• Posted by UpInSmoke on 2003-01-06 at 14:29

  Var precis förbi Hassela Nordic Networks hemsida och kikade på lite nyheter när jag snubblade över detta:

  Press release December 17, 2002

  Sign the Vienna Declaration

  NGOs launch Permanent World Secretariat on Drugs

  Several NGOs on all continents have come together to launch the Permanent World Secretariat on Drugs.

  For too long, pro drug advocates tried to promote easier access to drugs by proposing legalisation of presently illicit drugs. It is time to realise that these pro drug advocates are part of the drug problem, and NOT part of the solution to the drug problem.

  In 2003 NGOs worldwide, working to support the UN Conventions on Drugs and efforts to decrease drug use, will intensify their efforts on all levels to promote prevention and positive alternatives to drugs and co-operate to reveal the real agenda of the pro drug advocates.

  The scourge of illicit drugs is too serious to be handled by individuals who are not prepared to take the full responsibility for present and future generations.

  © HNN INTERNATIONAL CENTRE

  replied 21 years, 4 months ago 8 Members · 20 Replies
 • 20 Replies
 • UpInSmoke

  Member
  2003-01-06 at 14:49

  http://www.hnnsweden.com/external/02dec17-003.htm

  Här är länken till deras orginal, där man även kan gå vidare och läsa mer om Wien-deklarationen. I korthet är denna deklaration deras försök att genom FN upprätthålla en global förbudspolitik och förhindra alla möjligheter att avvika från denna – exempelvis genom avkriminalisering, legalförskrivning etc.

  FN kommer alltså hålla ett uppföljande möte under UNGASS (United Nations General Assembly Special Session on Drugs) i April 2003. Senast UNGASS möttes utlovades en narkotikafri värld år 2008, samt utrotning av koka, opium och cannabisplantan från vår planet. Låter det mysigt?

  Nu skall man alltså utvärdera hur nära målet man kommit. Det lär bli en hel del skriverier i media under denna tid. Då media under det senaste UNGASS mötet utpekade “drogliberala” EU-parlamentariker som “EU’s knarkmaffia” kan vi ju försöka föreställa oss hur det kommer bli när HNN, RNS och staten sätter igång sin propaganda på nytt.

  Men det ger även oss ett utmärkt tillfälle att höja vår röst. Därför vill jag gärna se lite brainstorming här om olika aktioner som kan tänkas genomföras. Håll dem gärna så enkla och effektiva som möjligt. En organiserad demonstration, som det talats om tidigare, är vad jag tror uteslutet då det blir för svårt att organisera i dagsläget.

  Det jag tycker ni bör ha i åtanke när ni gör detta finner ni i texten ovan, där Vi nu definieras som en del av “drogproblemet”. Med andra ord betyder detta att det inte finns något rum för oss som personer med åsikter i en “drogfri värld”. Det vi har att göra med är anti-demokratiska krafter som urholkat demokratin till den grad att vi inte ens vågar gå ut offentligt – än mindre med våra namn och adresser på detta forum i rädsla av att bli registrerade. Det är utifrån detta jag skulle vilja se en brainstorming om alla tänkbara aktioner vi kan genomföra under våren och frammåt.

  För att inge lite hopp avslutar jag gärna med att berätta att generaldirektören för FNs drogorgan UNDCP, Pino Arlacchi nu har tvingats avgå pga omfattande korruption i organisationen som han var direkt delaktig i. Detta har varit en mer nedtystad nyhet än den om hans tillträde till posten, då han hyllades som den man som skulle klara av jobbet – dvs en drogfri värld 2008.

  Lycka till!

 • friggs

  Member
  2003-01-06 at 14:56

  @Hassela wrote:

  In 2003 NGOs worldwide, working to support the UN Conventions on Drugs and efforts to decrease drug use, will intensify their efforts on all levels to promote prevention and positive alternatives to drugs and co-operate to reveal the real agenda of the pro drug advocates.

  Ursäkta men exakt vad tror hassela att advokaternas “riktiga agenda” är? [/u]

 • fr

  Member
  2003-01-06 at 15:00

  UpInSmoke: Att sprida frön kan ju vara ett sätt att förhindra utrotning av cannabisplantan iallafall. :) Helst riktiga frön tycker jag, men eftersom det är så mycket lättare med industrihampa så går även det bra, iallafall om syftet endast är att bli uppmärksammade i media.

 • UpInSmoke

  Member
  2003-01-06 at 15:10

  Friggs: Gratis kokain till 12-åringar, som motsats till drogtester på barn kanske? Vet inte säkert. Annars såg jag även att vi nu har definierats som “narkofiler”. De har en schysst förklaring till detta begrepp:

  *Narcophilia = A desire by pro-drug advocates, often disguised in academic clothing, to facilitate drug use through proposals to legalise drugs

  Ja, vilka sjuka människor det där är alltså..

  Goblim: Jättebra idé!! Och självklart ska det vara riktiga frön så långt det går. Då är frågan vart vi skall få dem ifrån?

  Kanske någon sitter och trycker på ett parti utomhusfrö??
  Kanske någon har möjlighet att få fram ett parti??

  Borde inte vara en omöjlighet – helt klart ett projekt värt att genomföra. Och det var ju även lite skriverier om det i somras, när någon hade planterat frö i en av Stockholms parker. Tänk då vilket genomslag och vilka effekter det skulle kunna få om tiotusentals schyssta frön spreds runt om i landet – i parker, skogar och grönområden.

 • Powerpuffgirl

  Member
  2003-01-06 at 20:54

  När det växte cannabis (troigtvis fågelfrön här i Stockholm) så var det någon f.d missbrukare som flippade ut direkt, om jag inte minns fel…

 • chong

  Member
  2003-01-06 at 22:34

  Jag blir så trött på Hassela…

  Mvh chong.

 • reaper

  Member
  2003-01-06 at 23:17

  Om bara varannan här som odlar, skulle ta ett par kloner fram i vår och
  sätta ut, skulle det göra mycket! Tror jag.

  Att ta frön som kostar mellan femtio och hundra kronor stycket, har nog inte
  de flesta råd med. Men alla kan ta kloner, inte sant?!

  Sen de som har tid, kan väl också överösa insändarsidor med välskrivna
  inlägg? T.ex. Alla kommer naturligtvis inte in, men en viss procent kommer
  garanterat att göra det. Helst om ämnet nu kommer upp mer i media fram-
  över.

 • reaper

  Member
  2003-01-07 at 00:39

  ok det är ju en idé men jag tror att man skulle kunna hitta på andra saker också. Hassela ska ju samla in namnlistor läste jag, som dom ska ta med och visa upp. Det stod något om att alla som vill behålla en restrektiv narkotikapolitik skulle skriva på och be vänner, bekanta och även vänner utomlands? skriva under.
  Kan inte swecan ordna något liknanade? om det nu spelar nån roll förståss, vad vet jag

 • reaper

  Member
  2003-01-07 at 07:31

  Ibland blir man rädd för morgondagen. Tänk om de skulle lyckas genomföra en sådan hemsk gärning som att förstöra alla cannabisväxter.

  Men jag tror inte det för det kryllar väl av läkare och användare som kommer att försvara cannabis. Och dessutom så tror inte jag att FN kan stoppa alla plantasch som knarkfmaffian har.

 • reaper

  Member
  2003-01-07 at 17:19

  Tror också det vore effektivt att översvämma sverige av cannabisplantor. Och det är ju inte särskilt svårt heller. Tydligen ska vanliga hampfågelfrön som kan inhandlas på tex. konsum gro öven fastän dom sägs vara bestrålade för att inte gro. Tänk om alla 1800 medlemmar köpte 1kg frön och offrade några timmar åt att sprida ut dom i sin hemstad. Men sen får man ju hoppas att man inte fuckar upp den svenska floran totalt genom detta.. :?

 • reaper

  Member
  2003-01-07 at 17:29

  Angående fröspridning så går det ju lika bra med frön från affärn. För det första är det väl inte så bra om det växer knarkväxter som barnen kan ta, sen kan det ju förhindra hampan frammarsch om den pollineras av potent cannabis (det kommer säkerligen tjatas om i debatten om ngt sådant skulle inträffa).
  Det spelar väl egentligen ingen roll om ens utomhusväxter pollineras av skitpollen, om man nu inte måste använda fröna. Men om nu cannabis lyckas växa fritt i Sverige så lär den väl utveckla sin THC-halt hursomhelst med tiden, kanske..
  Det finns ju jeppisjoy-fröna från finland som ska passa utmärkt för vårt klimat och även tåla snö, sägs det. Dock är de väl dyra :(

 • reaper

  Member
  2003-01-07 at 17:31

  om nån kommer och inskränker på mina demokratiska rättigheter så kommer jag förövrigt försvara mig med alla medel…

 • Mooch

  Member
  2003-01-07 at 23:04

  FNs roll som världsfrälsare är något som jag själv blev “hjärntvättad” med redan från lågstadiet. Jag har alltid trott gott om FN utan att egentligen inte veta varför. Idag vet jag bättre…
  För fredsförhandlare och valövervakning etc. har de en viktig roll men frågan är vad de har att göra med resp. lands drogpolitik?
  I princip alla länder bryter mot konventionerna som utfärdats av FN och det i fredstid!
  Det ser alltså bra ut på pappret men i praktiken? USA avrättar minderåriga, Sverige fängslar och eller registrerar personer med “obekväma” politiska åsikter. Flera länder fängslar minderåriga osv.
  Det ser mest ut som en klubb för inbördes beundran.

 • reaper

  Member
  2003-01-15 at 21:47

  UpInSmoke
  * “Senast UNGASS möttes utlovades en narkotikafri värld år 2008, samt utrotning av koka, opium och cannabisplantan från vår planet.
  – Skulle var trevligt att höra en skälig motivering till varför de ska utrota ett antal växtarter (som dessutom har bevisad medicinsk effekt). Om de håller fast vid den ståndpunkten så är jag med på en demonstration mot utarmingen av biotopen / utrotandet av unika livsformer.

  Som en parallell kan nämnas att inte ens smittkopporna är utrotade, trots att möjligheten finns, och de dödar effektivt…

  10-4, over…

 • chong

  Member
  2003-01-17 at 03:15

  Mabande: Jag tycker du låter allt mindre som en moraltant om du nu någonsin gjort det.

  Mvh chong.

Page 1 of 2

Log in to reply.