Torkningsfråga
Jag börjar nu känna mig ganska säker på att jag klarar av själva odlingen. Torkningen är jag dock lite osäker på.
Så jag tänkte kolla så att jag fått rätt för mig:
När det vita börjar bli brunt/rött är det dags att sluta med näring och bara vattna, när det har blivit 75% brunt är det dags att skörda. Då ska jag klippa av budsen, hänga dom på tork. (Går det att bara hänga dom rätt upp och ner från en klädlina i rummet, eller måste det vara mörkt och sådär?)När grenarna är så torra så dom lätt kan knäckas så ska budsen läggas i en lufttät glasburk. Öppna burken 1 gång om dagen i 2-3 veckor. (Rapa burken)
Sen såvitt jag förstått ska det vara klart, och så är det bara att förvara i en burk i skafferiet där det är mörkt o’ svalt, eller i en förslutningsbar påse i frysen.
Log in to reply.