Ett svenskt cannabisforum Forums Swecan Arkivet Så här gör du medicinsk Cannabischoklad!

  • Så här gör du medicinsk Cannabischoklad!

    Posted by carlse on 2003-02-27 at 16:36

    Som ett led i att försöka etablera Cannabis som den oerhört
    betydelsefulla medicinalväxt som den faktiskt är, så presenterar
    jag här receptet på Cannabischoklad såsom den görs av den
    brittiska organisationen “Therapeutic Help from Cannabis for
    Multiple Sclerosis Sufferers”, som kostnadsfritt erbjuder patienter
    (inte enbart de som lider av MS) sådan Cannabischoklad.

    Detta behövs:

    – Marijuana av Indica-typ eller Indica-Sativa hybrid. Använd INTE
    Sativa som lämpar sig bättre ur berusningssynnkt eftersom de
    innnehåller en högre halt THC men liten eller obefintlig mängd CBD.
    Läkemedelföretaget GW Pharmaceuitcals i England bedriver sedan
    flera år omfattande studier, och de har kommit fram till att den
    mest effektiva Cannabisen är den som har en mer balanserad
    THC-CBD halt, och den återfinns i Cannabis Indica men inte i
    Cannabis Sativa. Marijuanan ska vara torkad men behöver inte
    nödvändigtvis kureras (kurering är viktig för Cannabis som ska
    rökas efter det ger en mjukare och mer angenäm smak men
    påverkar inte halten av cannabinoler). Använd endast de torkade
    blomställningarna där även de små bladen på budsen får ingå.
    Enbart bladen kan iofs användas, men man får ett svagare resultat
    och måste därmed även ta hänsyn till det.Och halten cannabinoler
    i bladen skiljer sig mera från halten cannabinoler i blomställningarna.

    – Mörka chokladkakor (typ blockchoklad) med så hög kakaohalt
    som möjligt och så låg sockerhalt som möjligt. Chokladkakor säljs
    i de flesta livsmedelsaffärer, men det finns flera olika sorter så
    kolla noga innehållsförteckningen och jämför mellan sorterna.
    Anledningen är dels att kakao också innehåller cannabinoider precis
    som cannabis, och dessa samverkar tillsammans på ett positivt sätt
    genom att förstärka och fördröja effekten. Inom kinesisk medicin
    är det allmänt känt att vissa örter kan förstärka eller försvaga
    effekten hos varandra, och kakao och cannanbis är tydligen två
    sådana växter. Choklad innehåller också fett som behövs för att
    utgöra ett lösningsmedel för dessa cannabinoider i såväl cannabis
    som choklad. Liten sockerhalt påskyndar effekten, men om socker-
    halten är alltför hög så försvagas och fördröjs effekten.

    Obs! En idealisk blockchoklad är “Valrhona 200 grams blockchoklad”
    som innehåller 70%kakao och kostar ca: 85 kr styck och säljs i
    konfektyr, kaffe & thehandel samt hos de flesta gourmetaffäre.

    – Plastformar att hålla upp chokladen i. Detta kan uteslutas men
    man bör hålla ut chokladen i någon slags rektangulär form som
    man sedan kan dela upp / skära upp i bitar.

    – En mindre kastrull och en strörre kastrull.

    – Tesil eller liknande finmaskig sil av metalltråd.

    Procedur:

    1) Finfördela den torkade marijuanan med hjälp av t.ex. en mortel
    eller stavmixer.

    2) Väg upp marijuana och choklad med en våg (bäst är vågar som
    klarar av att visa mäta tiondels gram), och häll över i den lilla
    kastrullen. Man behöver 2 viktdelar marijuana till 98 viktdelar
    choklad. Dvs för at framställa 100 gram Cannabischoklad behövs
    2 gram marijuana och 98 gram choklad. Så om du ex.vis köper en
    100 grams mörk blockchoklad så ta bort 2 gram som du ersätter
    med 2 gram marijuana.

    3) Fyll den stora kastrullen med lite vatten och sätt på en platta.
    Sätt den lilla kastrullen i den stora för att göra ett s.k. vattenbad.
    Reglera nu värmen på plattan så att vattnet småkokar. Chokladen
    smälter nu, och man bör röra om den och marijuanan. Detta fyller
    två viktiga funktioner. Dels så omvandlas de flesta av de cannabinoler
    som kemiskt är i form av syra till motsvarande alkalie, vilket är
    mera verksamma. Och dels så löser man upp cannabinolerna i
    fettet. Håll på i ca: 30 minuter.

    4) Sila nu bort de grövsta växtdelarna genom en finmaskig tesil
    eller liknande. Orsaken är att vi extraherat merparten av de
    verksamma cannabinolerna från växtdelarna och resterna om
    de är alltför grova kan hos somliga med känslig mage försorsaka
    matsmältningsproblem.

    5) Häll upp chokladen i formen och dela upp i 16 likformiga bitar
    som var och en innehåller 6,25 gram Cannabischoklad. Förvaras
    torrt och svalt, helst inlindad i aluminiumfolie.

    Dosering: 1 chokladbit á 6,25 gram på morgonen, 1 chokladbit
    på eftermiddagen och 1 chokladbit på kvällen en timme innan läggdags.
    Om man inte känner av någon effekt efter ett dygn så kan man öka
    intervallen, ex.vis 4 – 5 bitar per dygn. Intag dock inte mer än en
    bit i taget eftersom det annars kan framkalla berusning

    Cannabischokladen kan prövas av alla som lider av kronisk värk,
    multipel skleros, sjukdomar som ger spasmer, reumatism, m.m.
    De som lider av leversjukdomar bör dock inte äta detta utan att
    först ha rådfrågat läkare, detta eftersom metaboliseringen av
    Cannabis sker i levern.

    Tillägg: Blanda gärna in 5 gram äkta Koreanskt Ginsengextrakt
    per 100 gram choklad (säljs bl.a. i 30 gramsflaskor), eftersom
    Ginseng enligt Kinesisk medicin är en växt som förstärker den
    positiva effekten hos Cannabis. Ginseng är f.ö. en av de viktigaste
    medicinalväxterna förutom Cannabis.

    ===========================================
    URL-adress till hela tråden är:

    https://swecan.org/forum/viewtopic.php?t=5362&highlight=

    replied 21 years, 2 months ago 0 Member · 0 Replies
  • 0 Replies

    Sorry, there were no replies found.

    The forum ‘Arkivet’ is closed to new discussions and replies.

    Start of Discussion
    0 of 0 replies June 2018
    Now