Ett svenskt cannabisforum Forums Swecan Arkivet Rullande Sea Of Green (SOG). Tips från RUHI2

 • Rullande Sea Of Green (SOG). Tips från RUHI2

  Posted by professorn on 2002-08-07 at 17:24

  För en rullande SOG krävs att du har en veggkammare till mammor och kloner och en blomkammare som helst har plats för minst 8 plantor.
  De flesta innomhussorter tar ju ca 8 veckor att blomma, dela därför in din blomkammare i 8 delar eller rader, hur många du har i varje rad beror på din ytas storlek.
  Vi kan säga här att en rad har 5 kloner. Odla upp mammor och börja ta kloner en gång i veckan, t.ex. varje söndag.
  När klonerna har rotat sig så plantera 5 st i 15×15 krukor eller 5liters hundbajspåsar (min favorit) det går ju att använda nån form av hydro också men det avråder jag bestämt ifrån då jag anser att hydrogräs är en undermålig produkt som aldrig kan mäta sig med gott organiskt odlad ganja. Hydro är för tekniknördar utan smaklökar.
  Låt dessa krukor stå i vegg utrymmet i en vecka sedan ställer du in dem i blomkammarn.
  Nästa vecka upprepar du detta och nästa, osv. När åtta veckor har gått så är utrymmet fullt med plantor i åtta olika stadium från nyss rotad till helt klar, då skördar du en rad och ställer in en ny och fortsätter så varje vecka på detta vis skördar du då 5 kloner i veckan (ca 60-125g beroende lite på hur duktig du är och vad du har för grejer). Det finns flera fördelar med detta system:
  1. Du behöver aldrig gå och vänta på en skörd.
  2. Det ger högsta möjliga mängd skördade kloner om man räknar på ett år.
  3. Eftersom alla plantorna inte är “stora” samtidigt så blir bättre ljus för alla vilket ger en högre skörd.
  4. Om du skulle torska så har du en mindre mängd hemma samtidigt än om du skulle odla “gång för gång”.

  Jag har provat detta i åratal, de små plantorna får tillräckligt med ljus trots avståndet. Har man problem med detta så är det ju bara att “palla upp” de kortare raderna så att man får en jämn nivå alt. bygga en liten “trappa” i utrymmet. Vad gäller ljus så rekomenderar jag ca 600watt hps/m2.
  EN BRA JORDBLANDNING:
  50% hasselfors så jord, 25% perlit, 25% vermiculit, plus ett par nävar minileca och 1 matsked kalk per liter så jord.
  Det finns bättre blandningar men denna är relativt lätt att få tag på allt till i Sverige.
  Blom kammare = 130×200 cm, ljus 2x 600w hps, vent in = tds 350 fläkt (finns hos claes ohlsson) vent ut = tds 350 med kolfilter, + en oscillerande bordsfläkt för plantorna och en datafläkt var för lamporna.
  Tdsfläktarna är suveräna för man kan bygga in dem i en ljudisolerande låda. Allt är uppbyggt på ett bord som är täckt med tjock vit plast och har avrinning (i princip ett ebb and flow bord). Väggarna är täckta med mylar.
  Under bordet har jag min klonverkstad, lager och tork. Klon/veggutrymmet är ca 70×120 med två lysrörsarmaturer innehållande 4 st 18w rör var.
  Jag kör med vanliga daylightrör inget märkvärdigt, en data fläkt som inblås och en badrumsfläkt med 180m3/tim effekt som utsug. Sedan har jag ett torkutrymme med en datafläkt som utsug samt ett föråd för näring, jord,pH – mät etc. Systemet innehåller 80 kloner som var och en ger mellan 12-20g tomater och det blir då ca 10 kloner i veckan.
  Jag har mammorna i veggverkstan, jag håller dem små, ca 40cm men de är väldigt buskiga. Eftersom man tar kloner hela tiden brukar de inte bli så stora men ibland klipper jag ner dem rejält och ger bort eller slänger en massa grenar.
  350 fläkten räcker utmärkt och några temp problem har jag inte då jag tar min in-luft utifrån, Hela “rummet” är knappa 10 kubik så luften byts alltså ut ca varannan minut
  Jag har helt vanliga lampor men det hänger en datafläkt på varje som blåser direkt på glödlamporna med hjälp av dem kan jag ha ca 20cm till topparna utan att bränna dem.

  replied 21 years, 8 months ago 0 Member · 0 Replies
 • 0 Replies

Sorry, there were no replies found.

The forum ‘Arkivet’ is closed to new discussions and replies.

Start of Discussion
0 of 0 replies June 2018
Now