Skördetid!!! Hjälp mig med fördjupningen…
Jag måste ta detta som jag läste i “-Canabisodling den kompletta guiden-” från nybörjar nivå till nånstans där jag befinner mig. …
När det gäller skörd så står det skrivet så här… (Frågeställning kommer efteråt)1. Klipp av budsen och samtliga blad från plantan så att det enda som är kvar ser ut som ett träd utan löv. Lägg budsen och löven i var sin hög (spara samtliga löv och gör hasch av det).
2. Trimma bort alla små löv som sticker ut från budsen.
3. Ta fram en kartong eller liknande och spänn några linor tvärs över kanten.
4. Häng buden på linorna och ställ lådan i ett mörkt och ventilerat utrymme (undvik fuktig miljö). Och låt lådan stå i ca 5-7 dagar. När stammen kan knäckas av då vet du att det är ok att gå till nästa steg.
5. Placera samtliga buds i glasburkar och förslut tätt med lock(fyll burkarna).
6. En gång per dag i två till tre veckors tid ska du öppna upp burkarna och ventilera budsen. På detta sätt så sprider sig fukten jämt bland budsen. Om detta inte görs så är busen väldigt torra på utsidan och fuktiga på utsidan, detta kan leda till att mögel bildas och att det brinner dåligt.1+2. Vad blir skillnaden om man klipper av budsen direkt från plantan? Blir det mindre klorofyll kvar när man torkar?
Vad blir skillnaden om man tex klipper hela plantan och torkar antingen liggande eller hängande och sen klipper budsen och torkar eller börjar kurera direkt?
Jag har hört de som drar upp plantan med de närmaste rötterna eller klipper stammen och doppar i kokande vatten 10-20 sekunder för att plantan ska avlida och klorofyllproduktionen stanna, och sen klipper av stora blad och torkar hela plantan innan man klipper av buds och mindre blad?
3. Ingen kommentar.. Någon som har?
4.Mörkt och svalt eller mörkt och rumstempererat? Hos mig varierar det mellan 20 och 15 grader inne och låg luftfuktighet, räcker det med att ställa en burk med vatten i lådan för att luftfuktigheten ska ligga lite högre?
Hur viktigt är det med luftfuktighet när man torkar? Långsammare torkning=Bättre resultat, så därav en högre luftfuktighet?
5. klart dom ska i glasburkar men sen då…
6. Jag har läst nån annanstans att man ska ha tex 4-6 timmar luftning/dygn när man kurerar i glasburk. Kurerar man någon tid i frysen eller är det bara förvaring?
Här behöver jag veta mer helt klart! Kan man “snabbkurera” till bra resultat utan bismak? Tex på en vecka? Det är bara en av mina Zamad 2:a generationen som ska ner nu, jag har en till men ska vänta tills 80-90% av tricomerna är bruna för att få ett med lite mer indica stuk på den.
Log in to reply.