• Posted by reaper on 2003-02-19 at 11:39

  Om man har råkat lägga vantarna 😈 på ett gäng skumma cannabisfrön, hur kan se om det är nåt att ha? odla upp en liten planta och norpa ett par blad från den?… nån idé?
  Man vill ju inte dra upp en fullstor industriplanta i garderoben.

  replied 20 years, 7 months ago 1 Member · 4 Replies
 • 4 Replies
 • reaper

  Member
  2003-02-19 at 12:33

  Hur menar du “om det är nåt att ha?”

  Det beror vart du fått dom ifrån, har du köpt gräss o fått med frön så är det väl OK. Har du däremot köpt mat till din fågel o hittat några frön är det inte OK. Fröna ska vara mörka o hårda.

  Hade en polare som tänkte som du, men så fort den lilla visade sig ovanför jordytan vart han som förbytt, o var tvungen till att fixa ljus osv. Så visst, prova att odla men det kommer inte vara nå kul om du inte gör det ordengligt, och att “norpa några löv” ger dig ingenting.

 • reaper

  Member
  2003-02-19 at 12:42

  Jag tror att i nio fall av tio, när man får några frön från en polare eller likn., är de urplockade ur en påse med buds någon köpt. Kvaliteten (grobarheten) är säkerligen sämre än dem man handlar på en seedbank men Cannabis är livskraftigt så det brukar i de flesta fall komma upp något ur jorden ändå. Kör pappersmetoden för att se om de överhuvudtaget är grobara.

  Vad det gäller plantans gener, går det inte säga särskilt mycket med säkerhet förrän du har blommat den ett tag. samtidigt lägger man ju ännu ett spänningsmoment till sitt odlande när man inte alls vet vad man får… Man kan ju ha en jävla tur – det har jag haft!

 • reaper

  Member
  2003-02-19 at 13:18

  grejen är det att fröna kommer från typ en utställning av medicinalväxter… så det borde ju vara nåt. jaja får väl se det som ett extra spänningsmoment som sagt. :D

  och ja dom gror

 • reaper

  Member
  2003-02-19 at 13:48

  the proof is in the puff…bara att köra på, men gör det ordentligt i så fall.
  från en svensk utsällning eller? isåfall är det troligast att det är industrihampa.