Ett svenskt cannabisforum › Forums › Coffeeshopen › Cannabisodling › Skördetider. Några frågor…
Skördetider. Några frågor…
Posted by m on 2012-02-01 at 18:56Hej igen!
Det är nu snart dags för min första skörda -trimma -torka -kurera. Och då har jag ett par frågor (som vanligt)1. När jag trimmar, ska jag klippa av dom allra minsta bladen?
2. Vad för burk använder ni vid kurering? (länka gärna eller visa bild) Måste burken vara 100% lufttät?
3. Är det värt arbetet att göra hasch på bladen från 2st 40cm (väldigt buskiga) plantor. Hur mycket hasch kan man få ut?Mvh. en människa
replied 12 years, 2 months ago 7 Members · 18 Replies- 18 Replies
1. Enligt mig skall du klippa av allt som sticker ut från buden, var så noggrann du kan så får du fint manikurerade buds det är trevligt. Annars om du inte bryr dig kan du slarva, löven smakar inte så gott så jag säger klipp bort så mycket som möjligt av löven.
1. Glasburk med snäpplock is the shit. Används normalt för hemgjord sylt, inläggningar mm. Finns på ICA, COOP, hemköp etc. Köp orginalet Fido dom finns i alla fall på ICA helt lufttäta som dom skall vara.
3. Du kan göra t.ex. is-hach på trimmet (dom små löven som sticker ut från budsen) av resten av bladen kan du göra cannabisolja (extrakt) på, t.ex. BHO eller cannabis-smör. Blir ju inga mängder så om du inte är speciellt behov eller är road av det så är det kanske inte värt besväret.
Om man inte ska vara fancy och ha mörka burkar och allt så är de här perfekta.
Sinsemillan såg inte din bild så jag slänger upp en jag med.
[img][/img] Uploaded with ImageShack.us
Jag brukar slänga klippet, blir inte så mkt drakhasch eller vad man nu hittar på och du kommer få en massa fint gräs så lägg inte tid på det.
Jag brukar även trimma bort allt som inte är väldigt sockrigt och sen klipper jag även upp det i nuggets då kvistar bara är jobbigt. Ser inte så tufft ut som en stor bud men det torkar lite jämnare och snabbare tycker jag och det kan dessutom dyka rakt ner i grindern.
Anonymous
Guest2012-02-02 at 14:45Tack grabbar! (tar för givet att ni är hanar. Säg till annars )
Ok så klippa bort alla blad & vara noga med det för att få god smak. Got it!Kvistarna plockar jag bort det sista jag gör efter kureringen eller?
Finns det olika storlekar på dom burkarna? Vilken storlek tror ni behövs i mitt fall? Kanske behöver jag 2 eller 3 st. Jag antar att dom behöver lite space i burken. Att man inte kan knö in hur mycket som helst.
Här ser ni dom stackars liven som är redo för slakt till helgen. De är ca 40 cm höga.Ang haschtillverkningen så struntar jag nog i det, då jag ändå inte är så förtjust i hasch
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
vad för lowryder sort är de?
Anonymous
Guest2012-02-02 at 15:40Det är inga lowrider. Det är Nirvanas Northern Lights. Vet inte varför dom blev så låga… Här e min tråd i bildbanken: https://swecan.org//viewtopic.php?p=736889#p736889
Jag använde mig av 5st IKEA burkar för 3 plantor på dryga 110cm under en 250w hps. En burk per planta räcker nog ser det ut som.
Anonymous
Guest2012-02-03 at 17:07@robinho wrote:
Jag använde mig av 5st IKEA burkar för 3 plantor på dryga 110cm under en 250w hps. En burk per planta räcker nog ser det ut som.
Kollade Ikea.se
Dom var ju jättebilliga!
E det 1-liters eller 1,8-liters du använder?
Fin skörd för övrigtJa dom är väldigt praktiska, och billiga som du skriver.
1,8 liter är mina burkar på.Lycka till med slakten!
Anonymous
Guest2012-02-04 at 08:50Tack!
Köper 3st med en gång. Lika bra när dom e så billigaKör på, och som tidigare nämnt så är det ju absolut finast med små trevliga nuggets utan massa kvistar.
Läste på en skördeguide att endast de yttre spetsarna på budbladen är värt att klippa av då de håller i den mesta av den sträva/riviga smaken, men ändå värt att behålla själva bladet för att vinna lite volym, om dom nu ändå är sockriga och fina
Anonymous
Guest2012-02-04 at 09:33Tack Robmarley. Din bild gör att man inte alls vill tro att du är “nyfrälst och hög” utan har rökt ganja i urminnes tider hehe.
Man klipper väl nästan hela vägen in då? Är ju omöjligt att klippa av hela bladen.Jag funderar på att klippa den ena idag. Och spara den andra för att på så sätt testa både piggt & tungt röka. (fått goda tips i min tråd)
Men nu e frågan hur ja ska torka då ja gissar på att det stinker. Odlingsutrymmet kommer ju vara upptaget om jag sparar en av domDu kan stoppa in budsen otorkade i frysen och ta fram och torka dom när resten är klart.
Anonymous
Guest2012-02-13 at 16:28Hej igen!
Efter 7 dagars torkning i min klädkammare kunde jag bryta av en gren. Så då klippte jag av budsen och rensade bort överflödiga blad.
Jag tyckte att dom var VÄLDIGT torra. Dom största bladen ramlade nästan av av sig själv. Nu när jag öppnar burken så tycker jag fortfarande att dom är lika torra. Jag har läst att fukten från insidan av buden tränger ut när man haft burken stängd i ett dygn.
Borde jag ändå öppna några timmar om dagen fast dom känns snustorra?Nej egentligen så handlar öppnandet av burken att byta luften i burken. Från en luft med hög RF (pga de torkande budsen) till en luft med “låg” RF (dvs rumsluften)
I min mening behövs det inte mer än ett luftbyte, sen beroende på fuktighet så öppnar man olika ofta, men du behöver inte ha burken öppen i flera timmar.
Sen kan din torrhet bero på att din RF i rumsluften är väldigt låg (så är det på vintern) och budsen torkat ut tills de fått denna RF. Alltså jämnat ut sig mot luften. Förvånande dock att du inte kunde knäcka en gren tidigare om så är fallet.
Anonymous
Guest2012-02-13 at 20:36Hmm. Jo dag 6 böjdes grenen istället för att knäckas. Men ang RH:n i garderoben så är den nog låg med tanke på alla kläder som hänger där.
Jag har haft burken öppen vid ett tillfälle i ca 2 timmar. Det kanske räcker då? Jag öppnar ju ändå varje gång jag ska hämta lite röka
Log in to reply.