Ett svenskt cannabisforum Forums Coffeeshopen Cannabisodling Kurrerings frågor – det luktar / smakar skummt

  • gunjab

    Member
    2011-05-27 at 10:39

    Personligen så röker jag helst nyskördat. Brukar ha en planta stående att plocka av, vattnar med bara vanligt vatten och tar av den tills det bli dags att plocka den(väntar i det längsta beroende på rus/smak, tillväxt, nedbrytning blablabla). Torkar och kurerar bara av nödvändighet, för långtidsförvaring, gräs ska avnjutas färskt, precis som frukt och annat grönt(så som det är menat). 😉 :hemp:

  • Wayne

    Member
    2011-05-27 at 11:59

    Har man bra luftfuktighet i något rum (eller så ställer man bara en ball glaskupa över!) så är det jävligt hemtrevligt att trimma plantan innan man klipper den, sedan klipper man och hänger i några dagar för att därefter bara stoppa ner den i en kruka igen. Ser ut som man har en cannabisplanta med enormt bra leaf to bud ratio ;) på vardagsrumsbordet och så är det bara att klippa av en bit när man ska mecka, blir skitfint!

  • doctordoom

    Member
    2011-05-27 at 12:35

    @Wayne wrote:

    Har man bra luftfuktighet i något rum (eller så ställer man bara en ball glaskupa över!) så är det jävligt hemtrevligt att trimma plantan innan man klipper den, sedan klipper man och hänger i några dagar för att därefter bara stoppa ner den i en kruka igen. Ser ut som man har en cannabisplanta med enormt bra leaf to bud ratio ;) på vardagsrumsbordet och så är det bara att klippa av en bit när man ska mecka, blir skitfint!

    Drömmen kan man ju…. Tyvärr har jag begränsningar jag inte kan styra över som gör att det blir omöjligt :/

  • LukeSkywalker

    Member
    2011-05-27 at 14:00

    @Wayne wrote:

    Har googlat lite (fan vad bra det är med :site i google, forumets söktjänst borde använda sig av googlesök)

    det här har jag postat förut, det är Franco (från GHSC) som skrivit lite om kurering: http://www.francogrow.com/web2/pages/grow-area/drying-and-curing-cannabis.php

    här var den andra tråden jag pratade om. Den var visst inte så bra men en användare (reaper nu) berör de 14 dygnen i stängd burk som står i guiden och som du nämnde. https://swecan.org//viewtopic.php?t=498764

    Hittade tillslut en post med metoden jag tjatat om… Vet inte vilken som är originalposten men klistrar in lite text här och länkar till en post. Det går ju att söka på fraser i texten om man vill hitta originalet, jag tror det innehåller bilder.

    This method is particularly effective for folks who are starting out, those looking to maximize quality in a shorter period of time, and folks who’s like to produce a connoisseur-quality product each and every time with no guesswork involved.

    It’s a very simple and effective process:

    Cut the product, trim it per your preference, but don’t dry it until the stems snap. Take it down while the stems still have some flex, but the product feel dry on the outside. This is a perfect opportunity to drop the dry-feeling flowers onto a screen and collect prime-quality kief that would otherwise get lost in the jar.

    Jar the product, along with a Caliber III hygrometer. One can be had on Ebay for ~$20. Having tested a number of hygrometers – digital and analog – this model in particular produced consistent, accurate results. Then, watch the readings:

    +70% RH – too wet, needs to sit outside the jar to dry for 12-24 hours, depending.

    65-70% RH – the product is almost in the cure zone, if you will. It can be slowly brought to optimum RH by opening the lid for 2-4 hours.

    60-65% RH – the stems snap, the product feels a bit sticky, and it is curing.

    55-60% RH – at this point it can be stored for an extended period (3 months or more) without worrying about mold. The product will continue to cure.

    Below 55% RH – the RH is too low for the curing process to take place. The product starts to feel brittle. Once you’ve hit this point, nothing will make it better. Adding moisture won’t restart the curing process; it will just make the product wet. If you measure a RH below 55% don’t panic. Read below:

    Obviously, the product need time to sweat in the jar. As such, accurate readings won’t be seen for ~24 hours, assuming the flowers are in the optimal cure zone. If you’re curing the product for long-term storage, give the flowers 4-5 days for an accurate reading. If the product is sill very wet, a +70% RH reading will show within hours. If you see the RH rising ~1% per hour, keep a close eye on the product, as it’s likely too moist.

    http://www.rollitup.org/harvesting-curing/417298-hygrometer-tool-used-hassle-guess.html

    Tror det här är orginalet: http://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=156237
    Och jag håller med om att det är en bra guide. Följde den senast med bra resultat.

  • iamthemoon

    Member
    2011-05-27 at 14:35

    Ingen som föredrar att kurera i frysen?
    Jag gjorde i stort sett som dej men istället för kylen frysen, 12h i det fria o sen 12h (inte så känsligt hur länge) i frysen. Sen innan de var snustorra så åkte det in i frysen igen, sen tar jag fram lämplig mängd o låter det ligga i en öppen burk i ca ett dygn.
    Körde också orkidénäring o fick underbar smak o doften ännu bättre. Min uppfattning är att om man kurerar via frysen så tränger fukten ut bättre. Sen gör det inget om man glömmer eller inte kan torka en dag det händer inget med den om den ligger i frysen.

    Vad är nackdelarna med fryskurering?

  • Wayne

    Member
    2011-05-27 at 15:06

    Edit: Ja! Luke Skywalker hittade originalet. Borde översättas och klistras… :)

    Jag har fryskurerat. Det funkade kanon, gjorde det av “misstag” första gången. la in mindre buds i frysen tillsammans med trim, hade inget lock på och glömde bort de där nån månad, max tre antagligen 1.5-2 mån. Eftersom jag har självavfrostande fryst så frystorkades budsen långsamt och de hade bra smak och lukt när de kom ut. Kopplade inte konceptet riktigt och försökte frysa in buds med locket stängt i en (iofs större) burk, det blev inte så bra.
    Jag har testat att frysa in färska buds också, det tycker jag inte blir så bra, de får en mörkgrön färg sedan när de tinar, nästan som att de börjar ruttna…

    Man behöver inte ta ut dom ur frysen, så länge man inte har budsen i en sluten förpackning så torkar dom långsamt. Man ska också låta de torka före infrysning som man gör inför vanlig kurering.

    Alltså, fryskurering (kräver självavfrostande frys):
    Torka som vanligt i något dygn tills utsidan är torr men fukt finns inuti.
    Lägg budsen i frysen i icke tillslutna förpackningar (t.ex. en kartong utan lock eller med mycket vent.hål).
    Vänta och se, beroende på cannabisen blir det klart mellan två veckor till sex månader ;)
    Tina och lukta och känn på buds när ni tror det börjar närma sig. Tina och teströk när fuktigheten känns bra. Är det klart så lägg i tillslutna förpackingar och fortsätt förvara i frysen.
    Budsen kureras genom att vattnet långsamt förångas genom budsen trots att de ligger i frysen. Om det bildas iskristaller på budsen så fungerar det inte som det ska. Då är inte frysen självavfrostande eller så är luftombytet runt budsen för dåligt, t.ex. genom att det ligger mot en vägg eller att det är otillräckligt med hål i förpackningen budsen ligger.

  • iamthemoon

    Member
    2011-05-27 at 15:15

    Jag kanske inte var så tydlig, jag hade täta (sylt)burkar i frysen. sen ut i luften o torka ut sen in i frysen igen. är mer rädd att ha de uta i luften o bli för torrt än att de råkar ligga någon dag extra i frysen.

    Jag lät de stå mörkt i kanske tre dygn sen chop upp o ner hela plantan något dygn sedan trimma buds o ligga mörkt tills precis att det går o knäcka stam sedan in i frysen 12h (i täta burkar) sen luftigt 12 h sen in i frysen 12 (i täta burkar;)) osv tills de var nästan torra. då förvaras de i frysen. funkade fint o vet flera som gör likadant.

  • Wayne

    Member
    2011-05-27 at 15:19

    Då är det ju inte fryskurering utan vanlig kurering fast du använder frysen istället för kylen av någon anledning. Den enda jag kommer på just nu, förutom att de syns lättare i kylen, är att du är livrädd för mögel vilket skulle kunna inträffa i kylen men inte lär göra det i burkar i frysen.

  • iamthemoon

    Member
    2011-05-27 at 15:24

    inte livrädd kanske men gillar det inte :), fukten “pressas”/jämnas ut snabbt, kanske går lika bra i kylen, jag har inte provat.

  • Wayne

    Member
    2011-05-27 at 15:34

    Skippa locken på burkarna så behöver du inte ens ta ut de från frysen då.

  • iamthemoon

    Member
    2011-05-27 at 16:03

    har ingen självafrostande frys, o vill få bort fukten ur burkarna.

  • kweed

    Member
    2011-05-27 at 17:35

  • swegrowerz

    Member
    2011-05-27 at 18:39

    kweed, förlorar man inte mer vikt på att vattenkurera?

    Jag själv lyckades med att få samma problem som dig Doctor.
    Läste mig till att man skulle ha locket uppe 12/12 vilken visade sig vara alldeles för mycket.
    Efter 3 dagar var gräset snustorrt och luktade riktigt illa.
    Fick aldrig tillbaka någon god doft och inte heller någon vidare smak.

    Gräset är så torrt att tar du i det så smular det bara sönder sig.

    Jag gissar på att det var för att jag lät burkarna stå öppna för länge.
    För i början var det fuktigt och härligt och luktade som Cannabis skall lukta.

  • Wayne

    Member
    2011-05-27 at 18:59

    swegrowerz: Vikten har ju bara betydelse om du ska sälja. Vid eget innehav är det ju bättre om vikten sjunker vid eventuellt snutnedslag. Om du använt våg när du doserat innan får du börja ta lite mindre doser också ;)

    Det försvinner väl en del lukt vid vattenkurering. Men det kan ju vara positiv ur stealth synpunkt. Jag tror att den största anledningen till att vattenkurering inte är utbrett är att det är, eller verkar, vara alldeles för meckigt.

  • kweed

    Member
    2011-05-27 at 19:01

Page 2 of 3

Log in to reply.