Ett svenskt cannabisforum › Forums › Coffeeshopen › Munchies › OST!!! :)
hehe låter som om vi skulle kunna ha lite intressanta ostkvällar, fan va synd det är att man inte vågar outa med vem man är o sånt.
hade varit så sjukt soft att träffa alla som fått smak på både ost och cannabis
Dagens ost: Roquefort
Dagens dryck: Portvin
Dagens plats: Balkongen
Dagens devis: Njut
Dagens mat: Pastasallad med pepparot, honungsmelon och pastrami.Nu flummade det iväg lite men till kontentan av detta. Jag har och har alltid haft svårt för vin, inte på grund av någon dålig fylla utan på grund av att jag inte gillar den, enligt mig, beska smaken. Då kom en av mina vänner som är bevandrad inom ätandets sköna konst med en bit roquefort, denna ost kan jag inte motstå och till detta hade han en flaska grådask. Detta var fruktansvär gott, allt gifte sig något otroligt i munnen och jag bara MÅSTE råda er till lite experimenterande med portvin och ost. Detta är ju ingen revolutionerade upptäckt, den är gammal, men ibland ack så bortglömd har jag märkt.
nu ska jag ge mig på efterrätten, en stadig spacecake, syns i dimman erhmm, grådasket
Jag är en stor ostälskare!!!
alla ostar och kombinationer som radats ovan är perfekta, men är det ingen som provat den opastöriserade franska getosten (inte den bruna typen, denna är helt vit och hårdost)….eller kungen av alla: Engelsk vällagrad krukstilton 😯 mumsfilibabba!!Mvh// Nesta
Munchies / Ost
Stor ost älskare!
något som inte nämts innan som alla ni ost älskare där ute borde testa är raclette det är en speciel ost med tillbehör
Länk:>Wikipedia
Själv äter jag detta med mycket pålägg tex Salami, lufttorkad skinka, potatis, pickles, oliver , marinerade vitlöksklyfftor etc etc etc
Ost fetich 😉 ❗
- infidel wrote:Munchies / Ost
Stor ost älskare!
något som inte nämts innan som alla ni ost älskare där ute borde testa är raclette det är en speciel ost med tillbehör
Länk:>Wikipedia
Själv äter jag detta med mycket pålägg tex Salami, lufttorkad skinka, potatis, pickles, oliver , marinerade vitlöksklyfftor etc etc etc
Ost fetich 😉 ❗
Raclette är en höjdare..mkt smask men en del meck när man är stoned…
veckans ost-tips är S:T Agur, starkt gott och mkt smak…try it…
Jag ät ett stort fan av Parmesan-ost! Om ni tycker att riktig parmesanost är för dyrt så kan ni köpa någon billigare B-ost och göra parmesanbollar!
PARMESANBOLLAR:
100 G margarin
2 dl färskriven parmesanost
3 msk kesella
1 tsk paprikapulver
1 krm kajennpeppar
1 3/4 dl vetemjöl
Gör så här:
Sätt ungnen på 200 C.
Blanda osten med kesella till en fast smet. Smaka av med paprikapulver och kajennpeppar. rör margarinet så att det blir mjukt och tillsätt sedan ost-kesella blandningen, rör om och tillsätt sist vetemjölet. Forma smeten till små, runda bollar och kör i ungnen tills dom fått en hård gyllenbrun yta, typ en kvart. Tänk på att bollarna inte kommer vara bollar utan blir mer som små kakor, om du promt vill ha parmesan b ollarna som bollar så gör du bara ett litet tryck med tummen på under och översidan av varje boll.- sirVeillance wrote:Det finns en ost som heter Gryär (det uttalas så alltså, kan inte stava till det riktigt.
Den finns enbart i lite finare ostaffärer, kostar väl uppemot 300 kr / kg alltså den osten… phew… en hård lagrad ost med en helt sanslös balans mellan sälta o sötma.. try it!
Ah, du tänker på Gruyère. Det är den man gör ostfondue med också, det är nåt som är sjukt gott.
Sen är ju vitt vin ofta bättre än rött till de allra flesta hårdostar, prova! En smörig Chardonnay, mmm….
Fikonmarmelad är ett måste till mögelostar! Och pepparkaka! :love:
Fyfan vad hungrig jag blev nu…
Kaffeost är extremt gott…
Tänka sig att ämnet ost just skulle väcka den glöd som länge
varit dolt av aska inom mig.En stark Gorgonzola eller kanske en mild vitlöks Boursin?
Kanske med päron eller druvor till?
Möjligtvis med ett par Fincrisps-kex?Jatack. Refyll tills jag storknar.
Mvh, Okko
Ni har ju sa manga goda ostar i Sverige ocksa, era gottegrisar.
En riktigt god lagrad prastost slar nog det mesta tycker jag, eller varfor inte en nybakad fralla, men lite smor, ett par skivor lagrad herrgard och en skiva paprika. Slar det mesta. Bara synd att svensk ost inte saljs i utlandet.
Och vasterbotten. Vi alskar vasterbotten…
- okkolokko wrote:Tänka sig att ämnet ost just skulle väcka den glöd som länge
varit dolt av aska inom mig.En stark Gorgonzola eller kanske en mild vitlöks Boursin?
Kanske med päron eller druvor till?
Möjligtvis med ett par Fincrisps-kex?Jatack. Refyll tills jag storknar.
Mvh, Okko
Kul att du är tillbaka
för er som tycker om parmesan men tycker att den är lite dyr så är änglamark ett bra alternativ till ett vettigare pris. den är den bästa i sin prisklass som jag har provat, finns på konsum.
själv avnjuter jag gärna en ciabatta med smör, salami och brieost och ett par ringar rödlök. värm ciabattan i mikron några sekunder så den blir lite varm, tokmums, oavsett om man är stukad eller ej.
Ett tips är att man köper baguetter (såna som man värmer i ugnen) och skär små snitt i baguetten och fyller dom med Bon jour (eller vad den nu heter)
Log in to reply.