• Uppehåll utan större vinst…

  Posted by Paddington on 2002-06-17 at 20:40

  Jag har nu haft ett uppehåll på 14 dagar med ett röktillfälle som undantag. Rökte 5-10g/månad innan. Visst hade jag lite svårt att somna de första kvällarna, men det kan lika gärna ha hatt med placeboeffekten att göra. Jag har hört att det skulle vara svårt och då blir det också det.
  Suget kan jag beteckna som ganska likt det man har för alla vanor. Äter jag chips när jag tittar på tv flera kvällar i rad vill jag inte sluta med det, det finns många exempel.

  Egentligen finns inte mycket att säga, jag var som vanligt. Inte mer energi och inga märkbara förbättringar i skärpa och minne. Jämfört med morgontimmarna när man precis stigit upp dagen efter en fet session är det klart att det skillde sig, fast inte i övrigt. Min flickvän kunde inte heller påstå att jag blev pånyttfödd. Så nu ska jag röka min kvällsbong med gott samvete tills det blir dags att oroa sig för drogtester då jag ska söka jobb i höst. Kan ju hoppas att det var nån som fick ut något av denna “rapport”.

  replied 21 years, 10 months ago 5 Members · 17 Replies
 • 17 Replies
 • reaper

  Member
  2002-06-17 at 21:08

  Prova två veckor UTAN att röka alls ;)

  Det är efter ungefär 14 dagar det börjar kännas lite trist att inte röka… så gör det igen UTAN en fuskpaus i mitten :)

  Ha det!

 • Paddington

  Member
  2002-06-17 at 21:18

  Jag köper inte det, enligt de små “uträkningar” jag gjort borde jag mot slutet av denna period inte vara alls påverkad av det THC jag eventuellt haft kvar i kroppen. Kan tillägga att jag rökte uppvägda 0.15 gram gräs vid det enstaka tillfället.

 • josef_k

  Member
  2002-06-17 at 23:35

  Jag har upplevt detsamma, Paddington. Man vill liksom se ifall det egentligen är någon skillnad när man inte har rökt på ett tag, men jag har kännt mig precis likadan efter några veckors uppehåll.
  Klart, nu var det ett tag sedan sist, men då jag inte upplever några effekter som håller i sig längre än morgonen efter en sen kväll, ser jag ingen mening med det. Fast ibland kan det kännas skönt att veta att man faktiskt kan hålla upp. Det kan ibland kännas som att man får mer perspektiv på rökandet då.

 • Slan

  Member
  2002-06-18 at 13:55

  Jag har provat uppehåll på 1 år utan några negativa bieffekter. Kan inte säga att jag upplevde något possitivt av att sluta heller.

  Första veckan när jag började röka igen så behövdes det inte lika mycket för att få mig hög men det var högst temporärt och övergående. :?

  Är jag utan cigg i 1 h så blir jag mycket aggresiv och irriterad. Ironiskt nog är tobak lagligt. :)

  /S

 • reaper

  Member
  2002-06-18 at 16:58

  För mig är det ungefär så här: Jag röker i stort sett varje dag, periodvis väldigt mycket. (men jag arbetar nätter i en och en halv vecka i sträck, och är ledig en och en halv vecka, träffar då ingen och röker inget då heller).
  De första två dagarna är jag lite lättirriterad och sur, men sedan kommer humöret upp på topp (mycket bättre än när jag röker) och jag blir fan hyperaktiv. Detta varar tills dess att jag röker nästa gång, men då är det ofta skönt att få lugna ner sig litet.
  Min personliga teori är att jag självmedicinerar bort någon slags överaktivitet. (innan jag började röka var jag sprallig som fan, det är jag iofs fortfarande periodvis)
  Josef du kanske har något bra svar?

  Hursomhelst, så är det i alla fall skönt för mig personligen att ha kortare uppehåll, mest pga. drömmarna som man kommer ihåg igen…..det är galet roligt

 • Paddington

  Member
  2002-06-18 at 19:43

  Ja, just det. Visst drömmer man mer när man inte röker. Fast efter en eller två dagar var det tydligen redan optimalt och jag drömmer en del även när jag rökt, fast då mest mot morgonen. Det verkade nästan som om kroppen tog igen lite av den missade REM sömnen de första dagarna utan röka för jag upplevde faktiskt att jag drömde som mest efter bara någon dag som sagt.

  Dessa saker är nog väldigt individuella och jag vill inte på något vis “bevisa” att man funkar optimalt trots att man röker. Hade jag rökt lite större mängder hade det påverkat mig mer negativt eftersom jag kan känna bieffekterna mer efter en kväll med mycket ganja. Samtidigt finns det säkert somliga som fungerar bättre med cannabis än utan. Kul att höra era erfarenheter.

 • reaper

  Member
  2002-06-19 at 06:57

  Konstigt att paddington inte märkte någon skillnad från när han rökte. Själv får jag tillbaka minnet och blir mer aktiv och tänker snabbare vad det gäller vissa saker när jag tar ett break. Sedan så får jag personligen rätt lite ambition när jag har mycket THC i kroppen ungefär “jag borde städa upp härinne… men jag orkar inte”. :)

  Mina 2 cents

 • MrY

  Member
  2002-06-19 at 13:24

  Jag höll upp en hel månad -95. Märkte ingen skillnad, efter de tre svettiga nätter.

 • reaper

  Member
  2002-06-19 at 13:30

  Så varför började du röka igen om du mådde exakt likadant när du inte gjorde det? :)

 • MrY

  Member
  2002-06-19 at 15:15

  För att jag gillar det förståss. Det gäller många saker jag gör. Som att titta på TV, surfa på nätet, dricka kaffe, äta pizza, läsa böcker och lyssna på musik. Jag skulle nog kunna hålla upp med alla de sakerna ett tag. Men varför skulle jag göra det?

 • Paddington

  Member
  2002-06-19 at 16:32

  Choko (och ni andra);

  Det här varierar säkert en hel del mellan olika individer, men med den konsumption jag haft kan jag inte påstå att jag blev märkbart förslöad. Som jag nämnde tidigare finns effekten där, men den blir påtaglig endast de närmsta timmarna efter ett kraftigare rus. Jag har haft längre uppehåll tidigare utan några påtagliga resultat. Då talar jag om månader. Kan hända att effekten smyger sig på och att det ligger ett visst mått av självbedrägeri i processen, fast då min ej bolmande partner inte kan se några skillnader så litar jag på vårt omdöme i frågan.

  MEN, jag röker för att jag tycker det är värt lite. Jag kan offra lite för att få röka cannabis, rent prestationsmässigt är jag lika produktiv i bägge fallen. Man får ta sig i kragen och se till att saker blir gjorda oavsett om man röker gräs ibland eller ej. Jag tycker inte att detta är en “konstig” erfarenhet, precis som det finns Svenska rön som vill ha det till att man blir retarderad av cannabis finns det andra som hävdar att skillnaden är marginell även vid kroniskt användande.

  Varför äter du mat med fett i när rönen inom forskningen pekar på att man kan bli runt 140 år om man håller sig till en fettfri lågkalori diet?

  Vad man än väljer får man ge upp något annat. Det gäller inte minst tidsaspekten där Swecan är värre än själva drogen. Gör man ett medvetet val har man gjort rätt i min mening. Men att hålla upp ibland för att veta vad man eventuellt missar är säkert väldigt väldigt sunt. Inte minst om man blockerar drömsömnen.

 • reaper

  Member
  2002-06-24 at 17:21

  “jag borde städa upp härinne… men jag orkar inte”.

  Så har jag alltid känt, även långt innan jag ens luktade på ganja… Jag röker varje dag i perioder, håller uppe i perioder – och visst känner jag en skillnad, med jag är samma amotiverade underachiever oavsett om jag har tillgång till gräs eller ej…

 • reaper

  Member
  2002-06-24 at 18:22

  Jga har haft ett mer eller mindre ofrivilligt uppehåll från Augusti-01, efter ett dagligt bruk av ca 5-10g i flera år, och har inte haft några problem, visst har det varit tråkigt, och första veckan lite nattliga svettningar, men annars inga problem.

  Jag har inte rökt nåt ännu, och tänker hålla mig till min första skörd Chronic! =D

  gissa om det kommer slå, hihi! jisses…

  PLUR

 • reaper

  Member
  2002-06-24 at 19:18

  que? :/

 • Paddington

  Member
  2002-06-25 at 11:14

  Ja, 0.15 gram blueberry närmare bestämt. Jag blir bra stenad på en sådan “tuss” i bongen och gillar av någon anledning att analysera allt jag gör. Följdaktligen väger jag alltså mitt knark. Att man sedan kan fylla på och röka ett par gram till är väl ingen nyhet men det ger inte lika mycket.
  Vill man som jag ville, testa om man fungerar annorlunda utan THC är det ju vettigt att röka en liten mängd om man nu ska fuska alls.

  För mig personligen kommer biverkningar dagen efter i form av den där lite skumma känslan på förmiddagen och allmän tröghet först när jag rökt lite större mängd. Jag retar mig lite på att det ofta anses vara samma konsumption att röka 0.2g varje kväll som att röka som Adde nämner, 5-10g/ dag. Det säger ju sig själv att THC nivåerna snarare beror på mängden cannabis man röker per vecka än om man gör det på en kväll eller 7.

  Att något är rätt eller fel tycker jag inte. Det beror på hur man mår det. Jag mår kalas med min kvällsbong och har bestämt mig för att sluta ha nojja över att den slakar min skalle. Har dessutom märkt att jag drömmer aktivare om jag skippar ett par “påfyllningar”.

Page 1 of 2

Log in to reply.