• Svimma

  Posted by reaper on 2002-11-01 at 19:10

  Rökte en del igår, och mitt när jag sitter och håller nere ett bloss tuppar jag av. Har bara rökt några gånger innan, och det var ganska skrämmande..

  Tydligen hade jag gjort några skumma ljud, och sen bara trillat framlänges. Kommer själv inte ihåg så mycket av det hela, tankarna bara gled bort typ, men jag vakna till när min kompis börja dra upp mig. Mådda illa i kanske 30 sekunder efter det, men underbart sen :)

  Det hela påminde lite om ett annat problem som har hänt några gånger när jag ställer mig upp efter att ha legat ner ett bra tag. Då har jag tuppat av precis på samma sätt… men jag har hört att andra också gör det ibland så jag har inte brytt mig så mycket om saken. Igår stod jag dock upp hela tiden, och det hela är ju rätt skummt.

  Vad är det som gör att detta händer? Har hört att personer med lågt blodtryck inte kan få upp tillräckligt med blod i hjärnan ibland, men jag har ganska högt blodtryck och har även läst nånstans att cannabis höjer det ännu mer, så det går ju inte ihop.

  replied 21 years, 5 months ago 2 Members · 3 Replies
 • 3 Replies
 • josef_k

  Member
  2002-11-01 at 19:33

  Cannabis sänker blodtrycket. Ibland kan man få ganska kraftiga effekter i början. Därav kommer att du ramlade och nästan svimmade. Sånt händer. Ta det lugnt med rökat (små mänghder istället för allting på en gång) så ordnar det sig.

 • reaper

  Member
  2002-11-01 at 19:49

  tackar för svaret.. antog nästan att jag var felinformerad. Men det är ju alltid försäkrande att veta :) Blir ju lite paranoid när det gäller det okända.

 • reaper

  Member
  2002-11-09 at 14:40
  Quote:
  …när jag sitter och håller nere ett bloss tuppar jag av…

  Förutom sådant dära med blodtryck så börjar jag tänka på det dära med syre. Det är ju lite svårt att veta hur du röker, men det har hänt att jag rökt ur vissa rökdon och fått för lite syre (märks på dom blåa läpparna man får, och att man blir heeelt seeeg och det svajar när man går). Jag har inte svimmat dock!

  Vad jag brukar göra för att undvika att få för lite syre är att jag först drar in ett litet andetag med vanlig luft och sedan fullföljer andetaget med rök. Sedan kan jag hålla andan i 30 sekunder helt utan problem (I vanliga fall kan jag hålla andan ca 1-2 minuter beroende på situationen).

Log in to reply.