• Creator
  Discussion
 • #51701

  frihet
  Participant

  Strain : Medifem ss (sage*sour diesel) från Finest Medical Seeds köpt av shanaya shop, snabb leverans bra förpackat i cd fodral.

  Sativa/Indica : 60/40

  Pris: ca 50 eur för fem femmade.

  Honor testade: Två, långa grenar med många buds, ca 1,60 höga vid skörd.

  Blomperiod inomhus : 75 dagar, dem har fått växa ifred, varken toppning eller ngra kloner tagna. I nionde veckan visade en av plantorna hermis tecken ? Små bananliknande saker tittade ut i budsen, plockade bort dem efterhand som dem dök upp.

  Skörd: 50 gr
  Trichomer : Min första odling så har inget att direkt jämföra med, men i mina ögon så såg det nog heltäckande ut iaf. Vid skörd så var hälften rökiga hälften ljusbruna till svarta.

  Kurering blir det ingen eftersom det inte ska rökas.

  Röktest: Provrökte det mikrotorkade i hemmagjord pipa av körsbär, rivigt men framkallade ingen hosta. Gott ? Näää knappast, men jag är ju ingen rökare längre. :D

  Rus 0,1gr: Huvud 50%. yr, desorienterad, och virrigare än vanligt, svårt att fokosera, men ändå lugn. INTE vad jag ville ha alls. satt i i ca 2 tim.

  Kropp : 50%. Avslappnande med nån slags kittlande känsla i muskler och huvud, värken försvann men blev kraft och orkeslös.

  Bra mot smärta men obehagligt rus. Kommer att prova igen dock, i chokladform och lägre dos. Återkommer med mer då.
  Jag är återfallsförbrytare och detta var min första rök på 20 år. Förr rökte jag i berusningsyfte och hade då säkert tyckt att Medifem hade varit toppen. Nu letar jag medicin mot ADHD, fibromyalgi och depression och det dög den inte till. :(

 • Author
  Replies
 • #546604

  teslakid
  Member

  OT men kolla här lite så kanske du får en bättre koll på vilken sort du ska leta efter :) http://www.medicinskmarijuana.com/strains.html

 • #546605

  frihet
  Member

  Efter ett tiotal försök att använda medifem mot mina problem så la jag det på hyllan. Har nu haft en rent fruktansvärd tandvärk i nån vecka och knaprat Citodon som inte hjälpt mkt. Efter att inte ha sovit på 2 dygn tog jag i morse först mina citodon och rullade sedan mig en ren “blomjoint”, rökte den och gick och lade mig, snöade in på nåt Tv-program och somnade sedan som ett litet barn. Tandvärken försvann och jag sov i fyra timmar.
  Uppskattar mängden jag rökte till 0,5- 1gr dvs mkt mer än jag provat med innan. Så i rätt mäng så verkar den hjälpa mot riktigt svår tillfällig värk och att sova på.
  Kan också tillägga att en god vän som är en mer van användare älskade medifem, han/hon blev väldigt kreativ av den.

 • #546606

  teslakid
  Member
  frihet wrote:
  Är det så, att vilken sort man tycker är bra mot sina besvär är högst personlig ? Att en strain som hjälper en person mot tex ADHD kanske inte fungerar på en annan med samma besvär ?

  Det kan va så. Kan också va skillnad på olika plantor av samma strain och beroende på hur länge den kurerats osv osv osv..

  Men detta är fel forumdel för att fråga om sånt, starta en ny tråd i medicinska forumet ist så får du mer svar och slipper få tråden låst eller rensad.

 • #546607

  reaper
  Member

  jag tycker det låter som att du skördade för sent med tanke på hur du beskrev trichomerna som bruna och svarta. Skördar du när majoriteten är mjölkvita får du nog mer det gräs du vill ha.
  Bruna trichomer tyder på att TCH har börjat degradera och det är ju inte riktigt meningen ;-)

 • #546608

  thias
  Member

  Nåt säger mig att han blandat ihop trichomer och pistiller. Annars har han definitivt skördat för sent då jag aldrig hört talas om svarta trichomer.

 • #546609

  reaper
  Member

  Mossys Jem låter som något du söker efter.

Log in to reply.