Ett svenskt cannabisforum Forums Coffeeshopen Coffeeshopen koka tobak för lenare rök

  • koka tobak för lenare rök

    Posted by reaper on 2006-11-10 at 16:28

    Då ska vi se…
    Jag har länge funderat på om man inte skulle kunna koka tobak för att driva ut mycket av de oönskade ämnena, sagt som gjort, jag håller nu på att koka upp 4 camel light i en halvliter vatten, kommer strax att sila den och torka i ugnen på 225 grader.

    Iofs. så inehåller cigaretter en hel del ämnen som gör att det brinner lättare, möjligen så blir det svårare att röka den.
    Ytterliggare ämnen är tilsatta i syftet att öka nikotinupptagningen och effekten, eftersom vi har lagstadgade gränser på hur mycket nikotin en cigarett får innehålla, har aldrig funderat över det, men det är möjligt att dessa ämnen även påverkar hur kroppen upptar canabis. Har mycket små kunskaper i kroppens kemi, så nån som vet mer kanske kan kolla upp det?

    Återkommer om ett tag med resultat

    replied 17 years, 5 months ago 6 Members · 18 Replies
  • 18 Replies
  • reaper

    Member
    2006-11-10 at 16:33

    sådär, har nu efter fem minuters kokning silat tobaken genom ett fint metallnät, vattnet hade en kraftigt mörkbrun färg, så det har nog tagit med sig både det ena och det andra ut. Tobaken ligger på en tallrik i ugnen på 225 grader. Kan inte riktigt hålla mig, så jag ska ut och ta en liten spiff, men jag återkommer med rapport om hur den kokta och torkade tobaken beter sig/smakar.

    -peace out

  • reaper

    Member
    2006-11-10 at 17:01

    intressant.. hur går det?

  • reaper

    Member
    2006-11-10 at 17:14

    nu har den torkade tobaken svalnat, och jag meckar en joint på den… återkommer om en stund

  • reaper

    Member
    2006-11-10 at 17:14

    nu har den torkade tobaken svalnat, och jag meckar en joint på den… återkommer om en stund

  • reaper

    Member
    2006-11-10 at 17:17

    Okej, hur gick det???? Funka det?

    Skulle vara ratt koolt isf, lite mkt jobb bara.

  • reaper

    Member
    2006-11-10 at 17:27

    FRUKTANSVÄRT!!!!!
    Går inte att röka, gör aldrig någonsin om dethär!

  • reaper

    Member
    2006-11-10 at 17:33

    Haha, vad hande?

    Hur var smaken?

  • nesta

    Member
    2006-11-10 at 17:34

    Skitsnack, då har du gjort något helt fel 😉
    Detta har jag praktiserat i flera års tid och det funkar alldeles utmärkt…

    Mvh// Nesta

  • reaper

    Member
    2006-11-10 at 17:37

    det var helt orökbart, gick knapt att få ned röken i lungorna, klarade bara tre bloss.
    Vad skulle jag ha kunnat göra fel, det är ju knappast kärnfysik ?????

  • nesta

    Member
    2006-11-10 at 17:39

    @strayliight wrote:

    det var helt orökbart, gick knapt att få ned röken i lungorna, klarade bara tre bloss.
    Vad skulle jag ha kunnat göra fel, det är ju knappast kärnfysik ?????

    Torkade du för lite eller för mycket kanske?
    Hellre lite för torrt tycker jag funkar bäst.
    Lagom ugnstemp är ca 75-100 grader, och sätt luckan på glänt med en grytlapp.

    Du kanske brände tobaken? För hög temp?

    Mvh// Nesta

  • daddy

    Member
    2006-11-10 at 17:45

    Låter väligt konstigt faktiskt..

    Du kan inte beskriva smaken-känslan lite närmare?
    rostad tobak blir ju lenare för halsen så då borde även
    kokad bli det kan jag tänka mig.

    Blev smaken skarpare? Smakade det bara brännt växtmaterial?
    stack det i halsen som när man inhalerar rök från en lägereld eller liknande?

  • reaper

    Member
    2006-11-10 at 17:48

    Skulle kunna tanka mig att du rostat for lite, sa att tobaken var lite fuktig.
    Fast inte vet jag, ar ingen expert direkt…

  • reaper

    Member
    2006-11-10 at 18:34

    den rostade tobaken blev snustorr, mycket torrare än den är i en cigarett.
    röken smakade nästan ingenting, bara lite nötigt, men det rev något fruktansvärt i halsen, har aldrig varit med om någonting liknande.

  • hooch

    Member
    2006-11-10 at 20:45

    det låter som om du bränt tobaken för hårt. det låter ungefär som smaken ifrån en för hårt rostad cigg. Kan detta vara fallet tror du?

  • dr_nooby

    Member
    2006-11-11 at 11:46

    Det vore en överdrift att säga att urlakad tobak smakar gott…

    Hö/halm skulle jag kalla det.

    “Minst Dålig” smak har jag fått med använder kallt vatten istället för kokvatten. Jag brukar blötlägga den 5 minuter, sila av vattnet, blötlägga en gång till 5 minuter, sila av vattnet, och torka på hushållspapper.

    Nikotinet är så vattenlösligt att det sköljs bort även med kallvatten.

    Jag tycker också att högre torktemperatur ger sämre smak och rökbarhet. Själv låter jag det torka i rumstemperatur om jag har tid, annars ca 50 grader i ugnen.

    Sen, såklart, det allra viktigaste tricket är ju att bara använda pyttelite tobak i varje spliff.

Page 1 of 2

Log in to reply.