• Posted by reaper on 2007-08-23 at 21:24

    Jag har just fått två gratis kilon med fiiiiint gräs. Jag vill inte sälja det utan vill ha det själv och till vänner. Kan inte röka så mkt varje dag så är rädd att kvaliten ska försämras. Så sitter och funderar på olika sätt att förvara gräset utan att kvaliten blir sämre. Vissa kanske ser det som löjligt att konservera två kilon så är forfarande fråga om det går att konservera kvaliten bra intressant.

    Lite olika ideer:

    Vakumförpacka?
    Konservera (metall-, glas- eller plats burkar)?
    Frysa in?

    Det var några ideer jag funta över. Undrar om någon vet eller har erfarenhet av att lagra gräs under en längre tid utan att det blivit dåligt.

    Tack för du läste och funderade över min fråga.

    replied 16 years, 8 months ago 5 Members · 5 Replies
  • 5 Replies
  • nesta

    Member
    2007-08-24 at 19:50

    Frys in, gärna i kombination med vacumpack.

    Mvh// Nesta

  • selk

    Member
    2007-08-25 at 15:38

    Mörkt, svalt (kylen) och lufttätt håller det sig i flera år. Lufttäta glasburkar är bra. Första halvåret blir det bara bättre men är helt okej efter 2 år (äldre än så har det aldrig blivit hos mig innan det tagit slut, men jag har inte så stora mängder som du heller). Använd hellre flera små glasburkar än färre stora, det blir torrt om du släpper in luft (när du öppnar för att röka), locket ska vara stängt hela tiden. Men det är klart, 2 kilo blir en j-a massa burkar!

    Jag har provat att frysa in men då använde jag vanliga fryspåsar, tänkte att lukten inte kommer ut genom dessa när det är fruset. Det gjorde den!!! Jag hade just bakat bröd och frusit in, det smakade ganja kan jag lova!

  • spinoza

    Member
    2007-08-25 at 17:18

    Kemiska reaktioner accelererar om värmen går upp, ergo ska du frysa in. THC reagerar med syre, ergo lufttätt helst utan syre alls (vaccumpacka som Nesta sa). Slutligen, THC bryts ner av ljus ergo förvara mörkt.

    En enkel lösning på det här är att lägga det i glasburkar med gummipackning och ställa dom i frysen. Det utsätts fortfarande för syre där men jag är tveksam till att det är värt att ersätta syret i burken med kväve eller vaccumpacka det. Jag funderar på att packa det i små ziplock bags nästa gång och lägga dom i glasburkarna i frysen. Mera lätthanterligt och dessutom slipper man att det kondenserar fukt på budsen när man är där och nallar för jag misstänker att det kan spränga sönder kristallerna om det konstant tinar och sen fryser in igen.

  • donkey

    Member
    2007-08-26 at 09:45

    Skulle aldrig falla mig in att ha 2 kilo gräs liggandes i frysen hemma. Själv så hade jag nog valt att vakuumförpacka, i med påsarna i en plåtburk , eller liknande och till sist grävt ner det utomhus.

    Mvh

  • reaper

    Member
    2007-08-26 at 14:30

    Kanske ett par sånna här skulle vara nått 😉
    http://www.head-nature.com/05487?id=GQp57cCk&mv_pc=465

Log in to reply.