Ett svenskt cannabisforum Forums Universitetet – Samhälle och kultur U| Cannabisaktivisten Re: Cannabisfakta med pålitliga källor?

 • reaper

  Member
  2003-03-06 at 23:57

  Chilled – Jo tack jag känner till den sidan men den innehåller inte riktigt vad jag letar efter. Det jag vill ha är mer raka svar påvisade av forskning. Något som dödar antidrog propagandan. Jag tror det är viktigt att vara självkritisk i denna debatt och kontrollera ens egna källor lika mycket.

  Dytree – Jag tror i alla fall det….säkerligen. De gör ju många tillslag utifrån tips och man ska nog akta sig med vad man säger…[/b]

 • jack-the-tripper

  Member
  2003-03-07 at 00:36

  Cloudchaser: Nu känner jag inte alls till din situation, men jag vill ändå be dig att vara försiktig när du argumenterar med dina föräldrar. Det är mycket svårt att få nån att helt byta åsikt om saker och ting, speciellt nånting som det råder så mycket myter om som cannabis. Om du bor hemma och/eller är beroende av dina föräldrar kan det hela få jobbiga konsekvenser.

  I övrigt kan jag dock rekommendera boken “Marijuana myths, marijuana facts”, visserligen på engelska, men mycket bra och vetenskaplig. Slår hål på de vanligaste myterna.

 • reaper

  Member
  2003-03-07 at 01:55

  Cloud: Referera till WHO (World Health Organisation). http://www.who.int/substance_abuse/docs/cannabis.pdf

 • reaper

  Member
  2003-03-07 at 15:10

  Tack så mycket till er båda!
  Min situation är under kontroll i alla fall så det är ingen risk att bli utslängd eller så. Jag är myndig…så mycket kan jag säga. Den där boken ska jag absolut försöka få tag på. Vet någon vart man kan beställa?

  WHO..den sidan ska jag kolla upp mer noga!

  TACK så mycket!

 • jack-the-tripper

  Member
  2003-03-07 at 15:21

  man kan fjärrlåna boken från biblioteket. Det gjorde jag, och stämpeln i pärmen visade att den hörde hemma på riksdagsbiblioteket. Tyvärr verkade den inte så välläst..

 • reaper

  Member
  2003-03-07 at 21:14

  Nej, WHO-rapporten säger inget särskilt övertygande. Alla refererar till den, ingen pallar kolla efter ifall de saker man tror att den påstår verkligen finns med, och det gör det inte. ❗

  Jag håller med föregående talare, tanka hem abstracten till den kanadensiska rapporten istället och läs upp för dem. Bra mkt vettigare.

 • chong

  Member
  2003-03-08 at 00:51

  Om du provar på http://www.ccguide.org.uk så hittar du en massa undersökningar av olika organisationer plus en massa annat kul som du nog kan ha glädje av.

  Mvh chong.

 • reaper

  Member
  2003-03-08 at 01:10

  Precis radix. Har själv kollat in WHO rapportern. Orkade inte gå igenom all text men läste sammanfattningen. Där stod det i alla fall att Cannabis är skadligt och försämrar inlärningsförmågan. Men det gör även Alkohol och tobak. Där stod det också att man inte har funnit några bevis på att Cannabis skulle vara mer skadligt än Alkohol, Tobak. Men att mer undersökningar behövs.
  Lät ungefär som en rapport av Hans Blixt. 😉

  Men här kan man ju argumentera på detta sätt. Om man inte hittils har funnit några bevis på att CB skulle vara mer skadligt än Alkohol så tvivlar jag på att man kommer att göra det i framtiden. Ifall CB skulle vara så mycket värre än alkohol och tobak så borde man ha funnit bevis för det med all forskning man redan har gjort.

 • chong

  Member
  2003-03-08 at 01:42

  Vi som använt drogen länge borde väl ändå veta bäst.

  Mvh chong.

 • reaper

  Member
  2003-03-09 at 19:48

  Okej…tack till alla igen!

  Dock så blev jag lite kunfunderat nu…ska jag INTE hänvisa till WHO’s rapport eller? Vilken var det då isåfall och vart hittar jag den?

  Tack igen!

 • reaper

  Member
  2003-03-18 at 11:24

  Ska du hänvisa till nånting så bör du ju läsa igenom det först, i vilket fall. Annars är det ju faktiskt ganska uppenbart att du inte bryr dig om fakta utan bara vill ha argument för att få knarka.