Ett svenskt cannabisforum Forums Coffeeshopen Munchies Päron och Roquefortjointar

  • Päron och Roquefortjointar

    Posted by richtmeister on 2010-12-30 at 11:57

    Till fyra “jointar”:

    2 ark filodeg
    Ett stort moget williamspäron (eller två små)
    100 g Roquefortost
    4 g Finmalet, knastertorrt växtmaterial
    0,5 dl matolja
    2 msk sirap

    Olja till fritering

    Krossa roquefortosten med skalat williamspäron tills det blir en grovkornig massa.
    Låt växtmaterialet puttra i oljan i 25-30 minuter, men aldrig så varmt att det börjar ryka. Låt svalna och blanda sedan med ost och päronröran.

    Lägg ut röran och gör jointar av fildegen som du klistrar ihop med sirapen.

    Friteras till gyllenbrun färg. Serveras lämpligen med bra vaniljglass, typ gammeldags vanilj.

    replied 13 years, 3 months ago 2 Members · 6 Replies
  • 6 Replies
  • bubblgum

    Guest
    2011-01-10 at 01:39

    ävn gott md tt knkt päron ,,,,,,

  • Anonymous

    Guest
    2011-01-13 at 15:54

    @bubbelgum wrote:

    även gott med ett kinesiskt päron ,,,,,,

    Vad är det?

  • Anonymous

    Guest
    2011-01-13 at 20:13

    @richtmeister wrote:

    @bubbelgum wrote:

    även gott med ett kinesiskt päron ,,,,,,

    Vad är det?

    http://sv.wikipedia.org/wiki/Sandp%C3%A4ron

    Tror äppelpäron är vanligaste tilltalsnamnet i Sverige.
    Sån där “exotisk” frukt som kom stort i slutet av 80-talet när innepotatisen hette Blå Kongo och det fortfarande fanns Kotunga i charkdisken..

  • bubbelgum

    Guest
    2011-01-14 at 01:34

    @richtmeister wrote:

    @bubbelgum wrote:

    även gott med ett kinesiskt päron ,,,,,,

    Vad är det?

    är ett jätte stort päron som är gult med bruna prickar på och så är fruktköttet
    helt mjölk vitt , jag har bara set det när jag jobbade på frigo scandia men finns säkert i vanliga butiker

  • bubbelgum

    Guest
    2011-01-14 at 01:36

    @vardagsterrorist wrote:

    @richtmeister wrote:

    @bubbelgum wrote:

    även gott med ett kinesiskt päron ,,,,,,

    Vad är det?

    http://sv.wikipedia.org/wiki/Sandp%C3%A4ron

    Tror äppelpäron är vanligaste tilltalsnamnet i Sverige.
    Sån där “exotisk” frukt som kom stort i slutet av 80-talet när innepotatisen hette Blå Kongo och det fortfarande fanns Kotunga i charkdisken..

    det kan mycket väl stämma att det kallas eller heter så i sverige

  • ganjalars

    Member
    2011-02-03 at 19:19

    Tack för grymma recept!

Log in to reply.