• Skickat mail

  Posted by reaper on 2002-08-26 at 12:53

  Har skickat ett mail till alla paritier i riksdagen, det lyder så här:

  Hej

  Skickar här ett allvarligt mail med hopp om att ni börjar tänka efter angående narkotikafrågan. Ett av dom största problemen idag är att ungdomar inte har den egentliga information om droger dom behöver. Visst låter det underligt när man har fått så mycket information i skolan osv. men det fungerade förut men gör inte det längre då ungdomar till viss del är mer pålästa idag tack vara internet och dyl. Och vad är dom pålästa om idag då kan man fråga sig? Jo, att mycket av informationen dom fått i skolan och den som står i tex. hashboken är fylld av faktafel och en viss del är bara ren lögn. Är det lätt för ungdomar att ta till sig information fylld av lögner tror ni? Självklart förkastar dom informationen och istället litar mer på sin lokala langare. Men tyvvär fungerar ju inte detta då dom även förkastat information som dom egentligen borde ha tex. faran med heroin och ecstacy. Problemen börjar när undomarna kanske läser information baserad på fakta om hash, där dom får en bild om att det inte alls är så farligt som dom hört, och i bakhuvudet sitter “knark är knark, allt är lika farligt” Hur kan det då förväntas av dom att göra en korrekt bedömning av tex. heroin? Är det hash som drog som är ansvarig för detta eller är det informationens fel? Jag tycker att ni ska svälja stoltheten och tänka efter. Axen olin är villig att offra alla missbrukare, men är det omöjligt att vi någon gång måste offra en hel generation enbart pga. att ni vägrar inse att eran tragiska narkotika politik inte fungerar? Eller har ni redan insett det men är rädda för att bli stämplade som drogliberaler och förlora röster? Och varför fungerar inte dagens narkotikapolitik? Jo den är inte baserad på verkligheten. Läget är allvarligt nu, ungdomar käkar ecstacy som godis men har mer eller mindre inte en aning om att det skapar permanenta hjärnskador. Ingen respekt alls för drogerna tack vare att dom förlorat respekten för informationen dom fått. Sen undrar jag också hur man ska bekämpa efterfrågan med polisiära insatser? Ska polisen slå in den falska knarkpropagandan med batong i ungdomars huvuden eller? Tror ni det är sunt för samhället att undomar ser samhället som fiende? Ska vi verkligen förstöra ungdomarnas förutsättningar att utvecklas och tänka själv bara för att tex. Björn Fries bror har dött av överdos? Hur många _människor_ tror ni inte det dör om året enbart pga. narkotikapolitiken? Vore det inte effektivare att ge ungdomar riktig information dom kan ta till sig och sen på egenhand bestämma om det är värt det eller inte? Om ungdomarna visste den riktiga faran med tex. ecstacy så skulle inte på långa vägar lika många använda det idag.

  Jag hoppas på någon form av svar på detta, iaf. en åsikt om ni tror detta stämmer eller inte. Och snälla, skriv inte bara “vi tror fortfarande på en restriktiv narkotikapolitik” då det betyder att ni antingen struntar fullständigt i att _människor_ dör dagligen tack vare eran politik eller så
  tror ni det jag skrivit ovan inte stämmer. Att ifråga sätta om detta stämmer eller inte verkar rätt onödigt då jag själv antagligen vet det bättre än ni då jag själv är ungdom. Den egentliga frågan borde väl vara vad vi ska göra åt det. Ungdomarna är morgondagens vuxna, inte samhällets fiende bara för att dom vill expremintera och skaffa sig en egen åsikt.
  Uteblir svar mailar jag igen tills jag fått svar.

  MVH. Daniel

  Har fått svar från kristdemokraterna än så länge:

  Hejsan!

  I Sverige är uppslutningen bred kring målet att skapa ett
  narkotikafritt

  Sverige. Vissa länder har under senare år prövat att avkriminalisera

  innehav för eget bruk, att medge allmän läkarförskrivning till

  missbrukaren och/eller tillåta en öppen försäljning. Liknande förslag
  har

  framfört i Sverige, vilket kristdemokraterna starkt motsätter sig.

  Kristdemokratena anser att ingen kraft får sparas i arbetet för ett

  narkotikafritt samhälle.

  Det råder en mycket oroande utveckling vad gäller ungdomars drogbruk.

  Attitydundersökningar i skolorna visar på en alltmer tillåtande

  inställning till narkotika bland svenska ungdomar. Kristdemokraterna
  anser

  att skolan är den mycket viktig arena för det förebyggande arbetet –
  vi

  avsätter därför mer pengar än regeringen på ANT-undervisning.

  Narkotikabekämpningen måste bedrivas lokalt, nationellt och

  internationellt. Det behövs mer resurser till tull och polis samt
  bättre

  samarbete över nationsgränserna.

  Socialminster Lars Engqvist kommer inom kort presentera en
  proposition som

  ska vara en nationell handlingsplan mot narkotika. Regeringens
  ambition är

  ett narkotikafritt Sverige inom tio år, vilket får anses som ett
  mycket

  högt ställt, närmast orealistiskt mål – åtminstone om man läser
  förslagen

  i den utredning som ligger till grund för propostionen.

  Kampen mot narkotika innefattar ett flertal olika åtgärder.

  Kristdemokratena vill särskilt framhålla betydelsen av en fungerande

  missbruksvård och effektivare lagstiftning för tull, polis och

  kriminalvårdsmyndigheter.

  Att låta skattepengarna gå till missbruksvård tycker vi i högsta
  grad är

  väl använda pengar. Missbruksvård handlar om vård av en av samhällets

  svagaste och mest utsatta grupper – där gör skattemedel nytta.

  Med varm hälsning

  Birgitta Olofson

  vafan, har hon bara klistrat in nåt skit som svar eller? Man blir ju förbannad ju. Återkommer med svar från dom andra partierna. Och svar ska jag få om jag så ska mailbomba sönder hela riksdagen… :?

  replied 21 years, 7 months ago 8 Members · 34 Replies
 • 34 Replies
 • reaper

  Member
  2002-08-26 at 13:06

  tycker att det var väldigt konstigt svar. ingen kommentar alls om den felaktiga imformationen om cannabis

 • gin

  Member
  2002-08-26 at 13:29

  Partierna tar inte såna här mail seriöst. dom har bara nån mall de klistrar in. De bryr sig inte speciellt mycket om debattetn för legalisering.

 • opagaddur

  Member
  2002-08-26 at 13:54

  extacy har så vitt jag vet inga bieffekter? om det nu är rent E.. men dom som tillverkar kan ju lägga i lite vad som helst i pillrena utan att man vet om det..

  man kan dö av utmattning eller vätske brist när man tagit E, men något annat har jag inte hört.. kanske har missat nått?

 • reaper

  Member
  2002-08-26 at 13:56

  cheech:

  Bra att du gör det här!
  Men vem mailar du till?
  Tror att man får mest/bäst respons om man hittar någon som har hand om dessa frågor, det kanske inte är så lätt att ta reda på, men annars går sekreteraren igenom “skiten” och sen får man ett sådant svar tillbaka.
  Försök att ta reda på någon inom partierna som är insatt i narkotikapolitiken så lär du få ett mer utförligt svar.

 • reaper

  Member
  2002-08-26 at 14:01

  Själv har jag skickat in ett liknande mail till vänstern, sossarna och miljöpartiet… som jag trodde skulle kunna vara lite “mjukare” i frågan. Men där hade jag fel, ALLA och då menar jag verkligen alla svenska etablerade politiska partier i riksdagen är emot en snällare drogpolitik. Spelar ingen roll om det finns människor med diverse smärtsamma sjukdomar som skulle må bättre av t.ex. “medicinsk marijuana” eller at industri hampan skulle revolutionerna jordbruket lr liknande. Den nuvarande svenska regeringen kommer inte att backa för en legalisering/avkriminalisering. Och se har det varit sedan deras misslyckade försök att skriva ut visa droger till missbrukare i slutet av 60-talet…

  Men som oss alla andra i detta forum, hoppas jag verkligen på en förändring av detta gamla och urålderliga tänkande.

 • reaper

  Member
  2002-08-26 at 14:01

  Cheech: uppdatera gärna när du fått fler svar

 • reaper

  Member
  2002-08-26 at 14:11

  Har nu även fått svar från centern, men är samma sak där, inklistrat skitsnack direkt från hemsidan. Du har nog rätt Zillo, får leta lite.

  Opagadur: Antingen är det du som har missat något stort eller så är det
  jag som har gått på något skitsnack. Vad jag har för mig är att när ruset är över är hjärnan dränerad från signalsubstansen serotonin medans dopamin nivån fortfarande är hög. Detta leder till att dopamin tas upp av serotonin receptorer vilka i sin tur dopaminet förstör. Alltså, ecstacy skapar hjärnskador och kan leda till kronisk depression, och sen spelar det ingen roll hur mycket antidepressiva medel du käkar då dom värkar på samma system som nu är förstört.

 • reaper

  Member
  2002-08-26 at 14:36

  fyfan vilket skitsvar… dom har ju inte ens läst ditt brev. fyfan vad dåligt. det dom säger är ju precis det som du har tagit upp och motbevisat i ursprungliga brevet. skriv ett till och krossa dom!

  skitbra initativ btw.

 • reaper

  Member
  2002-08-26 at 15:02

  Tackar Olangu :)

  herodes: jo visst, men det skriver jag ju i brevet. Att det är vettigare att ungdomarna har den information dom behöver och sen avgöra om det är värt det eller inte. Och som du ser på Opagadur så har inte alla informationen.

 • yogi

  Member
  2002-08-26 at 15:24

  cheech>>

  Du låter precis som dina motståndare fast du bytt ut cannabis mot E. Ge mig en trovärdig källa till dina påståenden om MDMAns skadeverkningar.

  Under tiden kan du ju kolla in följande för en mer nyanserad bild:

  http://www.erowid.org
  http://www.lycaeum.org
  http://www.bluelight.nu

 • paddington

  Member
  2002-08-26 at 17:02

  Bra initiativ, men tänk som sagt alltid er för innan ni börjar gapa om att *andra* droger än cannabis är si eller så farliga. Det finns alltid en debatt om var sanningen ligger och det du fått höra är till 90% den förljugna bild som förmedlas av media och skola. Man kan inte begära att andra ska vara öppna till vår information om inte vi själva är kritiska till information om annat.

  Framförallt är det inget bra motiv att förbjuda droger för att de skulle vara “farligare än cannabis”. Förbud med orimliga konsekvenser som inte når önskvärd effekt är inget vi behöver. Det låter bara bra för den som låtit sig skrämmas.

 • opagaddur

  Member
  2002-08-26 at 18:08

  kom på att det kanske va att det stog att det inte va beroendeframkallande.. eller nått :)
  har iaf inte tänkt äta E så är inte särskilt innsatt i just det.. menmen det kan nog vara som du säger eftersom man tydligen ska bli väldigt glad av E

  bra att du skickar brev iaf, vet inte till vilken nytta eftersom dom säkert inte läser hela.. men iaf! :)

 • reaper

  Member
  2002-08-26 at 18:45

  http://www.dancesafe.org/slideshow/ finns en underbart pedagogiskt övergripande och samtidigt noggrannt ingående SLIDESHOW med snygga bilder med förklarande text under.

  Mot slutet förklaras även hur man kan hämma en del av de negativa effekterna genom användning av en SSRI (antidepressiv medicin).

  Klart bästa MDMA(ecstasy)infon jag sett än så länge, inte ens erowid har bättre.

 • reaper

  Member
  2002-08-26 at 19:14

  Tror inte politikerna har tid/lust att debattera med enskilda personer…

 • reaper

  Member
  2002-08-26 at 19:45

  Kanske inte nu i dessa valtider, då alla säkert har fullt upp.
  Jag har bläddrat lite i samhällsboken efter vem/vilken del som har hand om dessa frågor i regeringen/riksdagen.
  Men “suck” är det någon som vet var narkotikapolitiken hör hemma i för “avdelning”.
  Tänkte på så sätt försöka klura ut vem eller vilka som man ska mailbomba lite.

Page 1 of 3

Log in to reply.