Ett svenskt cannabisforumForumsUniversitetet – Samhälle och kulturU| Medicinsk cannabisTa med sig cannabis från holland vad gäller idag i sverige

 • Ta med sig cannabis från holland vad gäller idag i sverige

  Postat av idcrisis på 2017-11-11 at 20:32

  Hej jag har precis flyttat till sverige från norge där jag bott i ett antal år för jobb och skola. jag har sen länge slitit med en psykisk sjukdom som heter borderline. efter många år med utprovning av olika antidepressiva, olika former av samtalsterapi etc så valde jag att prova vägen med medesink cannabis. jag gjorde mycket research och kom i kontakt med det norska forumet Norcan.org där jag fick mycket hjälp även med att komma i kontakt med en duktig läkare i holland.

  Jag åkte ner i 2016 och hämtade cannabis till norge under schengen avtalet. detta gjorde jag med ett papper från min hollänska läkare ( han ville bara ha ett papper från min norska läkare som bekräftade min sjukdom). det pappret hade jag, papper från hollänskt apotek och recept från holland. det var vad jag behövde. Så när jag flyttade till sverige så gjorde jag mig av med den cannabis jag hade kvar och nu så har jag planer om att åka tillbaka till holland och köpa nytt. så då r min fråga vad gäller i sverige vid införsel av cannabis? måste ja ha något läkarintyg från svenk läkare?. räknar med att jag behöver samma papper från holland. vad e gränsen på mängd jag får ha med mig?- 5 dar? 1 vecka? 4 veckor? 3 veckor ? dessa är alla olika antal dagar jag hittat på internet om att ta med sig till sverige.

  och sen en annan fråga i norge så kunde din norska läkare anmäla dig till fylkesmannen för att han inte såg dig som en säker förare och detta ledde till att norska polisen drog in ditt körkort för att dom åberopade en lag om edruhet men det visade sig att dom inte har rätt till det men vem orkar dra norska polisen inför domstol och vem har pengar för advokat? så finns det någon sånt trams i sverige att du risikerar körkort bara för att du använder denna medecin?
  jag förstår ju att man kan åka dit för narkotikakörning men kör aldrig om jag tagit medecin mindre än 15 h tidigare.

  så nu väntar jag spännt på svar om detta forum är aktivt.
  Mvh IdCrisis

  svarade 5 år, 1 month sedan 2 Medlemmar · 2 Svar
 • 2 Svar
 • teslakid

  Member
  2017-11-13 at 19:10

  Det va en kille som försökte deklarera cannabis olja enligt schengen och det gick bra. Dock tog dom hans medicin i tullen först men han fick tillbaks den efter någon månad om jag inte minns fel.

  Här hittade jag en artikel om honom:
  https://www.fokus.se/2010/06/den-ofrivillige-smugglaren/
  Kanske värt att försöka komma in kontakt med honom.

  Hans egen sida, men ser inte ut som att han håller på så mycket med det längre:
  http://joakimhedstrom.se/

  Tror det då va en dos för 14 dagar som gällde.

  Vet inte vad som gäller om man kör bil på andra typer av läkemedel, men gissar att samma sak gäller cannabis? Det bästa är nog att kontakta en jurist eller mejla till trafikverket och fråga.

  Frågan är också om det inte är både lättare och billigare att odla sitt eget eller bara flytta till ett mer accepterande land?

 • perlan888

  Member
  2017-12-04 at 18:33

  Har mer eller mindre fått samma “diagnos” som dig, tycker du att medicinsk cannabis funkar?