• Sjukdom

  Posted by reaper on 2002-08-22 at 19:22

  Det där med psykos har jag också hört. Har dock inte erfarit något ens i närheten av det du beskriver. Varken jag eller någon i min närheten har inte haft några som helst negativa effekter av cannabis i olika former. Tror de flesta här inne håller med mig. Hur som helst finns vanföreställningar födda ur cannabisrädlsan hos människor o likt “råttan i pizzan” lär det också spridas ut en vandringssägen där någon som numer vårdas på psyket trott att han/hon blivit en apelsin efter att ha rökt på en gång.
  Man kan väl säga så här att har du dåligt psyke o är instabil inombords så kan det finnas en risk att det förvärras – men det kan även hjälpa dig att glömma bort det där o trivas i gemenskapen o känna trygghet.

  Angående tobak så bör du blanda med det för att uppnå full effekt. Förbränningstemperaturen når ej sin kulmen utan tobaken. Alltså – för bästa rus: blanda med tobak, men därmed är det inte sagt att det ska vara just 50 – 50

  Marijuana sägs vara psykiskt beroendeframkallat – Inte som ciggaretter som är fysiskt. Psykiskt beroendeframkallat är i stort sett allt DU tycker är kul o längtar efter.

  replied 21 years, 7 months ago 3 Members · 20 Replies
 • 20 Replies
 • reaper

  Member
  2002-08-22 at 19:32

  ett tillägg bara man kan röka gräs utan tobak 😉

 • reaper

  Member
  2002-08-22 at 19:37

  Självklart kan man göra det 😉 smaken är ju kalasfin – tänkte mest på att om man vill blanda med hasch så är det att föredra med just tobak. ingen bestraffas för att röka rent 8)

 • reaper

  Member
  2002-08-22 at 19:42

  ja vill man få ut så mycket så möjligt av haschet bör man blanda 55-45
  60-40 (tobak står först)

 • reaper

  Member
  2002-08-22 at 20:55

  jag skulle mecka åt en polare som bjöd och jag tog runt 15-85 tobaken först. Jag tyckte den blev bajs dålig kände knappt av nått

 • reaper

  Member
  2002-08-22 at 21:10

  ja det felet gjorde jag också innan. vad som händer är att haschet inte förbränns. (menade du att du inte känner nån smak?)

 • reaper

  Member
  2002-08-22 at 23:28

  Första gången jag rökte körde jag på 50-50, inga problem alls! Att drabbas av psykos är samma sak som att säga att om man dricker för mycket alkohol så kan man förgiftas… Jo, men den risken är väl inte allt för stor… Om man inte är så “van” att röka bör man inte “puffa” på för hårt… Men vissa gjorde det också 🙄

 • super-mario

  Member
  2002-08-22 at 23:54

  Neeeeej, man behöver inte blanda hasch med tobak för att uppnå rätt förbränningspunkt. Strax under 200 grader är den optimala temperaturen för att aktivera THC och det uppnår du lätt med en vanlig tändare. Möjligtvis att du får elda på lite mer, men det är det juh lätt värt för att slippa den äckliga tobaken :)

  Om man inte upplever sig känna någon effekt av att röka haschet rent så tror jag snarare det handlar om att man har dåligt hasch och kanske har vant sig vid den nickokick som självklart uteblir när man röker rent.

  Jag skulle faktiskt tom vilja varna för att blanda cannabis med tobak. Låt er inte luras av den bild som samhället har av tobak, det är en extremt beroendeframkallande och farlig drog som inte på något sätt bör blandas med en lätt drog som cannabis. Det är många som trillar dit och blir beroende av tobak bara genom att blanda ut sitt gräs eller hasch med det.

  Om man nu måste blanda ut det med något så väljer man lämpligen någon annan typ av växt som inte innehåller dödsgiftet nikotin 😯

 • brain

  Member
  2002-08-23 at 02:34
  Super Mario wrote:
  samhället har av tobak, det är en extremt beroendeframkallande och farlig drog som inte på något sätt bör blandas med en lätt drog som cannabis. Det är många som trillar dit och blir beroende av tobak bara genom att blanda ut sitt gräs eller hasch med det.

  Nä, nu får ni ge er. Tobak är inte EXTREMT beroendeframkallande. Och om man ska “trilla dit” som nikotinist för att man blandar ut sitt gräs/hasch med tobak så får man röka på rätt så ordentligt och givetvis dagligen. Du säger att “många trillar dit”. Vad grundar du det påståendet på?

 • reaper

  Member
  2002-08-23 at 14:31
  Ovca wrote:
  Att drabbas av psykos är samma sak som att säga att om man dricker för mycket alkohol så kan man förgiftas…

  Förlåt??? 😯

  Dricker man tillräckligt mycket alkohol så blir man alkoholförgiftad, det är inte alls så svårt att lyckas med. Lyckligtvis så spyr de flesta innan de fått i sig såpass mycket att det blir en “äkta” alkoholförgiftning, men å andra sidan kan man lungt säga att en spya pga alkohol i allra högsta grad är en form av förgiftning. Vad tror du t.ex. händer om du stoppar i dig en massa giftiga bär eller dylikt? Jo, du spyr såklart. Det är precis samma sak: kroppen stöter helt enkelt ifrån sig ett inmundigat gift genom att tömma magen.

  Psykos som följd av cannabis är däremot väldigt ovanligt, och sker praktiskt taget enbart som följd av att personen ifråga redan från början har en latent psykisk störning som aktiveras av cannabisen, något som för övrigt lika gärna kan hända som följd av alkoholintag.

  Läs på lite, tack. 😡

 • reaper

  Member
  2002-08-23 at 14:47
  brain wrote:
  Nä, nu får ni ge er. Tobak är inte EXTREMT beroendeframkallande.

  Eeeh..? Vakna! Tobak anses vara en av världens mest beroendeframkallande droger. Jamenar, tänk själv, har du någonsin träffat på en tobaksrökare som haft LÄTT att sluta?

  Läkare brukar för övrigt råda äldre människor som röker tobak och som gjort det länge att INTE sluta, just eftersom de fysiska symptomen som följer på ett avslutat tobaksmissbruk brukar kunna vara mycket värre än effekterna av tobaken i sig, speciellt när man ändå redan rökt så länge som man troligen gjort i den åldern.

  brain wrote:
  Och om man ska “trilla dit” som nikotinist för att man blandar ut sitt gräs/hasch med tobak så får man röka på rätt så ordentligt och givetvis dagligen. Du säger att “många trillar dit”. Vad grundar du det påståendet på?

  Tja, jag kan lungt påstå att jag träffat på flera människor som börjat röka tobak just av den anledningen, och känner också flera som påstår exakt samma sak gällande människor i sin omgivning. Oavsett så är det inte särskilt svårt att räkna ut att det är så med tanke på hur beroendeframkallande tobak är, och med tanke på att väldigt många tobaksrökare börjar som feströkare.

 • reaper

  Member
  2002-08-23 at 15:10

  Jag började röka när jag var 15 rökte i 3 år i slutet så låg jag och hostade blod en natt… det var då jag insåg att röka inte är bra för min kropp — så jag började snusa… hehe inte vidare smart men jag slutade med rökningen tvärt… visst händer det att jag röcer när jag dricker alkohol men det är oftast inte mer än en gång i månaden så det ör nog ingen fara.. ska aldrig börja röka igen…. men nu börjar mitt tandkött krypa tillbax …. tandköttet sitter 3 mm längre upp på ena sidan… och tandköttet är mjukt och är häften så tunt som på den sidan jag inte snusar på…
  kan bara säga en sak visst är det gott men din kropp tar skada fråga dig bara om det är värt priset… med snuset är svaret ja för min del men röka är skit….

 • super-mario

  Member
  2002-08-23 at 15:31

  brain:

  Nääh, nu får DU ge dig =)

  Som sagt, låt dig inte luras av den allmänna åsikten om tobak eftersom den ligger långt från sanningen. Folk har helt enkelt blivit avtrubbade pga att det har varit en av våra nationaldroger sen så lång tid tillbaka. Många tror juh helt enkelt att staten aldrig skulle tillåta en drog som är så pass farlig som tobak faktiskt är. Men, det är dags att vakna nu =)

  Påståendet att många trillar dit på tobak enbart genom att blanda ut sitt gräs eller häääsch med det grundar jag på egna erfarenheter (min egen plastbror har gått den vägen), information från andra människor runt om i världen samt logiskt tänkande. Det är ganska självklart och inget konstigt alls vilket jag tror att du förstår om du tänker efter lite.

  Här har du en lista på världens mest beroendeframkallande droger:

  1) Nicotine
  2) “Ice” (smoked methamphetamine)
  3) Crack
  4) Crystal Meth (injected methamphetamine)
  5) Valium (diazepam)
  6) Quaalude
  6) Seconal (secobarbital)
  6) Alcohol
  7) Crank (snorted methamphetamine)
  7) Heroin
  8) Cocaine
  9) Caffeine
  10) PCP
  11) Marijuana
  12) Ecstasy (MDMA)
  13) Psilocybin Mushrooms
  13) LSD
  13) Mescaline

  DRUG ….. % who get addicted after trying
  Nicotine .. 31.9
  Heroin …. 23.1
  Cocaine .. 16.7
  Alcohol … 15.4

  Om du fortfarande inte tror mig så kan du ta en titt på följande länkar:

  “Cigarettes — and of course the addictive substance in cigarettes is nicotine — are known to be one of the most addictive substances that we know.”

  “There are records from WW II of starving people trading food for
  cigarettes in concentration camps.”[/url:1rvdthxb]

  “Part of the brain that may be important in addiction reacts the same way to nicotine that it does to cocaine, heroin and other addictive drugs, researchers have found.”

  “I’d have to say the worse drug today, is the one that enslaves the most people into a lifetime of addiction, whose addiction affects all those around them even to the point of killing family, friends or co-workers (who don’t do the drug), and terminates the addicts life in a slow agonizing death, or if they’re lucky it ends in a quick heart attack.”

  “The addictive nature of tobacco makes the industry’s targeting of children and young people all the more insidious. Young people often have little understanding of the concept of addiction. A survey of US high school daily smokers found that only 5% of those teenagers thought that they would “definitely” be smoking 5 years later. In actuality, seven to nine years later, nearly 75% of them were still daily smokers.”

 • brain

  Member
  2002-08-23 at 15:49

  Tamlin, SuperMario:

  Ok, JAG ger mig! :)

  Jag tycker bara inte att det stämmer överens alls på varken mig eller på endel av mina kompisar.

 • reaper

  Member
  2002-08-23 at 15:51

  en fråga bara vet du varför man rostar ciggen

 • reaper

  Member
  2002-08-23 at 16:08

  Supermario: eh, det jag inte fattar är varför LSD, meskalin o shrooms övh är med på den där listan???

Page 1 of 2

Log in to reply.