Ett svenskt cannabisforum Forums Universitetet – Samhälle och kultur U| Cannabisaktivisten “Låt inte Sverige gå Hollands väg”

 • “Låt inte Sverige gå Hollands väg”

  Posted by reaper on 2002-08-04 at 11:28

  http://www.svd.se/dynamiskt/Brannpunkt/did_2459246.asp

  Låt inte Sverige gå Hollands väg

  Nyligen återvände jag från en två veckors vistelse på Narconon i Holland, och tog då tillfället i akt att med egna ögon se det som en del människor framhåller som förebild i debatten om legalisering av droger. Det första jag såg när jag anlände till staden Zutphen, som är belägen i mellersta Holland, var tre coffee-shops som sålde marijuanacigaretter och hasch-kakor, under en promenad på fem minuter. Med tanke på att det är en liten stad med mindre än 35 000 invånare var det något chockerande. Samtidigt blev jag informerad om att den nya marijuanan som utvecklats i Holland är så stark att den ger samma abstinenssymptom som heroin!

  I centrala Amsterdam såg jag missbrukare sitta på trottoaren och röka crack (heroin) och andra som satt på bänkar och injicerade heroin, på samma sätt som vanliga människor skulle äta glass. Jag blev chockad. Jag har aldrig tidigare sett en sådan total likgiltighet när det gäller att göra saker som man vet är i högsta grad olagliga, och inte heller har jag sett så många drogmissbrukare preparera och ta droger så öppet. Det var en bild som visade att myndigheterna hade gett upp. Drogmissbrukarna visste att risken att någon lade sig i dessa kriminella handlingar var så liten att de inte behövde dölja missbruket. Något som ytterligare chockerade mig var hur missbruket har påverkat människorna och samhället som helhet. Vi har fortfarande kvar förmågan att bibehålla våra ideal, respekten för varandra och vi kan fortfarande sätta gränser för vad som är rätt och fel.

  Men i Holland är dessa gränser borta. Samhället i Holland håller på att bli likgiltigt och kallt. Respekten för varandra såväl som självrespekten håller på att försvinna. Den starka liberaliseringen av droger har lett till en fruktansvärd likgiltighet och hopplöshet; som en farsot har det spridit sig inte bara till drogmissbrukarna – också resten av samhället och medborgarna är infekterat. Holland är för Europa, vad Christiania i Köpenhamn är för Danmark. Jag vill med detta inlägg uppmana Sverige att inte falla till föga för drogliberalernas argument. Vi vill ju ha ett drogfritt Skandinavien, inte ett skandinaviskt Christiania.

  Ole Thiemer
  Föreståndare för Narconon i Danmark[/quote]

  replied 21 years, 8 months ago 6 Members · 15 Replies
 • 15 Replies
 • reaper

  Member
  2002-08-04 at 11:50

  Hej Tamlin
  “Samtidigt blev jag informerad om att den nya marijuanan som utvecklats i Holland är så stark att den ger samma abstinenssymptom som heroin! ” Där gick du däck direkt för att bli tagen seriös på det här forumet. Att sluta röka är ungefär lika lätt som att öppna dörren och gå ut, jag har rökt i tre års tid nu, varav det senaste året nästan varje dag, mina “abstinens besvär” är att jag har lite svårt att sova de tre-fyra närmaste dagarna och svettas lite mer. Så ifall ditt påstående stämmer så är det inte bara thc i den marijuanan.
  Sen kan jag hålla med att Holland inte är perfekt, en form avecstasy var laglig ända fram till 92 (om jag inte har fel)
  Avslutar med en fråga till dig, tror du verkligen att ett narkotikafritt samhälle är ett realistiskt mål? människan har ändå nyttjat droger sen vi skapades, svår vana att bryta 😉

 • brain

  Member
  2002-08-04 at 11:52

  @tamlin wrote:

  Samtidigt blev jag informerad om att den nya marijuanan som utvecklats i Holland är så stark att den ger samma abstinenssymptom som heroin!

  Då har du blivit felinformerad. Jag har aldrig hört talas om att någon får frossa, muskelkramper osv av cannabis. Man får ingen abstinens av cannabis. Man kan dock bli svagt psykiskt beroende beroende på hur mycket man använder cannabis.

 • reaper

  Member
  2002-08-04 at 11:58

  Papai: Där såg jag quote i slutet, he he inte van att vara uppe så här tidigt :D
  Vilken miss 😳

 • ashtray

  Member
  2002-08-04 at 12:06

  Jag kollar upp Zutphen och letar reda på lite siffror, så lätt kommer han inte undan, bara för att inget har hört talas om staden förut.
  Om inte jag kommer ihåg fel så är Narconon någon typ av rekryteringsfront åt sekten Scientologerna.

  Hehe.. det första man hittar efter 10 sekunder google sökning:

  The town of Zutphen in Holland, the location of a Narconon facility, is a case in point. With a population of 35,000, Zutphen has seven “coffee shops” at which patrons can purchase marijuana, hashish and hallucinogenic mushrooms. Patrons can regularly be found on the premises high from the drugs available in these shops. The coffee shops also offer home delivery of the drugs via taxi.

  Vad jag vet så säljer inte coffeeshops svampar.

  “One of the problems with this approach is that it ignores the fact that drug residues store in the body as toxins,” said Mr. Carr. “Aside from causing continued drug cravings, there is a growing body of evidence that these residues can cause other long term problems.”

  Skitsnack

  In addition to its drug-free withdrawal program, Narconon addresses the problem of drug residues with a unique detoxification program, developed by L. Ron Hubbard. In rehabilitation terms, “detoxification” generally means a drug-supported withdrawal from a substance of abuse. But for Narconon, the meaning is entirely different.

  Vadå.. kanske dom menar att man skall nå “clear” på deras sektstege, vilket igentligen menas att man blir fri ifrån Thetans (Alienspöken) som sitter på ens kropp. Jag skämtar inte det är vad det igentligen går ut på i Scientologikyrkan, fast det får man först veta efter ett antal kurser och många kronor senare (då kurserna DYRA).

  The Narconon detoxification program, developed by L. Ron Hubbard, uses a precise regimen of exercise, nutritional supplements, sauna and other components to reduce body levels of drug residues. (For a complete description see L. Ron Hubbard’s book, Clear Body Clear Mind.)

  L. Ron Hubbard är grundaren för Scientologikyrkan och inte precis någon ängel.

  Källa: http://www.lipoet.com/newlife.htm

 • reaper

  Member
  2002-08-04 at 12:27

  *haha* Papai Noel hade mycket rätt i sin gissning. Jag tycker den där artikeln var pinsamt dålig för att ha publicerats i SvD.

  Att säga att en starkare form av marijuana skulle ge mer abstinenssymptom är ju lika urbota korkat som att säga att vodka skulle ge värre abstinenssymptom än starköl.

 • reaper

  Member
  2002-08-04 at 13:57

  Jag tycker den texten enbart låter som en påhittad propaganda text! Den är så överdriven att den blir patetisk… :? Det jobbiga är att alla svenssons inte fattar det 👿

  Peace

 • reaper

  Member
  2002-08-04 at 14:35

  Inte för att jag tror att någon på detta forum går på den “artikeln”, men jag måste bara kommentera lite…

  Citat:
  The town of Zutphen in Holland, the location of a Narconon facility, is a case in point. With a population of 35,000, Zutphen has seven “coffee shops” at which patrons can purchase marijuana, hashish and hallucinogenic mushrooms. Patrons can regularly be found on the premises high from the drugs available in these shops. The coffee shops also offer home delivery of the drugs via taxi.

  Såvitt jag vet är det förbjudet för coffee-shopparna att överhuvudtaget låta kunden gå ut ur shopen med röka med sig. Inte för att det alltid efterlevs, men jag tror knappast de skickar hem det till folk med taxi.
  (jag tänker genast på bilar med gröna löv på som stolt kör genom stan, levererandes majja. Lite som glassbilen :) )

  Jag var i Amsterdam för inte så länge sen. Något heroin såg jag inte röken av (så fick man in en dålig ordlek också. Fint.) inte heller utslagna människor på parkbänkar som injicerade mitt på dan. De enda “utslagna” jag såg var japanska och amerikanska turister, som glatt vinglade runt och rökte på. Till holländarnas stora förtjusning. Inte.

  Dock var det vissa coffeeshops som i alla fall gjorde reklam för att sälja svamp. Eller om det var headshops som gjorde det. Vet inte riktigt (nog var jag lite stenad ibland, men jag stod inte o rökte på gatan. Hur dum får man bli?)

  Om ni vill veta roliga saker om scientologerna, leta upp “operation clambake”. Sida mot scientologerna. Mer info om de förut nämnda “alienspökena bl.a.

 • super-mario

  Member
  2002-08-04 at 15:16

  Självklart får du ta med dig cannabis ut ur coffeeshopen, men inte mer än 5g åt gången. Förut var gränsen 30g, men efter påtryckningar från fransmännen sänktes det till 5g. Folk verkar inte bry sig så jättemycket om det dock så på många coffeshops kan man köpa större mängder än så. Svampar finns framförallt på smartshops som Conscious Dreams och liknande ställen, men skulle inte förvåna mig om en och annan coffeeshop även tillhandahåller denna service. Pga att det blåst lite konservativa vindar i Holland på senaste tiden och många coffeeshops blivit nerstängda så tror jag dock att ägarna kommer ta det lite lugnt nu ett tag iaf.

 • reaper

  Member
  2002-08-04 at 15:34

  Jag blir så satans jävla förbannad att folk kan säga saker utan någon som helst vetenskaplig fackta att backa upp med.

  Samtidigt blev jag informerad om att den nya marijuanan som utvecklats i Holland är så stark att den ger samma abstinenssymptom som heroin!

  Hur i hela helvete har detta gått till? Vem vill ha det? Varför säga något så inne helvete dumt?

  I centrala Amsterdam såg jag missbrukare sitta på trottoaren och röka crack (heroin)

  Crack är väll inte heroin? Eller hadde han svårt att se skillnad?

  och andra som satt på bänkar och injicerade heroin, på samma sätt som vanliga människor skulle äta glass.

  Hahahahahahahahaha ha ha ha….
  Hur äter han glass?
  Om jag inte minns fel så är det fler heroin missbrukare här i sverige.

  Vi har fortfarande kvar förmågan att bibehålla våra ideal, respekten för varandra och vi kan fortfarande sätta gränser för vad som är rätt och fel.

  Tack vare dina lögner?

 • friggs

  Member
  2002-08-04 at 15:39

  @tamlin wrote:

  http://www.svd.se/dynamiskt/Brannpunkt/did_2459246.asp

  Låt inte Sverige gå Hollands väg

  I centrala Amsterdam såg jag missbrukare sitta på trottoaren och röka crack (heroin) och andra som satt på bänkar och injicerade heroin, på samma sätt som vanliga människor skulle äta glass.

  Crack görs av kokain. Denne man vet inte vad han pratar om.

 • reaper

  Member
  2002-08-04 at 15:49

  Ole Thiemer
  Föreståndare för Narconon i Danmark

  Denna mannen är farlig.

  (Vem har tagit sig tid att översätta?)

 • reaper

  Member
  2002-08-04 at 17:24

  Var det någon som skrev till SVD och protesterade över insändaren?

 • reaper

  Member
  2002-08-04 at 19:05

  HA! Tänk om man skulle angripa scientologerna istället – den sekten är definitivt farligare än en fet jolle.

 • reaper

  Member
  2002-08-04 at 21:51

  http://xenu.net/
  Allt man behöver veta om scientologerna…
  😯 😳 😆

 • ganjasmurfen

  Member
  2002-08-05 at 08:16

  hehe…

  Jag borde ju veta hur det är i holland..

  har ju bott där under en längre tid :)

  Men jag orkar ens inte skriva ngt om detta inlägget…

Log in to reply.