• smacky

  Member
  2002-08-14 at 20:04

  Värmen som fläktarna blåser bort kommer ändå att värma upp odlingsutrymmet om du inte har ett utblås någonstans. Så det hjälper inte med de “fetaste” kylflänsarna.

 • ashtray

  Member
  2002-08-14 at 20:05

  @råttapan wrote:

  skulle man inte kunna skaffa sig dom fetaste kyflensarna man hittade o sätta fast dom ovanpå lampan med ett par bra 220 volts clas olsson fläktar ovanpå?? (nu menar jag maxkiffer lampan)

  Varför inte.. låter som en mycket bra idé. Se bara till att kontaktytan mellan kylflänsen och lampskärmen är så stor som möjligt och använd gärna någon sort av kylpasta för att få maximalt med värmeöverföring. Var försiktig med att inte sätta på en förtung kylfläns så att lampan tippar över.

  Det mest effektiva vore att ha någon sorts aktivt utsug precis vid kylflänsarna för annars så gör du inte mycket mer en att överföra värmen till luften i odlingsutrymmet.

 • reaper

  Member
  2002-08-15 at 21:44

  Självklart så bygger man inte en setup med en hps 400 utan ett insug och utsug, speciellt inte om utrymmet är ca 1kvm. Det var bara en tanke som slog mig, ifall detta kan dra ner värmen något, så är det ju alltid något. (Utsug precis ovanför lampan, eller i form av nån fläktkanal från lampan och ut)

  peace…..