Ett svenskt cannabisforum Forums Swecan Arkivet Skörd och torktips från RUHI2.

 • Skörd och torktips från RUHI2.

  Posted by dod on 2002-07-20 at 00:35

  Skörd: det finns tre sätt att se om en planta är klar. Det vanligaste är att titta på pistillerna, när en planta börjar bli klar så blir de rödbruna och skrumpnar ihop.
  En del skördar när ca 75% av pistillerna är röda för att få ett mera uppåt rus, andra väntar tills 80-90% av trådarna är röda för maximal styrka. En del skördar inte förän alla pistiller är täckta av en calyx (den trichomklädda kapsel som omfamnar pistillen) för maximal skörd, men viss degenerering av thc samt ökad mögel risk.
  Det bästa sättet att se om en planta är klar är dock att titta på trichomerna. Ta ett minimikroskåp (finns hos claes ohlsson) eller en stark lupp, zooma in på trichomerna, de är otroligt vackra i mikroskåp, de ser ut som små kristallsvampar, i huvudena på dessa “svampar” produceras det mesta av plantans thc.
  Trichomerna mognar i fyra steg, de “reser” sig, de får “huvuden”, “huvudena” sväller, huvudena ändrar färg från mjölkvitt eller genomskinligt till brunt, bärnstensfärgat.
  När trichomhuvudena ändrar färg börjar thc att degenereras. Man skall alltså skörda stax innan de ändrar färg det är då plantan når sin pik, men det är ju svårt att veta så man tar dem när ca 5-10% har blivit bruna. Förklara för plantan att dess levnadscykel är slut och att den skall få göra sin medicin,om du odlar sinsemilla (vilket jag antar)så förklara även att kloner står på tur så att arten lever vidare,skörda med vass kniv eller sekatör.

  Nu är det alltså dags att torka: häng plantan i ett mörkt, rumstempererat, torrt utrymme med viss luftcirkulation, t.ex. en garderob i ca 2-4 dagar. Klipp bort alla löv samt alla löv som sticker ut från budsen, dessa kan användas i hasch tillverkning men kan ej rökas som de är, samt avlägsna all överflödig stam. Lägg ut budsen på fat eller brickor etc, min favorit är de “flak” som man har öl och läsk burkar i, de har en kant som är ungefär lika hög som fina buds är tjocka.
  In med dessa i utrymmet i ca 5-7 dagar eller tills de känns torra. Lägg nu ner budsen i lufttäta glasburkar, plastlådor eller liknande. Stäng locket in i utrymmet i ca 12 timmar. När du öppnar burken kommer budsen att kännas våta igen, det beror på att de torkar utifrån och in när de ligger framme och inifrån och ut när de ligger i en stängd burk.
  Lägg ut budsen på faten igen i ca 12 tim eller tills de känns torra, ner i burkarna igen i ca 12 tim, de är nu våta igen.
  Nu räcker det med att ha locket öppet, du behöver inte faten mer. Öppna och stäng burkarna med ca 12 tim mellanrum tills de känns torra efter att det varit stängt 12 tim. Ställ in burkarna i kylen i ca 14 dagar. Anledningen till att torka så här är att aerobiska bakterier bryter ner klorofyll vilket ger en betydligt bättre smak samt att en del cbd omvandlas till cbn vilket ger ett bättre rus.

  replied 21 years, 9 months ago 0 Member · 0 Replies
 • 0 Replies

Sorry, there were no replies found.

The forum ‘Arkivet’ is closed to new discussions and replies.

Start of Discussion
0 of 0 replies June 2018
Now