Ett svenskt cannabisforum › Forums › Coffeeshopen › Munchies › Sötsur sås
Sötsur sås
Posted by friggs on 2003-08-28 at 14:53Klassisk kinesisk sötsur sås
3 dl vatten
4 msk socker
3 msk ris- eller vitvinsvinäger
3/4 tsk salt
2 msk ketchup
2½ tsk potatismjöl, utrört i 2 msk vatten
eventuellt 1/4 tsk karamällfärg (kan uteslutas)Häll vattnet, sockret, saltet, vinägern och ketchupen i en kastrul, Låt det sjuda upp. Tillsätt stegvis det utrörda potatismjölet och rör om medans såsen tjocknar.
replied 20 years, 8 months ago 4 Members · 8 Replies- 8 Replies
Inte för att sura och klaga på ditt söta recept … men jag har en helt annan uppfattning om hur man gör söt-sur sås.
I en flaska häll :
2 delar god vinäger
1 del soja
Lite sweet chili eller sambal oleksen har man i socker och skakar tills det löst sig, mer socker, skaka … fortsätt tills lösningen är mättad.
Där har du sötsursås med drag i ! Funkar till nästan allt. Till ris, nudlar, friterade grejer eller “nödmunchie” med bara vitt bröd att doppa i.
Men fasen nu måste man ju testa båda varianterna juh
Jag återkommer med mitt utfall om vilken som va mummsigast.
//Tok
friggs är mer sötsur sås än den andra.
Den är nämligen en sötsur chillisås , vilket inte är samma.Tack brajja!
Som sagt är såsen jag beskrivit sötsur, samma sorts sås som du får på klassiska kinakrogar om du beställer fritterade räkor i sötsur sås etc… och dessa är aldrig särskillt starka i smaken.Helt rätt Friggs … tycker ändå att min gör sig bättre till både friterade räkor, ris, nudlar och allt annat där det passar med sötsurt. Lite sting ska det allt va i den …
Chilin är dessutom optional.
köp Mrs Chengs istället
http://www.mrschengs.com/produkt2.php3?saser=1&id=8hon har mycket godis hon
ett tips om ni gillar kinamat
Wokgrönsaker
1 burk Wokgrönsaker
1 msk sesamolja
3 msk Woksås
½ buljongtärning
1 Kebab Feferoni eller 1 tsk sambal oelek
2 dl Vatten
fräs 5 min, koka 15 min
sen kan man äta vad som helst tilljag kokar i 15 min för att bambuskotten ska bli mjukare, behövs egentligen inte, ta mindre vatten bara, kokar tills det börjar fräsa
en till
Kinagryta, smakar som biff m bambuskott på kinakrogen
Kycklingfilé, (fläsk / nötkött)
> Marinera
Bambuskott
Gul lök, eller (Purjolök)
(Morot)
(Broccoli)
½-1 buljongtärning
Vatten
1-2 tsk Arrowrot (Redning)
Olivolja
Tillsätter ibland extra
(Woksås)
(Sambal Oelek)
(Salt)
(Marinad, 1 st kycklingfilé)
2 msk woksås
1 msk sesamolja
Log in to reply.