• Lååångvarig huvudvärk

  Posted by reaper on 2002-10-03 at 22:19

  Hej alla erfarna!
  För fem månader sedan så blev jag rätt grovt misshandlad och fick en rejäl smäll i huvudet. Det kollades upp av doktor osv. En månad efter hjärnskakningen så rökte jag en cig marijuana på semestern. Ruset var väl kanske ingen höjdare och vi blandade rätt rejält med alkohol. Dagen efter var rätt ok med en mindre olustkänsla i skallen och lite pirr i luftrör och mage. Men dagen efter det så blev jag helt sängliggande. Jag var riktigt snurrig i huvudet och hade andnöd. Det gav sig inte helt utan var efter tre fyra dagar såpass bra att jag kunde röra på mig. Nu har jag haft huvudvärk/yrsel blandat med andnöd och rödsprängda ögon i snart 4 månaders tid. Alkohol tål jag inte längre och jag har blivit sjukskriven från jobbet. Vad i helvette är det som är fel. Jag har blivit frågad av läkare om jag använt någon form av narkotika men svarat nekande av försäkringsskäl. Läkarna tror att det möjligen kan vara en whiplash skada eller ev. något psykologiskt. Är det marijuanans fel eller kan den i alla fall ha varit den utlösande faktorn? Eller är det kanske någon dryg svit av hjärnskakningen?

  Nu är det här kanske fel forum eftersom ni knappast har drabbats av något liknande när ni fortfarande puffar men berätta om ni hört något liknande.

  /Tack

  replied 21 years, 6 months ago 4 Members · 5 Replies
 • 5 Replies
 • gin

  Member
  2002-10-04 at 11:13

  Knappast fel, helt rätt ställe att fråga.
  Fast jag tycker att det borde vara smällen itself som orsakat huvudvärken, inte att du rökt på.

 • friggs

  Member
  2002-10-04 at 11:52

  Jag tror du ska försöka få en röntgen och/eller en PET-scanning, både av hjärnan och nacken. Du kan ha fått både blödningar och nervskador vid smällen. Vet du om du har fått fler smällar mot huvudet sen efter misshandeln, exempelvis under den semester som du talar om? Det är i och för sig inte alltid man minns alla små smällar man får, speciellt inte om man är berusad, men försök att minnas. På vilket sätt menar du att du inte tål alkohol längre?

 • funk-doctor-spock

  Member
  2002-10-04 at 13:06

  Läkare har dessutom tystnadsplikt i sverige. Eller ska ha åtminstone. Privata sjukdomstillstånd är alltid sekretessbelagda.

 • reaper

  Member
  2002-10-04 at 20:28

  Jag har fått en CT röntgen gjord på skallen, EEG, balansundersökning och en hel del andra prover tagna och allt verkar vara i sin ordning.
  Vad jag vet så har jag inte fått fler smällar mot huvudet efter mishandeln men fick en ordentlig hjärnskakning ett år innan och låg då avsvimmad och fick ganska rejäl minnesförlust. Så det är ju inte otroligt att min skalle har fått smaka på för mycket. Men hursomhelst skulle det ju kännas ännu bättre om jag kunde utesluta att det kan bero på droger.
  Så var det läget med alkoholen. Nu har dagen efter snarare blivit veckan efter. Jag fick en kollaps som liknade den på semestern under en festival i somras. Efter fyra – fem dagar i konstant sängläge så åkte jag upp på akuten och efter det så har alla läkarundersökningar avlöst varandra utan resultat. Jag har tagit kontakt med andra läkare anonymt och kollat vad de tror om drogteorin men de var ytterst tveksamma till om det skulle kunna vara orsaken efter ett enda tillfälle. Men nåt konstigt i skallen är det alldelens säkert.

 • reaper

  Member
  2002-10-04 at 22:21

  Tråkigt att höra om din skada, det låter som om du verkligen råkat illa ut.
  Undviker du alkohol helt? Om inte bör du fundera på det tills du vet vad
  som är fel.

  Om du skulle ha fått ngn skada som påverkar hjärnan är alkohol en av de
  värre drogerna (orsakar hjärn/nervskador i sig själv). Cannabis däremot
  tillhör de snällare och personer med t ex MS som inte längre tål alkohol
  kan tål Cannabis bra. Jag råder dig att undvika alla droger tills du vet vad
  är fel.

  Ge dig inte och acceptera inte “psykologiska” förklaringar på dina besvär.
  Om du inte är nöjd – gå till en annan läkare – gärna en privat specialist,
  det behöver inte vara dyrt.

  Lycka till!

Log in to reply.