Ett svenskt cannabisforum Forums Coffeeshopen Cannabisodling Massa frågor om blomfasen

 • Massa frågor om blomfasen

  Posted by reaper on 2002-08-27 at 20:03

  – Skall man fortsätta använda fläkten?
  – Hur skall fläkten blåsa? På blommorna snett ovanifrån eller
  på bladens undersida?

  – Är det normalt att en planta i blom dricker mindre vatten?

  – Hur skall man klippa bladen? Skall alla stora fanleavs bort? (Lämna dom små?) Plantan är VÄLDIGT buskig. En del blommor får inte ljus? Är det blomman eller bladen som skall ha ljus?

  – När kommer det frostiga utseendet? I vilken vecka generellt? Dom sista 2?

  Det är Northern lights…

  replied 21 years, 7 months ago 3 Members · 8 Replies
 • 8 Replies
 • trebloose

  Member
  2002-08-27 at 20:49

  här kommer lite hjälp iallafall!

  fortsätt använd fläkten, den är till för att luften ska cirkulera fint och stammen ska bli tjock. Så hur du sätter fläkten spelar nog inte så stor roll.
  Att plantan dricker mindre vatten vet jag inte, inget som jag märkt iallafall. Det viktigaste är att blommorna får ljus, det är ju inte bra att at väck alltför många blad men bort med de som skuggar mest.
  Hoppas det var till lite hjälp. vad har du för setup förresten?

 • reaper

  Member
  2002-08-28 at 11:59

  trebloose Vilka blad är det som ska bort ?? och är det bara under blom fasen eller?

 • trebloose

  Member
  2002-08-28 at 14:33

  Det är ju inte bestämda blad som ska bort, men de som skuggar plantan mycket kan man ju ta väck, så att plantan får mer ljus. Sen om det bara ska va under blomm så går det väl bra när som helst (kanske inte när plantan e bebis iofs. :) ) men plantan tar upp näring med bladen så man ska ju inte ta väck för många.

 • reaper

  Member
  2002-08-28 at 17:48

  Är det några blad som absolut Inte får tas bort ??

 • trestor

  Member
  2002-08-28 at 19:39

  Jag säger att man absolut inte ska ta bort några blad alls! Det är ju för fasen bladen som gör att plantan lever, det är bladen som skapar THC som pumpas ut i blommorna eller i varje fall ger näring till blommorna.. Oftast behöver man inte göra nåt alls, men om man tycker att för många buds skuggas så kan man binda in stora blad, men klipp inte i plantan! Inte nog med att ni tar bort plantans viktigaste delar utan den blir dessutom alltid stressad av att man skadar den.

 • reaper

  Member
  2002-08-28 at 19:52

  Jag köper ditt resonemang där. Jag tror också plantan blir strypt och stressad av detta.

  Men är vi HELT säkra på att det är budsen som skall ha ljus? Jag menar det sprudlar ju inte av clorofyll i dom? Är det inte meningen att budsen bara skall vara klibbiga så dom fångar pollen? (Rent naturligt menar jag då). Och att dom får sin energi av bladen och växer trotts att dom inte får ljus?

  Men och andra sidan är det dom topp skotten längst ner i skuggan som är minst för mig…

  Jag vet inte vad jag skall tro. Jag har i alla fall klippt bort alla stora blad i toppen så det släpper ner lite ljus. Kanske totalt 20% av plantans blad. Tror väl iof att det är bäst att klippa läpande? 1%-2% blad om dagen? Det borde väl inte chocka?

 • trebloose

  Member
  2002-08-28 at 21:19

  Har varit en tråd innan om detta, där var det lite blandade meningar. Jag har iallafall plockat bort en del blad på en del av mina plantor innan. Då har det inte hänt någon skada iaf. men om man lyckas “binda upp dom” så är väl det bättre.

 • reaper

  Member
  2002-09-05 at 19:24

  Tar man bort fanleaves så tar man bort den energi (socker, eller näring?) plantan behöver för att blommorna skall bl bra. Tar man inte bort fanleaves så hamnar kanske vissa blommor i skugga, vilket gör att dom inte växer så mycket.

  Lösningen är att knyt-böja-bort-med-tråd de fanleaves som skuggar. Alltså ifall du vill åt det optimala – andra varianter tar ju inte död på plantan men de e kanske inte lika optimala.

Log in to reply.