• reaper

    Member
    2004-05-26 at 12:37

    för att påskynda “försegningen” kan man ju göra som när man ska återfukta torrt gräs. In med ostbågarna i en glasburk eller liknande tillsammans med något som avdunstar mycket vätska… fuktig trasa kanske? (ren då… jag tror inte det blir så gott om trasan är den som legat i diskhon i ett halvår.)

  • reaper

    Member
    2004-05-26 at 13:10

    Yellowknife

    Quote:
    Tack Lalle. Det värmer. Kan jag få citera dig på tentan jag har snart?

    Allt för dig Yellowknife 😉

    Men om man köper flera påsar och häller upp en i en skål för att “försegas” så kan man binda fast en annan påse i midjan som man kan ta från när man vill!

    Eller så köper man ett kassavalv som dom har på bankerna (tror jag) ett sådant som bara öppnas vissa tider, ett tidlås alltså! Då kan man ställa in påsen och låta den står där i 2-4dagar och du kan inte göra något åt det vare sig du vill det eller inte.

    Jo du har alldeles rätt Yellowknife vad gäller chokladkrokarna, skulle nog inte bli en succe som sörja… men för dom äldre kanske 🙄

  • reaper

    Member
    2004-05-27 at 22:17

    Tack Lalle.

    Bra idé TooTall men det borde bara vara att skaka om påsen lite då och då.

    Stiltz…. jag är ledsen men bilden jag får av detta är inte bra. Mår just nu lite dåligt. Jag bor i mångpersonsboende så jag har sett riktigt grisiga svampar. Huvaligen.

    Jag köper faktiskt två påsar om jag ska ha några segare ngn annan dag. Det går inte annars. Jag försöker att inte köpa snacks och sådant för ofta så då är jag så jävla sugen redan när jag köpt dem att det inte går att spara påsjäveln.

    Vad det gäller kassaskåpet tror jag hårt på den idén. Jag funderar på att fixa ett sådant skåp rent allmänt. Man småäter ju alldeles för mkt skit nu som det är ändå.

    Jag tror cbsörjan skulle kunna tjänstgöra som dessert på de äldreboenden som har problem med våldsamma pensios. Gott och de blir lugna. Kanske helt enkelt den nya demensmedicinen?

    Nu till helgen blir det mer bågar.

    BTW. jag tycker det är konstigt att det ännu inte kommit in ngn idolbild på våran favorit. jag har ingen digitalkamera så jag kan inte hjälpa men jag skulle göra om jag kunde.

    Ha det bra!

    /YK

  • reaper

    Member
    2004-05-27 at 22:58
    Yellowknife wrote:
    Bra idé TooTall men det borde bara vara att skaka om påsen lite då och då.

    Klart att det går att skaka på den, men det ska ju vara lite stil på det hela också. ;)

    Var och handlade snacks ikväll, skulle kolla på film med några kompisar. Måste faktiskt säga att jag hoppade över krokarna bara för att jag inte ville vänta på att de skulle bli sega. :)

  • reaper

    Member
    2004-05-28 at 00:59

    Usch vad äckligt med ostbågar. Kan inte staten kriminalisera dem och legalisera cb istället. Tänk vad glad jag hade blivit då. :D

  • reaper

    Member
    2004-05-28 at 11:02

    Hädare! :)

  • reaper

    Member
    2004-09-18 at 07:15

    Alltså jag ställer mig frågan, orkade inte läsa allas goda råd om ostbågar och hur gott det var. Själv har jag varit i Thailand, Holland och på festivaler. Där har jag slängt i mig mycket konstiga saker som kryp, sniglar, wooakälg, wookat vildsvin, langoos (brr) och rent farlig kebab men jag har sällan stött på något som luktar så äckligt som ostbågar jag rysser i kroppen när jag känner doften.

  • zion

    Member
    2004-09-18 at 09:26
    cora wrote:
    Min uppfattning är att ostbågar kallas ostkrokar i västra Sverige, någon som kan konfirmera denna subkulturella benämning?

    Jag är en skåning i sörmland…, här kallar dom ostbågar för just “ostkrokar”, Å andra sidan säger dom “setat” om “suttit” också..

    För övrigt tycker tycker jag att OLW borde lansera “sega ostbågar” då det uppenbarligen finns en stark opinion för detta.
    Själv hatar jag färska ostbågar och älskar dom när dom är veckogamla…

  • reaper

    Member
    2004-09-18 at 12:58
    zion wrote:
    För övrigt tycker tycker jag att OLW borde lansera “sega ostbågar” då det uppenbarligen finns en stark opinion för detta.
    Själv hatar jag färska ostbågar och älskar dom när dom är veckogamla…

    Vi kan ju ta å fixa en petition så OLW kan se hur många det är som är för en lansering av “sega ostbågar” 💡

  • reaper

    Member
    2004-09-18 at 13:02

    mankell.

    jag gillar/älskar gamla ostbågar men jag kan håll amed om att de ibland inte luktar speciellt fräscht. Däremot tycker jag det är konstigt att de ostbågar som vi har här i Sverige inte finns någon annanstans. jag har varit runt ganska mkt men det är bara i Norge jag också sett våra ostbågar. vad kan detta bero på.

    Ha det!

    /Yk

  • reaper

    Member
    2004-09-18 at 13:11

    för i övriga världen finns det Cheese poohs eller vad det heter.

  • reaper

    Member
    2004-10-03 at 22:47

    Ah! Det här är inte bra, eller det är det, men för bra…
    Det finns ett nytt snacks ute i butikerna, ostringar “spicy cheese” och det är SÅÅÅÅ gott! Jag blir som en zombie som inte bryr mig om nåt förrutom att äta mina ostringar, kan vara det godaste jag någonsin ätit! Vill ha dom nu! Men macken e stängd… hur som helst, PROVA DOM!

    Nä, nu ska jag gå och göra inbrott i macken, hej svejs!

  • unkas

    Member
    2004-10-20 at 14:30

    Ingen som vet vad som hänt med jätteostbågarna? Exakt samma som vanliga ostbågar, fast i korvstorlek typ :D Då kan man ta en, och äta på den ett tag, innan man behöver stoppa ner handen i påsen och ta mer.

    Quote:
    Jag är storkonsument av Coca Cola Light! Har en vän i Berlin, dock, som inte fattar hur jag kan dricka det joxet!

    Inte jag heller för den delen… 😉

  • reaper

    Member
    2004-10-20 at 14:50

    Varför sluta vid gaffel? Plocka fram Skeden eller spaden och börja häva i er 😆

  • reaper

    Member
    2004-10-20 at 15:14

    Ja just det Unkas… vart har de tagit vägen?? De var ju kanon. Fast var det inte ett bra tag sedan de försvann?

    Sked är ju inte bra…. Det är ju liksom svårt att få upp dem då. Näe.. jag håller i min gaffel istället.

    /YK

Page 6 of 8

Log in to reply.