Ett svenskt cannabisforum Forums Coffeeshopen Cannabisodling Minimalistisk odling, samt: hur mycket skörd får man?

 • Minimalistisk odling, samt: hur mycket skörd får man?

  Posted by tomster on 2002-12-11 at 12:03

  Har läst lite nybörjarguider och jag funderar lite på att göra nån jävligt simpel odling som inte precis kvalar in som det ideala, mest för att jag inte har råd just nu att bygga ett växthus hemma.

  Kan man få något som går att röka genom att bara ha en kruka, en lampa och kanske lite ventilation?

  Sen undrar jag: hur många gram röka får man från ett frö eller en planta?

  Cheers,
  Tommie

  replied 20 years, 11 months ago 5 Members · 13 Replies
 • 13 Replies
 • reaper

  Member
  2002-12-11 at 12:30

  Bor du ensam ute på landet (lite avlägset) kan du odla under solen (till sommaren) och säkert få ut 100g per planta.
  Inomhus utan budget, dvs lysrör / kompakt lysrörs lampor & datafläkt Så blir det väl inte så mycket, kanske 25g per planta på sin höjd (har dock aldrig gjort det så jag vet inget igentligen, bara ett antagande)
  Fast räkna inte med att kunna ha en simpel odling länge, rätt vad det är sitter du där med en HPS flinar åt dina 1.5 meter höga monster i garderoben 8). För att odla är vansinnigt roligt & ytterst beroendeframkallande. Så mitt råd till dig är att köp en HPS/MH direkt.
  Fast visst kan man känna sig för lite med LE först.
  Problemet med -en- kruka är att det kan bli en hanne & då är allt förgäves, Så ditt utrymme måste ha plats för en par stycken till att börja med. Ifall du inte köper feminiserade frön (som nästan garanterat blir till honor)
  Lycka till.

 • tomster

  Member
  2002-12-12 at 08:36

  Ja, kanske inte endast EN kruka utan ett par, läste en liten nybörjarguide. Jag förstår dock inte, är han-blommor helt värdelösa alltså?

  Jaja, tänkbar setup är att jag ska rensa en av mina garderober hemma, vad kan det röra sig om, max en halv kvadratmeter eller nåt. Där tänkte jag väl köra med minst fem krukor då så att man inte känner sig lurad om nåt går fel. Sen nån lysrörslampa och så en fläkt (måste man verkligen ha fläkt? det är en rätt hög garderob och absolut inte tätt…).

  Kan man klara sig på nåt så basic? Och vad är HPS/MH för något?

  //Tommie

 • reaper

  Member
  2002-12-12 at 08:49

  Hanplantor får inga BUDS och det är ju dem man vill åt :)

  På hanplantorna kan man dock göra hasch av, men de blir ju knappast i närheten lika starka som honplantorna blir.

  Mitt råd är att köpa feminiserade frön som jag själv ALLTID kör, då får man alltid honor eller i värsta fall hermafroditer (hane OCH hona på samma planta).

  En fläkt behövs för att få lite cirkulation i garderoben, men ingen stor fläkt behövs, räcker med en liten datafläkt. Jag kan dock tänka mig att om du har ett utrymme som är lite öppnare än en smal garderob så behöver du ingen fläkt alls (jag själv kör i ett 1.5X1.5 meters rum och har kört utan fläkt där vilket inte skapade några problem).

  HPS/MH är speciallampor som lämpar sig bra för att odla med, en 400w HPS kostar 1500:- på http://www.swegrow.com och med en sådan får du upp enormt mycket mer än om du kör lysrör. Då får du snarare ut 50-100g per planta istället för 5-25 som du får av lysrör. :)

 • reaper

  Member
  2002-12-12 at 10:46

  Jag får nog köpa en hps ;) min 100kr’s setup håller inte i längden….

 • tomster

  Member
  2002-12-12 at 11:41

  Kan man använda halogenlampor?

  Hittade en för 120 spänn på Clas Ohlsson, 500W… lät ju bra, men det kanske inte funkar?

  //Tommie

 • brain

  Member
  2002-12-12 at 12:14

  @tomster wrote:

  Kan man använda halogenlampor?

  Nej, tyvärrr. Ger fel ljusspektrum och alldeles för mycket värme.

 • reaper

  Member
  2002-12-12 at 12:16

  Nej, Halogen funkar inge bra. Det blir aldersless för varmt och dessutom har de helt del spektrum på ljuset. Du kommer få långa och gängliga stackare om dom inte hinner brinna upp innan :)

 • fr

  Member
  2002-12-12 at 12:31

  Kan nämna att du får räkna med att lägga ut minst en tusenlapp på en lågbudget-odling. Jag tycker det är bra att köra på låg budget först, pröva på och om man gillar det så går man över till dyrare saker… Men allt beror ju på hur mycket pengar du är beredd att lägga ut.

 • tomster

  Member
  2002-12-12 at 13:03

  Jag hittade såklart info här om halogenlampor så jag ska kika på annat ljus. Kneipigt.

  //Tommie

 • reaper

  Member
  2002-12-12 at 17:19

  Om du har dåligt med plats kan du alltid prova att odla SCROG. Läs mer om det i Avancerad Odlings forumet.
  Men om du odlar scrog så måste det vara honor, lite jobbigt att plocka bort hanarna från nätet.

 • reaper

  Member
  2002-12-12 at 18:05

  ett gott råd är att kolla i containrar (typ när man har kvarters städning eller dyl.) och på loppisar efter gamla armaturer…

 • reaper

  Member
  2002-12-12 at 19:13

  @zel0t wrote:

  ett gott råd är att kolla i containrar (typ när man har kvarters städning eller dyl.) och på loppisar efter gamla armaturer…

  Det där var nog det bästa rådet i den här tråden än… :) lysrör rockar jämfört med t.ex. LE’s och andra lågbudgetgrejer, särskilt som man kan ha dem ståendes vertikalt längs med plantorna, så att de får ljus längs med hela plantkroppen.

  Jag köpte en trerörs lysrörsarmatur för 200 på loppis en gång.. ett av mina bättre inköp. Du ska isåfall ha Cold White-varianten lysrör i, de har bäst spektrum.

  Fläkt ska du definitivt ha. Dels för att se till att det kommer in och ut luft ur utrymmet ditt (även plantor andas ju), och dels för att plantan din ska få en stam som klarar att hålla den uppe även under blommens budbildning.

 • trestor

  Member
  2002-12-13 at 12:30

  Jag har fläktat under hela plantans liv och den har stam som en ek vid det här laget.. ändå så orkar inte stammen med topcolan utan att jag binder fast den… så går det om man har för bra förutsättningar ;)

  Nä men det enklaste du kan göra är väl att fixa två hål i en garderob, en uppe och ett nere, uppe sätter du en fläkt som blåser ut, och nere har du ett litet större hål som är passivt inflöde.

  Fixa 4-6st 120cm lysrör på 36w styck, kör cool white hela bunten och ställ de lutande med plantorna under.

  Du borde kunna komma undan med en hundring per armatur och en 50-lapp per rör, ännu billigare om du köper begagnade armaturer (kör INTE begagnsade rör dock!).

  Tycker du att det är skoj att odla så kan du komplettera med en MH lite senare, lysrören kan du ju använda ändå :)

  Här finns en bra tråd på OG där han fixat grymma plantor med enkla medel (lysrör): http://overgrow.com/edge/showthread.php?threadid=21575