Ett svenskt cannabisforum Forums Coffeeshopen Cannabisodling W.W som smakar skit

  • W.W som smakar skit

    Posted by reaper on 2006-12-13 at 17:56

    Tjena!

    Skördade nyss en w.w men det smakar skit. Nån som vet vad det kan bero på?

    Vi hade den i vegg ca 6 veckor och blom ca 7 veckor. Näring gav vi sista gången ca 8 dagar innan skörd.

    Grejen är att jag torkade några buds i ugnen på ca 50 grader för att vi inte palla vänta 8)

    Kan det va därför det smakar skit?

    //Patte

    replied 17 years, 5 months ago 3 Members · 7 Replies
  • 7 Replies
  • greengoblin

    Member
    2006-12-13 at 18:01

    Det kan det va patte! va säger ditt sunda förnuft
    om det inte gjorde nån som helst skillnad skulle väl alla torka snabbt i ugnen.
    förövrigt tycker jag att ww i sig smakar illa som strain.

  • reaper

    Member
    2006-12-13 at 18:03

    Torka buddsen som man ska göra. Förvara dom i ett tort och mörkt rum, rumstemp i minst en vecka tid. Sedan lägget du dem i glasburkar i kylskåpet, öppnar denna burk å luftar 2ggr om dagen i ett par dagar.
    Sen är dom färdiga för rökning.

    Jag skulle då säga att de är en jäkligt viktig del av processen: från frö till spliff.

    mvh

  • reaper

    Member
    2006-12-13 at 18:07

    jag har torkat dom snart en vecka men jag va rädd att allt kommer smaka äckligt

    sez! 😯

  • bigbanana

    Member
    2006-12-13 at 18:44

    Ett ord KURERA!!!!!

    :)

  • reaper

    Member
    2006-12-13 at 19:16

    Kurera och kurera… Hur kurerar folk? Det finns väl lite olika “recept” på dette..?? Tror det va “Ready, set grow” dvd’n som jag såg detta i:

    Open-air 24 h
    In-bag 8 h
    Open-air 16 h
    In-bag 6 h
    Open-air 12 h

    Continue as necessary

    Tyckte det va lite väl nogrant, men ändå inte om ni förstår. Vissa säger att man ska hänga dom lite upp och ner i ett par dar sen lägga i glasburkar och öppna emellanåt. Vad säger ni kan ni komma fram till det ultimata torkningskuren??

  • reaper

    Member
    2006-12-13 at 19:26

    @Stoffen wrote:

    Kurera och kurera… Hur kurerar folk? Det finns väl lite olika “recept” på dette..?? Tror det va “Ready, set grow” dvd’n som jag såg detta i:

    Open-air 24 h
    In-bag 8 h
    Open-air 16 h
    In-bag 6 h
    Open-air 12 h

    Continue as necessary

    Tyckte det va lite väl nogrant, men ändå inte om ni förstår. Vissa säger att man ska hänga dom lite upp och ner i ett par dar sen lägga i glasburkar och öppna emellanåt. Vad säger ni kan ni komma fram till det ultimata torkningskuren??

    Jag torkar och lägger i konserveringsburkar som jag öppnar någon halvtimme ett par gånger per dag. Brukar köra ett par veckor.. tills smaken är rätt.

  • reaper

    Member
    2006-12-14 at 08:40

    Här är ett urklipp ur en guide jag höll på att skriva för några år sedan när jag var en RIKTIG pothead :D

    PS. Skulle kunna skriva om en hel del ser jag, men orkar inte….det här funkar iaf.



    Då stammen kapats är det dags att klippa bort alla blad. De kan sparas för tillverkning av hasch eller hascholja. Häng sedan plantorna uppochned i ett mörkt, svalt och välventilerat rum att torka (t.ex. i garderoben där de växte upp). Håll isär plantorna för att undvika mögelutveckling. När grenarna är så torra att de enkelt kan brytas med ett ”snäpp” är torkningen klar (ca 5-8 dagar).
    Eftersom plantorna innehåller ca 75% vatten finns det en viss risk att de möglar under torkningen. Skulle det vara så måste du plocka bort angripna plantor för att hindra spridning. Klipp bort och släng mögliga partier och snabbtorka det som blir över i 50 grader i ugnen. OBS! Att röka mögel är förknippat med livsfara!

    För att få mildare och godare smak samt tydligare arom kureras budsen. En populär metod är att fylla glasburkar av klassisk modell försedda med tätning i locket. Burkarna ställs sedan in i kylen och tas dagligen ut för luftning. Sprid då ut budsen på ett papper på en torr, sval och mörk plats och låt det torka i ca 1-2 timmar beroende budsens täthet. När det blivit torrt och krispigt igen ställs det åter in i kylen. Upprepa proceduren tills budsen bara är lätt fuktiga, torkar nästan med en gång då burken öppnats och har en ljuvlig arom. Det skall inte lukta hö eller nyklippt gräs, då är det för fuktigt. När burkarna stått i kylen i en månad är det dags att flytta dem till frysen. Bäst gräs har du oftast efter ca en månad i frysen men det går självklart bra att bruka innan dess.

    Många okunniga och/eller slarviga människor i världen snabbtorkar marijuana på alla möjliga sätt; i ugnen, i stekpannan eller kanske i solen. Visst fungerar det men det blir aldrig samma resultat som om det vore kurerat. Den största fienden för gräs är nämligen ljus och värme, vilket bryter ner THC.

Log in to reply.