Ett svenskt cannabisforum Forums Coffeeshopen Munchies Munchies for a champion [Bilder]

  • Munchies for a champion [Bilder]

    Posted by reaper on 2006-01-14 at 16:00

    Jajjemen, jag la upp ett recept på det här för nåt år sedan också men nu kände jag att jag måste föra receptet vidare till den nyare generationen smokers. 8)

    Ingredienser:

    3 ägg
    2 vitlöks klyftor
    En hel del ost. (ingen smak fråga, det ska va en hel del ost) 😉

    och för att göra det hela lite lättare så använder jag mig av oliv olja, för smaken och känslan. hehe
    Börja med att knäcka ner äggen, sen rör man om ordentligt, kryddar med lite svart peppar och lite salt.
    Mosa Vitlöks klyftorna och rör ner dom.
    Man kan hälla i lite olivolja i smeten om man anser att den blir lite degig, men ha inte i för mykke då blir det inte alls bra.
    Va Noga med smeten, rör om tills den blir klump fri, gul och fin. :P
    Sen så slänger man ner den i stekpannan, som bör vara uppvärmd och preparerad med en del olivolja.

    1.jpg

    Nu till stekningen.
    Den här fasen är väldigt viktig, det krävs tålamod för att lyckas med det här för man bör steka på ordentligt, börja låg värme och arbeta upp sig till full värme. Det gäller att hålla noga koll på vad som händer och att involvera sig i det som händer. Va där med stek spaden och peta, rör om, vrid och vänd.
    Man ska få det som små bullar typ, inte en enda Omelett.
    Den ska vara gyllen brun, gul aktig då den är klar och konsistensen ska vara så man kan rulla dom som kött bullar ungefär.

    2.jpg

    Enjoy !!! 8)
    P1070057.jpg

    replied 18 years, 3 months ago 5 Members · 32 Replies
  • 32 Replies
  • loffe

    Member
    2006-01-14 at 16:05

    Mmm, verkar gott! :D
    Spontant skulle jag hellre käkat “det där” på bild nr 5, geggigt och fint ser det ut, lite som äggröra. :) Ägg får icke bli torrt! 8)

    Ska ta och prova det här geggamojset, tack för tipset!

  • reaper

    Member
    2006-01-14 at 16:06
    Loffe wrote:
    Mmm, verkar gott! :D
    Spontant skulle jag hellre käkat “det där” på bild nr 5, geggigt och fint ser det ut, lite som äggröra. :) Ägg får icke bli torrt! 8)

    Ska ta och prova det här geggamojset, tack för tipset!

    Loffe, Loffe, Loffe.. du kommer inte bli besviken, I give you my word on that. :)

  • loffe

    Member
    2006-01-14 at 16:09
    Chowie wrote:
    Loffe wrote:
    Mmm, verkar gott! :D
    Spontant skulle jag hellre käkat “det där” på bild nr 5, geggigt och fint ser det ut, lite som äggröra. :) Ägg får icke bli torrt! 8)

    Ska ta och prova det här geggamojset, tack för tipset!

    Loffe, Loffe, Loffe.. du kommer inte bli besviken, I give you my word on that. :)

    Oki! 😆 Det blir min frukost imorgon. 😉

  • reaper

    Member
    2006-01-14 at 17:38

    Haha, det ser verkligen jätteäckligt ut, men jag misstänker att det är farligt gott? :)

    Awesome i varje fall.

  • loffe

    Member
    2006-01-14 at 18:14
    sjbber wrote:
    Haha, det ser verkligen jätteäckligt ut, men jag misstänker att det är farligt gott? :)

    Awesome i varje fall.

    Har du aldrig käkat äggröra? :) Fruktansvärt gott på morgonen, med prinskorv till.

    Jag skulle hellre steka i smör. Låg temperatur är som sagt viktigt. Sen en klick smör i innan servering också, som med äggröra, det blir mycket saftigare så och smör är bästa smakförstärkaren. En skvätt grädde eller mjölk kan man ha i smeten innan stekning…

  • reaper

    Member
    2006-01-14 at 18:34
    sjbber wrote:
    Haha, det ser verkligen jätteäckligt ut, men jag misstänker att det är farligt gott? :)

    Awesome i varje fall.

    it’s da bomb.

    and Loffe, tänk på kolesterol halten. Vi är bara unga en gång, tills vi dör. 😉
    Dumpa smöret före och efter. Stek ordentligt men försiktigt.
    Ingen prinskorv till heller, men ett hett tips är att servera på en toast, (och sorry Loffe, inget smör på den heller) men lite thai chili är perfekt, jag hade ingen thai chili då jag gjorde det den där gången men jag kompleterade det hela emd nån sorts Oliv olja med chili och det är också att rekomendera men kanske inte är något som alla har hemma.
    Själva grejen med det här är att det Inte är äggröra.
    Aja, Rock Rock on ! 🙄

  • the_mighty

    Member
    2006-01-14 at 18:54

    Vadan denna fettfobi Chowie? Go with the butter Loffe….

  • loffe

    Member
    2006-01-14 at 18:56
    the_mighty wrote:
    Vadan denna fettfobi Chowie? Go with the butter Loffe….

    Jo, självklart. :P Jag mår bra av fet mat, stark och spänstig som en tiger är jag också. Fett ger energi, en bit broccoli ger vaddå??? Ont i magen?

  • reaper

    Member
    2006-01-14 at 20:57

    yo mighty man, vad skulle en Italiano sagt om du drog fram margarinet om du skulle steka korv va ? 😉
    Du hade fått gått ner och göra 10 snabba sen steka i kortarmat till hela tjocka maffioso kompaniet, belive me dont go with the butter. 🙄

    Och jag ha la ingen fett fobi, här används det majo till varenda macka. :P

    Men Loffe, testa först att inte köra med smör. Good luck brothers !

  • loffe

    Member
    2006-01-14 at 21:05

    Jag har testat att steka i det mesta… 😆
    Margarin använder jag bara till bakning, smör till stekning av kött, olivolja till kycklingfilé.
    Men jag ska prova äggen med olivolja imorgon bitti. :) Det går säkert alldeles utmärkt, det var mest äggröran jag ansåg behövde smör.
    Men detta är ju icke äggröra. 😉

    Ska prova att rulla didär bollarna också. Nybakat bröd och Zoegas Skåne till, ett glas apelsinjuice, lite yoghurt, så har man en helt ok söndagsfrukost. En liten sup kanske skulle sitta fint också, men tyvärr säljs det ju inte brännvin i mataffärerna i detta jävla landet. 😆

  • reaper

    Member
    2006-01-14 at 21:11
    Loffe wrote:
    Jag har testat att steka i det mesta… 😆
    Margarin använder jag bara till bakning, smör till stekning av kött, olivolja till kycklingfilé.
    Men jag ska prova äggen med olivolja imorgon bitti. :) Det går säkert alldeles utmärkt, det var mest äggröran jag ansåg behövde smör.
    Men detta är ju icke äggröra. 😉

    Ska prova att rulla didär bollarna också. Nybakat bröd och Zoegas Skåne till, ett glas apelsinjuice, lite yoghurt, så har man en helt ok söndagsfrukost. En liten sup kanske skulle sitta fint också, men tyvärr säljs det ju inte brännvin i mataffärerna i detta jävla landet. 😆

    Fan emig du verka hel skön du Loffe, är du skåning också ?
    Det jag menade med bollarna menar jag att det färdiga resultatet ska ha konsistennsen att den ska kunna rulla som en köttbulle. Hänger du med ?

  • reaper

    Member
    2006-01-14 at 21:55

    haha, ja skrattar mej igenom tråden 😆 måste säga desamma som föregående… loffe ja svär du är nakenjanne! 😆 HAHAHA, din personlighet, lyserigenom texten och du är 😯 AVSLÖJAD 😯

    riktig knegarstylish 😉

    kung tråd……..

  • the_mighty

    Member
    2006-01-14 at 21:58

    Allt går med smör..men majo på mackan är oxå naas….och loffe, ska det vara sup till frukost ska det vara en gammeldansk….förresten chowie, steka i kortärmat….en riktig karl lagar väl mat i bar överkropp 😉

  • reaper

    Member
    2006-01-14 at 22:02

    elle hur,smör är smaskens, finns ingen anledning att inte käka skiten… mat i kortärmat är väl inget….?
    bra recept iallafall+ fin beskrivning! å ja ska komma ihåg, då jag bjuder mina nära och kära på din äggröra, att berätta att det inte är det 😉

  • mr_fisk

    Member
    2006-01-14 at 22:53

    hehe när man läser sånnt här ångrar ja fett att ja inte gick kocklinjen som ja tänkte från början, satans vilka munchies man skulle kunna styra då ! :P

Page 1 of 3

Log in to reply.