• Oopps. fel i planeringen! (kurering!)

    Posted by frukostmacka on 2011-12-22 at 18:05

    Som topic låter,efter mkt jobb och knappt hunnit umgås med mina damer såg jag idag att buddsen är 70% + brunröda, vilket innebär tork inom snar tid, bytte vatten i tanken till rent vatten för att rena dom.

    Men nu är de såhär, att jag hinner låta dom torka lite, men kureringen blir de svårt med, för ska iväg 1 vecka på lite äventyr.

    Har ni lite tips på ideer?
    Har läst allt möjligt och fastnade mest för torkning sen rätt in i frysen för att sedan tina upp dom efter 1 vecka i kylan.

    Några andra tips?

    TACKSAM för svar!

    replied 12 years, 4 months ago 2 Members · 2 Replies
  • 2 Replies
  • z0rdim

    Member
    2011-12-24 at 11:49

    Jag har själv kört med metoden hängtorka på kvist i garderob i 1,5-2v så kvistarna är så torra att de knäcks när man bryter. Sen in i frysen i dubbla plastpåsar i en plastlåda, så kan det förvaras så under lång tid (det är för att inte låta kondensen komma in och göra så buddarna blir fuktiga när man tar ut dom, och är mest viktigt om man går och plockar lite då och då).

  • wayne

    Member
    2011-12-24 at 21:07

    Mitt slappaste sätt är att hängtorka dom i några dagar först (hur länge är helt olika från planta till planta) så de är torra på utsidan men fortfarande har spänst och fukt i sig (de ska bli genomfuktiga rätt fort i en stäng burk) sedan lägger jag dom i frysen (som måste vara självavfrostande!) i öppna papplådor eller papperspåsar. Efter ungefär 30 dagar så är de hyfsat kurerade och smakar bra.

    Det går typ inte att misslyckas med. Om du lägger de i tillslutna förpackningar så bevaras de bara som zordim säger och det funkar ju också, du kan kanske kurera de som vanligt senare men det är ju smartare att låta frysen göra jobbet tycker jag. Det är ju jävligt enkelt att plocka därifrån också eftersom man inte behöver hålla på med lock eller påsar.

Log in to reply.