• Vaporizers och köpråd:

  Postat av xxdc på 2008-01-29 at 13:58

  Den stora Vaporizer tråden
  Hallå alla swecan medlemmar. Denna tråden startades för att jag vill försöka höra vad ni tycker om vaporisering och speciellt olika vaporizers.
  Här är vad jag har fått fram, vad tycker ni?


  Köpguide
  Dessa vaporizer’s rekomenderar vi/(jag i brist på gensvar) för tillfället:

  Budget kategori (hur billigt är budget?)
  vad tycker ni? vilken är bästa budgetvaporizern ni har använt?
  Iolight : £145,00(Vapefiend) (7/4-09)
  HerbalAire : $249,95 (7/4-09)
  Silver Surfer Vaporizer : $249,99 (silversurfervap.com) (7/4-09)

  Oberoende av pris
  Ännu en gång, vad tycker ni? Personligen tycker jag nog volcanon är bättre om man inte bryr sig om priset.
  Volcano : £228,00 (Vapefiend) (7/4-09)
  HerbalAire : $249,95 (7/4-09)
  Silver Surfer Vaporizer : $249,99 (silversurfervap.com) (7/4-09)


  Volcano av Storz & Bickel

  En utvärdering skriven av Dr. Snuggles finns Här

  Volcano’n finns för närvarande i 2 varianter, en analog och en digital. Där den stora skillnaden mellan de båda är styrningen av värmeelementet. Den digitala varianten ger en något högre precision av val av temperatur och temperaturhållning. I övrigt är det samma maskin.
  Den stora skillnaden från de flesta andra vaporizers på marknaden är påssystemet som låter användaren ta med sig ångorna mer fritt och ger en mer precis översikt över hur mycket som har intagits.
  Påsarna finns i dagsläget i två modeller, ett så kallat easy valve system och ett solid valve där skillnaden är att man med solid valve systemet själv kan bytta påsar.

  Pris: £285 för analog, £345 för digital oberoende av val av påssystem. (Vapefiend)

  Omdöme: Blandade meningar, Oftast positiva men negativa till det höga priset. Se Dr. Snuggles tråd för några för och nackdelar.

  Övrigt: Några rykten har cirkulerat om att Volcano’ns aluminiumlegeringsvärmeelement skall släppa ut skadliga aluminium partiklar vid uppvärmning, ett rykte som tillverkarna har hävdat vara falskt.

  Kommentarer:
  @hhskogstokig wrote:

  Ägt en Volcano i några månader nu, mäkta impad faktiskt.
  Varje gång jag suger på den där påsen blir jag så blockstukad att jag endera börjar känna mig svagt trippad eller så somnar jag.
  Det blir lite för starkt (på samma mängd cannabis ofc) för att bara chilla och softa lite – vaporizern använder jag då jag vill bli väldigt hög (och fort) eller då jag inte vill förgifta mig med nikotin och tjära.

  Det BLIR ett annat rus, renare, klarare och som sagt, starkare. Man hostar av bara FAN då man råkar dra i sig för mycket ren rök också (man blandar ut röken med ren luft via munstycket och beroende på hur mycket press man ger det, men om man trycker in det helt så får man bara rök).
  Det är kanske snällt mot lungorna men flimmerhåren i halsen dom gillar inte 50% THC rök dom :) Kittlas är bara förnamnet är jag rädd 8)

  Rekommenderas varmt iaf, inga nackdelar med den än så länge, ja, förutom att den ger lite väl häftigt mycket utväxling och ibland vill man verkligen hellre softa med en joint…

  Vapir av Vapir, Inc

  Vapir finns i ett antal olika utföranden, och har förändrats avsevärt sen sin första debut på vaporizer marknaden. För tillfället finns det vad jag vet 5 olika modeller av Vapir, alltifrån små handhållna enheter till batteridrivna och bords vaporizers.

  Omdöme: Om möjligt ännu mer blandade än Volcano’ns omdömen. De som köpte några av de första modellerna har klagat på allt ifrån dålig kvalitet till dålig funktion men det mesta verkar ha fixats i de senare. Dock skall nämnas att Vapir fortfarande verkar ha ett vist kvalitets problem då vissa enheter verkar haverera så fort användaren testar dem, medan vissa användare aldrig får några problem över huvud taget.

  Pris: Från $99 för den minsta till $299 för en stationär eller batteridriven modell.

  Övrigt:  Kommentarer:
  @DONKEY wrote:

  Har en vapir.inc sen tidigare. Den har fungerat hur bra som helst, men det är en senare modell. Smidigt med tillhörande påsar som man kan fylla med rök, ganska lik volcanon men den känns lite billigare. Reglerbar digital temperatur mätare som fungerar bra. Nackdelen är att den låter som fan, och hostattacker som inte är av denna värld är att räkna med. Har aldrig hostat så mycket som jag gör med vaporiser, därför blir det inte ofta jag plockar fram den 8)

  Silver Surfer Vaporizer (SSV) av 7th Floor LLC

  SSV tillverkas i USA och är vad jag vet den enda vaporizern som kommer med handgjorda glasdekorationer. Men förutom estetiken så verkar den göra sitt jobb bra. SSV använder ett keramiskt värmeelement och ett var först med ett system som medför att luften och ångorna aldrig kommer i kontakt med något annat än värmeelementet och glas. Detta eliminerar eventuella risker med uppvärmd plast/metal .
  Jag kan bara skriva efter vad andra har sagt men den skall vara både snabb och effektiv. Designen är väll genomtänkt, t.ex. är anslutningen till “ångstaven” (vapor vand) lutad neråt vilket eliminerar problemet med att örterna trillar ur staven. Det enda problemet med designen är avsaknaden av gradering på inställningsknappen och en display för temperaturen.

  Omdöme: Jag kan bara hitta positiva omdömen om SSV.

  Pris: För tillfället $249,99 via deras egen webbsida.

  Övrigt: Troligtvis den enda vaporizern som kan användas till aromaterapi samtidigt som man vaporizerar andra nyttiga örter ;).

  Kommentarer:

  HerbalAire av 7th Floor LLC

  ” The HerablAire H2.1 is an affordable, full featured herbal vaporizer with built-in dual functionality not found in many higher priced vaporizers now on the market. Fill bags with the included kit pump or inhale directly via the teflon mouth piece. The HerbalAire is the perfect mid-priced vaporizer with all the features of a high priced vaporizer.”

  Omdöme: Jag kan enbart hitta bra omdömnen om denna vaporizern,
  den är lite av en favorit bland folket på ett annat europeiskt cannabisforum.
  (är det ok att länka till andra forum?)

  Pris: $249,95 från tillverkarna.

  Övrigt:

  Kommentarer:

  Iolight av Vapefiend.com (ej tillverkare, kan ej finna någon officiell sida)

  “The iolite Vaporizer is cordless requiring no battery and no flame. The iolite Vaporizer is easily ignited and reaches vaporizing temperature in under 1 minute and hits peak performance at 10 minutes.”

  Omdöme: Av att döma från användarna på thegrowreport.com verkar den fungera alldeles ypperligt :)

  Pris: £145,00 från vapefiend.co.uk.

  Övrigt: Första helt portabla butangasdrivna vaporizern med inbyggd tändning mm.

  Kommentarer:

  Länkar
  Lite länkar till olika vaporiserings sidor:

  http://www.marijuanavaporizer.org/
  –Lite information och review’s om några olika vaporizers.

  The Growreports Vaporizer avdelning
  –Mycket bra forum med mycket kunskap om vaporizers

  Hur man bygger en enkel vaporizer
  — av en gammal Swecan medlem.

  Fler recensioner av olika vaporizers från andra medlemmar finns längre ner i tråden :)
  Skriv gärna kommentarer som kan tas med eller rekommendera/varna för något annat märke.

  svarade 8 år, 6 months sedan 32 Medlemmar · 84 Svar
 • 84 Svar
 • reaper

  Member
  2008-01-29 at 14:59

  Skulle vara kul med råd på enkla hemmabyggen med, av vaporizers då vill säga.
  Volcano har gått ner i pris ser jag, men fortfarande inget för den fattige :)

 • xxdc

  Member
  2008-01-29 at 15:09
  svibbe wrote:
  Skulle vara kul med råd på enkla hemmabyggen med, av vaporizers då vill säga.
  Volcano har gått ner i pris ser jag, men fortfarande inget för den fattige :)

  Håller helt med, hittade en gammal tråd där någon visade en enkel vaporizer. Länken finns nu i första inlägget men jag vet inget om dess effektivitet.

  Ett “enkelt” hack är ju att använda en gammal varmluftspistol, hittar man en med rätt temperatur så blir det faktiskt en riktigt bra vaporizer tillsammans med en bra bong. Finns en kommersiell variant som finns med på marijuanavaporizer.org som jag har tänkt skriva om senare.

  Jag vet inte vad den kostade innan men den är ju somsagt fortfarande inte billig :) vi får hoppas att de snart sänker priset på den analoga. De sålde slut på sitt lager under julen så det kan ju hända att de snart har råd att minska förtjänsten på dem ;).

  //xxdc

 • reaper

  Member
  2008-01-29 at 16:29

  Skulle vilja slå ett slag för Silver Surfer Vaporizers, en “billigare” vap som gör sitt jobb.

  http://www.silversurfervap.com

 • pink

  Member
  2008-01-29 at 18:50

  Prövade Volcona på Green House i Amsterdam (fast med en jättepåse) och måste säga att det kändes annorlunda! Tycket att den tog bort en del av affekten; men den upplevelsen beror nog på annat – överdosering kanske? Någon här som verkligen har prövat den under längre tid och kan uttala sig!

 • xxdc

  Member
  2008-01-29 at 19:14
  Hood wrote:
  Skulle vilja slå ett slag för Silver Surfer Vaporizers, en “billigare” vap som gör sitt jobb.

  http://www.silversurfervap.com

  Har lagt till den nu, har hört lite om den innan och den verkar vara en av de bättre som finns. Kom gärna med förbättringar av texten :)

  pink wrote:
  Prövade Volcona på Green House i Amsterdam (fast med en jättepåse) och måste säga att det kändes annorlunda! Tycket att den tog bort en del av affekten; men den upplevelsen beror nog på annat – överdosering kanske? Någon här som verkligen har prövat den under längre tid och kan uttala sig!

  :) har hört att det skall vara lätt att överdosera på vaporizers eftersom man går miste av det första ruset som kommer av koldioxid/kolmonoxid/rök-“förgiftning” när man röker vanligt.
  Men ja, vi behöver verkligen kommentarer från någon som använder en Volcano.

 • reaper

  Member
  2008-01-29 at 19:40

  Kul initiativ till denna tråd! Jag följer, med intresse.

  Jo, skulle vara kul om folk som röker vapo på regelbunden basis och har erfarenhet av någon av modellerna kunde kommentera.

  😯

 • reaper

  Member
  2008-01-30 at 01:37

  Ägt en Volcano i några månader nu, mäkta impad faktiskt.

  Tyvärr röker jag mest joint endå trots att jag äger den och anledningen är väl främst att varje gång jag suger på den där påsen blir jag så blockstukad att jag endera börjar känna mig svagt trippad eller så somnar jag. Det blir lite för starkt (på samma mängd cannabis ofc) för att bara chilla och softa lite – vaporizern använder jag då jag vill bli väldigt hög (och fort) eller då jag inte vill förgifta mig med nikotin och tjära.

  Det BLIR ett annat rus, renare, klarare och som sagt, starkare.

  Vi är ett kompisgäng på 10 pers som är ganska överrens angående hur den “fungerar” på oss så jag talar inte bara av egna erfarenheter, vi är mer eller mindre alla överrens om att volcanon gör dig sjukt stenad alternativt sänkt.

  Man hostar av bara FAN då man råkar dra i sig för mycket ren rök också (man blandar ut röken med ren luft via munstycket och beroende på hur mycket press man ger det, men om man trycker in det helt så får man bara rök). Det är kanske snällt mot lungorna men flimmerhåren i halsen dom gillar inte 50% THC rök dom :) Kittlas är bara förnamnet är jag rädd 8)

  Rekommenderas varmt iaf, inga nackdelar med den än så länge, ja, förutom att den ger lite väl häftigt mycket utväxling och ibland vill man verkligen hellre softa med en joint…

 • xxdc

  Member
  2008-01-30 at 11:34

  @hhskogstokig wrote:

  Ägt en Volcano i några månader nu, mäkta impad faktiskt.

  Tyvärr röker jag mest joint endå trots att jag äger den och anledningen är väl främst att varje gång jag suger på den där påsen blir jag så blockstukad att jag endera börjar känna mig svagt trippad eller så somnar jag. Det blir lite för starkt (på samma mängd cannabis ofc) för att bara chilla och softa lite – vaporizern använder jag då jag vill bli väldigt hög (och fort) eller då jag inte vill förgifta mig med nikotin och tjära.

  Det BLIR ett annat rus, renare, klarare och som sagt, starkare.

  Vi är ett kompisgäng på 10 pers som är ganska överrens angående hur den “fungerar” på oss så jag talar inte bara av egna erfarenheter, vi är mer eller mindre alla överrens om att volcanon gör dig sjukt stenad alternativt sänkt.

  Man hostar av bara FAN då man råkar dra i sig för mycket ren rök också (man blandar ut röken med ren luft via munstycket och beroende på hur mycket press man ger det, men om man trycker in det helt så får man bara rök). Det är kanske snällt mot lungorna men flimmerhåren i halsen dom gillar inte 50% THC rök dom :) Kittlas är bara förnamnet är jag rädd 8)

  Rekommenderas varmt iaf, inga nackdelar med den än så länge, ja, förutom att den ger lite väl häftigt mycket utväxling och ibland vill man verkligen hellre softa med en joint…

  Jag la till din kommentar men klippte den lite, hoppas det inte gör något. Säg till isåfall så ändrar jag.

 • donkey

  Member
  2008-01-30 at 13:07

  Har en vapir.inc sen tidigare. Den har fungerat hur bra som helst, men det är en senare modell. Smidigt med tillhörande påsar som man kan fylla med rök, ganska lik volcanon men den känns lite billigare. Reglerbar digital temperatur mätare som fungerar bra. Nackdelen är att den låter som fan, och hostattacker som inte är av denna värld är att räkna med. Har aldrig hostat så mycket som jag gör med vaporiser, därför blir det inte ofta jag plockar fram den 8)

  MVh

 • xxdc

  Member
  2008-01-30 at 14:12

  Jag slängde med din kommentar med DONKEY, hoppas det går bra ;).

  Tänkte fråga lite om Vapir’en, skulle du rekomendera andra att köpa den eller tror du det finns någon annan som är bättre i den prisklassen?
  Några + eller – ?

  Ett återkommande faktum i denna tråden verkar ju vara att man hostar mer av en vaporizer än om man röker på vanligt sätt.
  När man jämför det med att vaporisering skall vara “hälsosamare” tycker jag det låter konstigt. Vad kan orsaken vara till att man hostar så mycket mer av ångorna än när de är blandat med rök?

  Kan det vara för att det är torrare än vanlig rök?

 • donkey

  Member
  2008-01-30 at 15:00

  Tycker absolut att den är värd pengarna. Innan jag köpte den så läste jag mängder med recensioner på olika vaporizers och den verkade vara en av de bättre i den prisklassen. Tror jag gav runt 1300:- för den, och jag har inte haft några problem med den ännu. Om jag hade varit ekonomiskt oberoende så hade jag utan tvekan köpt volcanon istället då den verkar vara den bästa.

  Mvh

 • reaper

  Member
  2008-01-30 at 15:07

  @xxdc wrote:

  Ett återkommande faktum i denna tråden verkar ju vara att man hostar mer av en vaporizer än om man röker på vanligt sätt.
  När man jämför det med att vaporisering skall vara “hälsosamare” tycker jag det låter konstigt. Vad kan orsaken vara till att man hostar så mycket mer av ångorna än när de är blandat med rök?

  Kan det vara för att det är torrare än vanlig rök?

  För min del kan det bero på att jag som inte är rökare i vanliga fall oftast får lite motstånd redan i strupen när jag drar bloss av joints med tobak i. Med vaporizern (eller med jointar av rent gräs) drar jag ner mycket större mängder varm och torr ånga/rök djupare i lungorna vilket ibland leder till att jag hostar.

 • xxdc

  Member
  2008-01-30 at 15:12

  DONKEY: Ok, det låter ju bra. Är det en Vapir One du använder då? (den som vissas på bild i början)

  Hood: Ja det kan nog stämma, jag har inga egna erfarenheter med en vaporizer än men det låter ju troligt att man lättare får i sig för mycket ånga och på så sätt torkar ut luftvägarna.

 • reaper

  Member
  2008-01-30 at 19:07

  Man hostar nog mer av en del anledningar, men glöm inte att man drar i sig motsvarande mängd cannabis i 3-4 bloss istället för att suga en hel joint – så det blir starkare koncentrerad rök – speciellt för mig som inte heller röker vanliga cigg.

  Men även om man hostar så är det ju mycket mycket mindre kemikalier, tjära osv man får ner i lungorna – så hälsosammare är det nog – men man blir som jag skrev, lätt girig, och drar för mkt smaskig ånga.

  åph just det – SMAKEN är ett STORT + på vaporizern, det smakar verkligen GOTT!

 • xxdc

  Member
  2008-05-03 at 23:02

  Har uppdaterat första posten, lagt till HerbalAire mm. Jag skall försöka fixa till språket i texten lite senare och se om jag kan få in något mer, jag är verkligen dålig på att skriva :(

Page 1 of 6