processen ska man definitivt bege sig ut och jogga såfort man känner sig rastlös. Dels för att man blir naturligt hög av det och dels för att det driver ut THC snabbare ur kroppen.

  Träna, äta sallad, sova, träna äta sallad, sova, träna äta sallad sova ;)

 • reaper

  Member
  2003-03-02 at 13:19

  PachiPachiHand: Jag vet att jag missbrukar hash. Jag vill inte röka varje dag mest pga av att det skadar min ekonomi så mycket. Nästan alla pengar jag har går ditt. Man säger nej till roliga saker för att kunna ha råd och röka hela månaden tills man får pengar igen. Och jag vill behålla mitt körkort som fan. Annars hade jag aldrig kunnat hålla upp under dessa 5 dagar.

  Det där du sa med att om jag ska dricka alkohol så ska det inte finnas något hash i närheten har du en stark poäng i. Jag festade i fredags och gick ut. Det enda jag kunde tänka på var hash, hash. Jag blev helt galen och var så jävligt nära att be en kompis om lite hash. Så jag gick istället hem nästan direkt. Rullade en joint med enbart tobak i. (Fy fan vad äckligt, spydde som fan)

  MrY: Nej, jag tar inte andra droger. Har testat de flesta drogerna men det är inget för mig.

  Det här med Alkohol igen, jag vet inte hur mycket jag kan dricka heller. Eftersom jag ska göra minst 3 leverprov också. plus en psykanalys.

  Tur ändå att jag har jävligt många kompisar. Både kompisar som missrukar hash och kompisar som röker på max var tredje månad.

  Har ni mer tips skriva gärna. Tack för tipsen jag har fått också.

 • reaper

  Member
  2003-03-02 at 14:17

  Kom just på en till sak. Hur är det med passivrökning? Om jag sitter hos några kompisar som flummar på. Kan ju bli ganska rökigt i lägenheten då. Kan detta påverka mitt pissprov?

 • reaper

  Member
  2003-03-02 at 15:21

  om du ska försöka sluta med hash så är det nog inte en bra idé att sitta med kompisar som röker på… 😉

 • trestor

  Member
  2003-03-02 at 15:33

  Det KAN nog kanske visa positivt om det är riktigt jävla rökigt, men oftast är det nog ingen fara. Däremot undrar jag lite över hur smart det är att vara tillsammans med folk som röker om man själv ska hålla upp (alltså just under röktillfället). Det är nog att testa viljestyrkan lite väl mycket, iallafall i början?

 • reaper

  Member
  2003-03-02 at 16:14

  Jag har tänkt och ge upp hashet under 4 månader. Inte mina kompisar. Nog ska jag kunna klara av det. Jag kommer inte ha umgås med dom lika mycket, men någon gång i veckan i alla fall. Är mest bara orolig för den passiva rökningen.

 • powerpuffgirl

  Member
  2003-03-02 at 17:05

  Har du kompisar som inte röker, så bör du kanske umgås med dom, göra saker med dom som ni tycker är kul.
  Att vara med kompisar som röker när de röker blir nog inte lätt. Vet ju bara hur före detta rökare av tobak kan reagera om man tänder en Marlboro. (Ska själv sluta röka tobak och kommer nog att ta till mig en del av tipsen som du har fått.)

  Lycka till! Jag håller tumamrna för dig!

 • reaper

  Member
  2003-03-02 at 18:13

  @Manco Capac wrote:

  Det här med Alkohol igen, jag vet inte hur mycket jag kan dricka heller. Eftersom jag ska göra minst 3 leverprov också. plus en psykanalys.

  Passa på att tänka ut vettiga saker att diskutera med psykologen, så att du får ut något utav det. Annars blir det väldigt lätt att man sitter och stammar och inte har några problem alls… 😉 och det vore ett väldigt slöseri med dyrbar psykologtid.

  Hur definierar DU missbruk, vad i ditt liv får dig att anse dig missbruka? Har du slagit ditt barn som spillt ut söndagsbongen? Kommit för sent till ett viktigt möte för att du var stenad? Kört på någon för att du spillt glöd i knät? Gått upp 20 kg? Blivit deprimerad och introvert?

  Personligen håller jag med om vikten av rörelse och aktivitet. Jag rekommenderar personligen kampsport. Välj en som passar din storlek – är du stor så börja Thaiboxing(muay thai) eller Shootfighting, är du kort så välj istället TaeKwonDo eller Combat JuJutsu eller liknande.

  Det är grymt utvecklande; roligt, muskelbyggande, mentalt fokuserande (bättre koncentrationsförmåga) och konditionshöjande utan att du riktigt tänker på det också.

 • reaper

  Member
  2003-03-02 at 20:48

  Missbruk är för mig när man inte längre kan styra över sitt brukande. Att jag har spenderat upp alla 60 000kr som mamma och pappa har sparat åt mig sen jag föddes på hash. Detta är fortfarande något som jag mår jävligt dåligt över. När jag skiter i viktiga prov, skolan osv bara för att kunna sitta hemma och röka på. Jag vill bruka hash men inte missbruka.

  Men nu ser jag detta som en chans att få kontroll över mitt beroende. Efter dessa 4 månader så kommer jag att börja om igen, men då ska jag verkligen försöka se till så att det inte blir varje dag igen.

 • trestor

  Member
  2003-03-02 at 21:33

  Det låter väldigt bra Manco.. hoppas verkligen att du får ordning på livet.. ska själv ta paus nu för hälsans skull, rökt varje dag i 3 veckor eller något. Inget mot dig, men det är ingen tävling ;)

  Men alltså, jag menade inte att du skulle sluta träffa dina kompisar, jag menade bara att du kanske inte ska träffa de just när de röker utan på andra tider?

Page 1 of 4