• reaper

    Member
    2006-02-16 at 22:08

    soyaost eller hampaost med bra kryddning är inte fy skam det heller ❗ Lätt att göra själv av lite hemmagjord hampa/soyamjölk och lite nigari med :D

  • reaper

    Member
    2006-02-17 at 15:39

    Stora bitar parmesan och en skål körsbärstomater, äktenskap i munnen.

  • reaper

    Member
    2006-03-30 at 15:59
    sutarn wrote:
    Stora bitar parmesan och en skål körsbärstomater, äktenskap i munnen.

    Parmesan? Fiii fan! Fick det på en pizza nyligen. Klöktes av när man fick i sig de små bitarna…vet inte om de hade gjort nåt lustigt med den eller vad? Men den smakade riktigt ruttet i vilket fall som helst.

  • reaper

    Member
    2006-04-02 at 16:42

    På gotland fanns den godaste osten någonsin. Blå gotland. men efter att mejeriet i stånga lades ned så upphörde också produktionen av denna inte så lite goda ost ner.

    Saknar dig blå Gotland. :munchies:

  • reaper

    Member
    2006-04-11 at 13:27

    Det finns en ost som heter Gryär (det uttalas så alltså, kan inte stava till det riktigt.

    Den finns enbart i lite finare ostaffärer, kostar väl uppemot 300 kr / kg alltså den osten… phew… en hård lagrad ost med en helt sanslös balans mellan sälta o sötma.. try it!

    Sen kan jag rekommendera Old hollender oxå det är typ en blandning av gouda och edamer, som sen är lagrad väldigt länge på bästa sätt. oxå en bra ost att skära i bitar o lägga fram!

    Sen gjorde jag ett litet experiment nu till julen, jag la en vanlig greve, vacuumpackad stormarknadsvariant på hyllan i 1.5 år (vi har en bra gå in garderob som håller rätt lagom temp året runt 5-15 grader.) Den vart riiiktigt god. Stark såinutah¤%&¤%6e men brutalt god.

    Till nästa jul har jag en julkula (sån röd edamer) som ligger på hyllan. ska bli spännande.

    Det viktiga om man funderar på att vidarelagra osten själv är ju att den måste vara helt tillsluten annars kommer den bara att mögla.

  • reaper

    Member
    2006-04-11 at 14:47

    Ett riktigt munjuck är brie ost med pfeferoni instoppat i själva osten innan man friterar den! Slår aldrig fel

  • reaper

    Member
    2006-04-11 at 18:01

    jepp! det är ju det allra finaste dom har på max, ost med jalapeno i. sen tar man cheddardippen till det.

    tyvärr har jag rätt lång bilresa till närmaste max så jag har inte testat det under the influence :/

  • reaper

    Member
    2006-04-20 at 22:32

    Är det fler än jag alltså? Det trodde jag aldrig. Brie är det som gäller för mig när jag har rökt.

  • reaper

    Member
    2006-04-20 at 23:01

    Ost äger! Oavsett om man är bäng eller inte… Mmmm, oosssttt..

  • reaper

    Member
    2006-04-23 at 21:19

    Chevré på en nybakt baguet med lite honung, Gott som fan.

  • metzger

    Member
    2006-04-23 at 22:09

    sant x42x men en fin manchego ost på salta Ritz kex o en flaska rödtjut efter en blaze,.. ohlala.. ska inhandlas imorn :)

  • reaper

    Member
    2006-05-02 at 19:47
    sirVeillance wrote:
    jepp! det är ju det allra finaste dom har på max, ost med jalapeno i. sen tar man cheddardippen till det.

    tyvärr har jag rätt lång bilresa till närmaste max så jag har inte testat det under the influence :/

    Var på Max häromdan, sjukt gott när man är lite bäng 😉
    Var tvungen att köpa några fler…

  • admiral_ganja

    Member
    2006-05-06 at 11:20

    Chilli cheese på burger king. De bäst investerade 17 munchiekronorna du någonsinn spenderat. Eller 34, 51, 68 osv. Jag kan äta hur många som helst!

  • reaper

    Member
    2006-05-08 at 13:05

    Ost är en riktig högdare! Kan hända att jag blir så stekt att jag nästan somnar, och då orkar jag inte göra mat. Att ta några skivor ost då kan va gööött… :wacko:

  • reaper

    Member
    2006-05-15 at 11:18
    the_mighty wrote:
    Cambozola är en ny favvis på listan….try it…

    Fan prova den där duello, en blandning av mascarpone och gorgonzola, det e fan för mycket va god den är, krämig och välsmakande så att gommen reser sig som ett gotiskt kyrkvalv.

Page 2 of 3

Log in to reply.