• reaper

  Member
  2002-10-13 at 19:09

  Intressant artikel.

  Fast behöver man inte sätta i sig en satans massa LSA för att få en effekt som är liknande den av LSD?

 • fr

  Member
  2002-10-13 at 19:41

  PMA eller 4-MPA, orsakat dödsfall (kroppen kokar innifrån)

  Och ecstasy ger hjärnskador, hasch ger psykoser, LSD ger snetripp… varför tar jag detta med ett kilo salt? :P

  VAAAAAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaarför är det så stor skillnad på alkohol/tobak och ALLA andra droger? och varför är alla andra droger absolut farliga? Var går gränsen mellan drog och läkemedel? Arghhhh… Sverige 👿

 • reaper

  Member
  2002-10-13 at 20:06

  Inte så pjåkig artikel. Åtminstone så avfärdades inte allt som gick att läsa på nätet som drogpropaganda. Dock så blir det ju konstigt vinklat när de sätter rubriker som “Inga vassa föremål”, och skriver “Rummet ska inte innehålla vassa föremål.” om Salvia, som om det är det enda som är viktigt att notera… som om det skulle vara vanligt att salvia-påverkade går bärsärkagång och sticker ner folk med knivar….

  Tittar man på brottsstatistiken så tror jag att de flesta borde hålla med om att man inte ska ha vassa föremål i rummet när man dricker alkohol heller….

  “Blir den som prövar salvian våldsam eller ser ut att tuppa av ska barnvakten inte (!) ringa till ambulans”

  Nä är det så konstigt då? Det låter säkert väldigt mysko för tidningsläsaren… men det är ju inte så konstigt om man är insatt i det…
  det finns ju inget de kan göra, och finns det nåt som skulle få mig att “snedtända” så skulle det vara att bli fastspänd på en bår i en ambulans som tjuter med rödljus genom stan… urgh…

 • gronis

  Member
  2002-10-13 at 20:07

  ja men lönt…dom tror dom kan få bort alla droger!

 • raja-ram

  Member
  2002-10-14 at 00:42

  @Goblim wrote:

  PMA eller 4-MPA, orsakat dödsfall (kroppen kokar innifrån)

  Och ecstasy ger hjärnskador, hasch ger psykoser, LSD ger snetripp… varför tar jag detta med ett kilo salt? :P

  VAAAAAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaarför är det så stor skillnad på alkohol/tobak och ALLA andra droger? och varför är alla andra droger absolut farliga? Var går gränsen mellan drog och läkemedel? Arghhhh… Sverige 👿

  Ta det inte med ett kilo salt, då dör du. Salt är en dödsdrog. 🙄

 • reaper

  Member
  2002-10-14 at 20:07

  PMA fanns i “Mitsubishi” tabletterna som var vanliga förra året. De orsakade något dödsfall om jag inte minns helt fel.

 • carlse

  Member
  2002-10-21 at 11:32

  Det stora problemet med Extacy (MDMA som har den kemiska beteckningen “3,4-methylenedioxy-N-methamphetamine”) är att tabletterna alltid innehåller andra substanser, allt från ofarligt mjöksocker till andra droger som ex.vis koffein, amfetamin, efedrin, mda, mde, dob och lsd, vilket gör att den förväntade effekten inte blir den önskade och till och med kan bli ödesdiger.

  Ett annat problem är att det ofta tar 30 – 60 minuter innan man känner av effekten, och de som kanske först hällt i sig en massa alkohol tycker att de inte känner något och trycker i sig flera tabletter med överdos som följd.

  Extacy kan vara livsfarlig i kombination med vissa typer av läkemedel (typ antidepressiva medel)..

  Drogen anses nu även vara neurotoxisk, dvs ett nervgift (även alkohol är neurotoxisk), men det är på ett betydligt mera komplext sätt än för ex.vis alkohol.

  De dödsfall som uppmärksammas av massmedia är att det har utlöst överhettning (hypertermia) som kompenseras med överdrivet stort vattenintag som leder till vattenförgiftning (hyponatremia) och efterföljande hjärstillestånd. Man har dock inte kunnat påvisa att Extacy ensamt utlöst detta utan det har sannolikt varit ett flertal faktorer inblandade.

  Tacka vet jag majja :)

 • okkolokko

  Member
  2002-10-21 at 15:52

  Jag har och kommer aldrig lita på något annat än cannabis ocg
  möjligtvis alkohol. De är kända och om man inte köper hembränt vet man
  vad man får, även så med cannabis (fast där är hemkört bäst :lol)

  Så Exatacy m.m är inte naturellt i mina ögon, kan vara blandat med
  all möjlig skit, ve och fasa. Jag säger som Carlse; Tacka vet jag majja!

 • friggs

  Member
  2002-10-21 at 16:56

  @Herbius Smokius wrote:

  @herodes wrote:

  E är ingen ‘sämre’ drog än cannabis även om den kanske kräver lite mer försiktighet.

  Var har du fått detta ifrån?, enligt allt vad jag läst och vad jag själv sett på vänner som missbrukar är E en drog som gör mycket skada.

  Även cannabis kan skada om du inte är försiktig. Ren mdma har stora medicinska möjligheter och skulle kunna hjälpa en hel del människor om den gavs en ärlig chans, så att “dissa” den totalt för att vissa missbrukar den är onödigt.

 • friggs

  Member
  2002-10-21 at 16:58

  Artikelns titel får mig att associera till Bouroghs “Naked Lunch”.

 • smartboy

  Member
  2002-10-21 at 20:57

  Ja jag skulle säga att det är ungefär lika begåvat som att klanka ner på – alternativt vilja förbjuda – mer riskabla eller bara annorlunda sporter än den man personligen håller på med (om någon).

 • trestor

  Member
  2002-10-21 at 21:45

  Alltså, ni kan ju inte dissa folk som säger att de föredrar cannabis framför andra droger inkl. mdma. Jag har en ganska öppen attityd till extacy och dess medicinska användningsområden, men jag tänker själv aldrig använda det. Det är skillnad på att tycka si och så om lagar och vad man själv vill konsumera.

Log in to reply.