• Posted by reaper on 2003-02-24 at 18:22

  Hej!

  Har funderinga på att börja olda hemma igen. Även om morsan hittade min förra oding för ett år sedan så har jag inte gett upp hoppet. Mar lär av sina misstag. (Extremt viktigt att ljus inte kommer ut från byrån 😳 )

  I alla fall så har jag en stor garderob som är fastmonterad eller vad man ska säga. Den är helt vit, både insida och utsida. Det kommer inte att komma ut något ljus från utsidan. På baksidan så finns det ett tomrum på 10 cm till väggen. Därför kan jag ha ett insug,utsug här. Omöjligt att se ljuset.

  Problemet är ju bara att om morsan får för sig att öppna luckan en dag så kommer hon att upptäcka allt. Därför funderar jag på att sätta ett lås på garderoben. först tänkte jag mig ett typ hänglås, men man bör inte kunna öppna luckan en ända mm då den är låst så att inte ljus kommer ut.

  Någon som har någon erfarenhet när det gäller montering av lås, dyrt, svårt? Eller har något annat tips, 💡 :?:

  Det är bara en lucka som jag ska ha allt i. Den har längd 80cm, bredd 60cm och höjd 70cm. Jag vet att det är trångt så jag hade tänkt mig en SOG med LE-lampor så att det inte blir så varmt.

  Några förslag?

  replied 20 years, 6 months ago 7 Members · 20 Replies
 • 20 Replies
 • brain

  Member
  2003-02-24 at 18:42

  Du tror inte din morsa blir lite fundersam om hon hittar ett lås på din garderob? 😉 Jag skulle förslå att du väntar med innomhusodling tills du flyttat hemifrån. Om du känner behov av att odla så tycker jag du ska vänta några månader för att sen köra igång en utomhusodling.

 • fr

  Member
  2003-02-24 at 18:42

  Ett lås är lätt monterat

  Med dessa två komponenter kan man montera ett lås som passar bra t.ex. på en dörr. Högra delen av komponent 1 ska sitta på sidan av väggen där dörren öppnas och vänstra på själva dörren (när det är låst). Komponent 2 ska sitta fast på dörren, precis bakom 1an. “U-formen” är precis lika stor som “Hål” och ska sitta bakom, u-form heter den för att den är u-formad om man vrider den mot sig själv 90 grader. Sedan sätter man ett vanligt hänglås i “U-formen”. De små ringarna är där skruvar sitter.

  Jag vet dock inte var man kan köpa dessa komponenter men säkerligen någon låsaffär eller Clas Ohlson.

 • reaper

  Member
  2003-02-24 at 19:13

  Brain>> Klart hon kommer bli lite misstänksam men hon kan ju inte bevisa vad som finns där. Hon kan inte heller tvinga mig att öppna. Jag är 21 och det är mina privata papper som finns där. Aldrig att jag skulle öppna åt henne. Så länge det inte kommer ut ljus eller att någon fläkt lever om så borde det gå vägen.

  Ska kolla upp vad låsbutiken i stan har att erbjuda.

 • aghori-baba

  Member
  2003-02-24 at 19:23

  Jag skulle nog föreslå att du monterar in ett inbyggt lås… eller vad det nu kan kallas, jag menar ett sådant som sitter på insidan och bara syns på att det är ett hål i dörren (där du använder nyckeln för att låsa).

  Det väcker inte lika mycket uppmärksamhet och är inte heller speciellt svårt att montera.

  Jag menar, om du helt plötsligt sätter upp ett fett hänglås på en garderob är ju i princip lika med att säga “hej mamma, jag har börjat odla igen” 😆 För att inte tala om andra nyfikna blickar som vänner o bekanta… det bästa är om så få som möjligt vet om din odling.

 • okkolokko

  Member
  2003-02-24 at 19:35

  Hej!

  Jag sätter helt enkelt en kedja runt handtagen. Kanske inte så snyggt,
  men man kan ju alltid hänga tex.en jacka utanpå så det inte syns så
  mycket. Men det är effektivt iallalfall.

  Mitt lås

 • reaper

  Member
  2003-02-24 at 20:47

  Ja du okkolokko, det var det där ljuset som gjorde att jag torskade sisst. Döljde det också genom att lägga massa kläder och sånt på byrån men lik förbannat så får morsan för sig att flytta på lite kläder och så såg hon ljuset och blev nojig, trodde jag hade glömt nån ficklampa på därinne.

  Ska ta reda på vad ett inbyggt lås kostar

 • aghori-baba

  Member
  2003-02-24 at 22:26

  Kanske ett sk möbellås på allas vår favvo butik Clasohlsson för 29 pengar?

  art nr 21-756.

 • reaper

  Member
  2003-02-24 at 23:00

  Om du oroar dig för ljuset så kan du väl sätta en list som överlappar ljusspringan som blir? Alltså på insidan av dörren.

 • reaper

  Member
  2003-02-24 at 23:20

  Öhm, Jag lär ju inte ha kläderna bland min odling. Jag oroar mig inte för ljuset. Läs mitt första inlägg.

  Polisen lär ju knappats komma hem till mig. Säljer inget eller gör något annat olagligt. Som fläkt tänkte jag bara ha en datorfläkt. Om jag ställer in den på låg nivå så kommer det väll inte att låta så mycket.

  här har jag hittat ett lås i alla fall.
  http://www.faslas.se/produkter/df/innerdorrar_fas420.htm

  För att kunna göra det ännu mera stealth så funderar jag att tejpa över en affish över nyckelhålet. sedan bara vika upp den och öppna när man vill in. Fast hoppas att låset är hållbart, eller dörren. Så inte morsan tror att dörren har hakat upp sig och får för slita upp den.

  Sedan så är det ganska lungt nu också när morsan har fått jobb igen. har aldrig tid att vara inne i mitt rum. vill inte ens gå in. För stökigt. 🙄

 • reaper

  Member
  2003-02-25 at 02:21

  microdot: Ja, jag vet. Jag har ingen humor idag.

  Funderar på en reservplan också. Jag har alla mina värdepapper, pengar osv gömt i en låda. Ifall morsan sedan skulle kräva att få se vad som fanns i garderoben, så säger jag vänta. Och på 2 minuter flyttar jag på allt under sängen och flyttar alla värde grejor till garderoben. då får hon se att det bara är mitt privata skåp och ingen odling. 😉

  Då måste jag bara se till så att allt går att montera ned snabbt. Och att hålet dit strömkabeln ska gå är litet och lätt att dölja. osv

  Fast, jag avgör allt när jag vet att jag har ett bra, litet lås som garenterat håller dörren stängd. Och att inget ljus, ljud kan komma ut. Men jag är så jävla peppad på att börja olda igen. :kimblah:

 • reaper

  Member
  2003-02-25 at 08:15

  varför inte försöka övertala din mor att du ska odla hemma, eftersom du annars måste ha att göra med olagliga dealers som vill åt dina pengar och sälja annat knark till dig.

  du e 21 och kommer röka cannabis vad hon än säger…

  fast då kanske hon kickar ut dig…. hmm

 • opagaddur

  Member
  2003-02-25 at 12:02

  äh. du har antagligen eget rum? bygg då en stealth box!

  jag har själv filat och hammrat på en i någon månad nu och den börjar arta sej =) hoppas att det kommer bilder snart så man kan inspirera andra som har samma problem som mej -> föräldrar som hela tiden ska lägga näsan i cannabisplantan 😉

  har blivit upptäckt 2 ggr redan 😆 men skam den som ger sej!

  först var det ljus, så jag bättrade på det, sedan va det fläktarna, så jag bättrade på det. och NU 3e gången gilt, så har jag en låda som varken lyser eller låter.

  den ser ut som en vanlig högtalare och har måtten 45x45x80 med en odlings area på 45x30x80.

  i den så sitter en 70W HPS och jag räknar med en ca 50g buds iaf.
  scrog nät osv.

  man kan stoppa in en 150W men det får bli senare för min del. tempen borde då ligga runt 32-35 grader skulle jag gissa.. sedan kan man ju ha glas och sådant och då blir det ju lägre.

  jag skulle råda dej till att bygga en sådan. kostar ca 6-800 kr i material (då ventilations slangen kosta mest, 220kr 😥 ) + fläkt och lampa

  ska försöka fixa bilder och en ritning så snabbt jag kan iaf.

 • reaper

  Member
  2003-02-25 at 13:27

  LURK: när morsan kom på mig för ett år sedan så trodde hon att jag odlade opium 😆
  Det säger väll hur mycket hon vet om droger, behöver jag då säga vad hon tycker om droger?
  Så det skulle bli lite svårt att övertala hon :?

  Opagaddur: Skön inställning, som mig :crazy:
  Skam den som ger sig. Nu har jag i alla fall inhandlat ett lås som monterar på baksidan. Sedan så borrar jag ett litet hål genom dörren dit nycklen skall in. Sedan så tejpar jag en affish över hålet så att morsan inte ser det. Funderar sedan på att ha det så ett tag, innan jag sätter in odling. Skulle vara bra om morsan han upptäcka det innan jag satte in odlingen. Och så har jag bara en massa värde grejor där.
  (En annan värd sak är att mitt rum alltåd är låst när jag är inne. Så jag slipper bli överaskad om jag skulle göra något speciellt 😉 )

  Men försök fixa ritningar osv på din hemliga låda.
  Jag ska forsätta att göra lite expriment så att jag vet att garderoben till 100% är ljus, ljud isolerad.

 • reaper

  Member
  2003-02-25 at 13:43

  Jag har också kämpat med det här.. Men jag tycker ni glömt det som
  iaf har varit det största problemet för mig och det som jag blivit upptäckt
  för, LUKTEN.. Det stinker ju även om man bara har en planta!
  Jag har märkt att skillnader mellan strains är stor så jag hade tänkt satsa på typ Passion#1 som tydligen inte ska lukta så mycket alls..
  Hur har ni löst det?

 • reaper

  Member
  2003-02-25 at 17:55

  Hade tänkt köra med 5st NL#2 Oasis, feminised. Dom ska tydligen inte lukta så mycket heller. Sedan så har jag redan en massa lukt saker i mitt rum, saker som luktar apelsin, rökelser osv som jag kan dölja lukten med.

  fan, fick brev idag om att jag ska börja göra pissprov. Minst 3st under en 4 månaders period så jag måste vara clean i 4månader. blä..
  får roa mig med detta expriment under tiden och efter dessa 4 månader kanske jag har något gott att röka 😉

Page 1 of 2