• reaper

    Member
    2006-11-21 at 00:01

    Men hur har du tänkt att få ut syret ur frysen? lufttätt visst, men syret borde ju bara stängas in och vara kvar tills du öppnar nästa gång.

  • reaper

    Member
    2006-11-21 at 18:04

    DR_WEED

    De aeroba [syreätande] bakterierna (som finns överallt) kommer äta slut på allt syre, sen kvävs de (eller svälter ihjäl eller hur man nu ska uttrycka det).

    Då är det syrefritt, och de anaeroba bakterierna (som bara lever i syrefria miljöer) börjar frodas och göra sitt jobb = kurering.. Muhahha :)

    Det är ju samma sak som händer när du stänger in budsen i en glasburk.

  • thc-junkie

    Member
    2006-11-21 at 21:16

    DR_WEED – Good point 😉

    Men om man då startar med en helt syrefri miljö borde man alltså ha skyndat på processen en aning?
    Man kan ju då skaffa en vaccummaskin för mat.
    Nästan helt syrefri miljö.. Helt syrefri skulle förstöra matvarorna.

  • dezz

    Member
    2013-09-11 at 19:38

    NOOO!!!?

    Vaddå? Slut här? Kom du aldrig fram till en slutprodukt ;(?

  • wayne

    Member
    2013-09-24 at 14:27

    Dezz: Du kan frystorka färska buds i en vanlig frys så länge den är självavfrostande. Budsen ska så klart inte vara tillslutna utan ligga i papplådor, papperspåsar eller nått utan lock. Lägg i en RH-mätare också så håller du kolla på fuktigheten.

    Att kunna hålla exakt RH i frysen vore ju dock optimalt.

  • dezz

    Member
    2013-10-01 at 08:47

    @Wayne wrote:

    Dezz: Du kan frystorka färska buds i en vanlig frys så länge den är självavfrostande. Budsen ska så klart inte vara tillslutna utan ligga i papplådor, papperspåsar eller nått utan lock. Lägg i en RH-mätare också så håller du kolla på fuktigheten.

    Att kunna hålla exakt RH i frysen vore ju dock optimalt.

    Har tyvärr inte tillgång till någon frys som jag kan ta över direkt. Annars hade jag gärna velat prova detta :)

Page 2 of 2

Log in to reply.