Ett svenskt cannabisforumForumsSwecanInformationProblem med åtkomst och Swecans framtid

 • Problem med åtkomst och Swecans framtid

  Postat av trestor på 2013-12-06 at 13:12

  Hej på er alla!

  Som ni eventuellt märkt har det i två omgångar varit problem att komma åt Swecan på siståne. Först glömde jag betala för servern ( 😳 ) och sedan blev vår domän låst pga felaktiga uppgifter i whois. Antagligen är det någon sabotör som anmält detta för det har varit samma uppgifter sedan domänen registrerades för snart 12 år sedan. Nu är detta äntligen löst och vi är uppe och snurrar igen, förhoppningsvis lite mer varaktigt.

  Ett mer långsiktigt problem är vad som ska hända med Swecan rent administrativt. Som ni säkert märkt har befintliga admins inte direkt varit aktiva senaste åren. För min del har jag helt enkelt inte längre tid att lägga på att ideéllt jobba med sidan. När jag blev admin hade jag massor av fri tid att spendera – numera har jag snarare tidsbrist (eller rättare sagt för mycket annat att göra). Jag hoppades länge att det skulle lösa sig och att gnistan skulle komma tillbaka, men inser nu att så inte kommer att ske.

  Jag kommer därför inom närmaste tiden att gå i pension som admin.

  Vi diskuterar just nu inom moderatorgruppen och med några externa aktörer vad som ska hända med Swecan. Mer information kommer…

  svarade 8 år, 5 months sedan 8 Medlemmar · 11 Svar
 • 11 Svar
 • purplehaze

  Member
  2013-12-09 at 01:16

  SWECAN.ORG har ju levt en tämligen tynande tillvaro senare år men med tanke på att domänen om en dryg månad är 12 år gammal så vore det ju synd om den ginge i graven. Såg att domänen nu övertagits av “Bjørn” på NORCAN.ORG o hoppas att han lyckas bättre. :)

 • syndig

  Member
  2013-12-09 at 08:29

  Ja det vore verkligen tråkigt om swecan försvann helt och hållet. Samtidigt förstår jag att det kan vara svårt att hålla sidan igång som det är just nu.

  Hoppas dock på det bästa, vill inte att forumet ska försvinna.

 • enzi

  Member
  2013-12-09 at 10:52

  Tummen upp för en update om vad som händer. Jag anser att swecan fortfarande fyller en viktig funktion och bör vara kvar. Lättare att säga förstås, för det måste ju på något sätt även realiseras i praktiken, men det är åtminstone min syn på saken. Kämpa på! :)

 • trestor

  Member
  2013-12-09 at 19:53

  Att Swecan inte fortsätter i någorlunda samma form, det finns inte bland alternativen som övervägs.

 • Anonymous

  Guest
  2013-12-10 at 13:00

  Cannabis.se har föreslagit för admins att vi ska hjälpa till för att forumet ska fortleva. :)

 • pekkmust

  Member
  2013-12-26 at 14:25

  Kul att höra att du fortfarande lever Trestor :)

  Vi är ett gäng som fortfarande hänger kvar på irc chatten och har gjort det under en längre tid. Så om du vill har tid så får du gärna titta in.

  Är inte supermycket liv 27/7 direkt så man får ha lite tålamod.

 • lazaruslong

  Member
  2014-01-03 at 21:28

  Såg den här tråden idag, den glädjer mig.

 • Anonymous

  Guest
  2014-05-19 at 23:33

  Om det blir så att ni måste lägga ner hela sidan så sprid då databasen så att all kunskap som postats här inte går förlorad.

 • the-basementgnome

  Member
  2014-06-26 at 04:44

  Ja vi får hoppas att allt löser sig till det bättre med swecans framtid.
  Har vart medlem lite fram och tillbaka sedan 2004 (under annat nick nu) och det har vart en underbar sida och har fått mycket hjälp och info härifrån. Och dels att få andras åsikt vid problematik och dela erfarenheten har vart guld värt. Dels att det har varit en sk familjär känsla här som man inte riktigt hittar på andra liknande sidor enligt mig.

  Ett stort super tack till alla som lagt ned er egna tid och arbetat för swe och tack till alla goa medlemmar som finns där ute.

  Hur ligger det till med medlemmar som donerar pengar, hur mycket kommer in där, men det täcker väl knappast allt arbete.
  Har medlemsavgift diskuterats så det kan täcka lite mer av arbetet för de som får allt att funka här. Men klart att gnistan och motivationen måste finnas där också.

  Själv kan jag tänka mig att betala för att vara medlem här.

  En trevlig avslappnad sommar till er alla!

  Peace!!

 • pekkmust

  Member
  2014-09-20 at 10:42

  Finns det någon statusuppdatering på hur det går med “förhandlingarna”?

 • trestor

  Member
  2014-10-12 at 16:41

  Folket bakom Cannabis.se tar över som admin och har börjat styra upp så smått…