Ett svenskt cannabisforum Forums Universitetet – Samhälle och kultur U| Övrigt odlande Örter från mataffären dör hela tiden

  • Örter från mataffären dör hela tiden

    Posted by bongobong on 2013-07-10 at 09:23

    Alltid när jag försöker plantera om örtväxter jag köpt på ica dör dom alltid inom 1-3 veckor.
    Har provat det mesta, omplantera dem i p-jord (ica eco), vattna underifrån på fat med växtnäring, ta sticklingar, sprayat med såpavatten osv.
    Men 9 gånger av 10 dör dom. Köpt koriander, persilja och dill dör extra snabbt.

    Jag undrar om det är någon som vet hur t.ex Santa Maria sköter sina örtväxter de säljer till mataffärerna?
    Dom använder nft har jag läst.

    Men de basilikor jag köpt och “vattnat underifrån” har varit överfulla med bladlöss efter bara 2-3 dagar. Vad beror det på? Är lössen redan där och i så fall hur gör de stora odlarna för att hålla borta skadeinsekter, om det är “ekologiskt odlat”?

    replied 10 years, 6 months ago 1 Member · 1 Reply
  • 1 Reply
  • pipen

    Member
    2013-10-20 at 17:17

    Tror de flesta örter du köper i matbutiken är hårt drivna från början så dom har ingen kraft kvar. Dom drivs upp så snabbt & tufft att dom är helt enkelt peakade när dom kommer till butiken….Sedan går det utför tyvärr :(

    Har också provat att odla vidare på oregano, timjan, mynta. Det enda som överlevt är myntan (& det är omöjligt att ta död på också).
    Testa att odla fram dina örter från frö istället, det tar längre tid innan mognad men det är dubbelt så roligt 😆

Log in to reply.