• Creator
  Discussion
 • #58641

  kaptengr
  Participant

  Tjenare, fan har läst mig trött på detta och hittar väldigt blandade resultat.
  frågan är altså inte att klippa lägre branches etc utan enbart fanleaves för att ge bättre ljus penetration efter 4 veckor i blom, jorge cervantes säger nej nej, grabbarna från dna rekomenderar det. (???)

  Så jag frågar efter info från er som testat eller läst nåt som inte jag har, som vanligt bara fakta baserat info.
  tack på¨förhand kapten grön

 • Author
  Replies
 • #611872

  holken
  Member

  O’hoj capitan!

  Finns otaliga skolor inom detta ämne, personligen säger jag som cervantes, men jag nyper av lite skott istället- om de nedersta skotten inte får ljus tar jeg dem veck, jag tar bort små-skotten m.a.o. försörjningsbladen (fan leaves) låter jag vara, om dom skymmer så nyper jag kraftigt bladskaftet och viker in bladet mot stammen och upprepar detta till sidogrenen/skottet växt sig långt nog att det inte skyms av bladet. Bladet hamnar i sin ursprungliga position efter 2-3 dagar och kan fortsätta göra det det gör bäst :)
  Min erfarenhet säger ajabajja för att ta bort försörjningbladen, se det lite som att rycka undan statligt ekonomiskt bidrag för folk som inte har försörjning. Dom kan också rädda din planta vid svält eller övergödning då de offrar sig för plantans bästa.

  Men som sagt, månen är rund.

  Du kan ju testa dig litet fram själv o se vad du tycker ger ett rättvist resultat. Ta bort ett försörjningsblad under ett skott, sedan låter du bladet på motsvande sida sitta kvar under skottet. Alltså, ta bort ett blad på ena sidan av samma nod och låt ett sitta kvar så får du se skillnaden på tillväxt- and I bet ya att det med bladet kvar blir större om dom får lika mycket ljus (annars blir det inte korrekt resultat givetvis) 8)

  Blessed!

 • #611873

  kaptengr
  Member

  Cheers holken,har för vana att följa mr jorge.det som gjorde mig förvirrad var när jag satt och läste på dna genetics och dom rekomenderar att rensa i 5the veckan och dom är ju ruskigt rutinerade odlare också.
  ska testa din varriant med att vika in bladen verkar stämma bäst överens med min personlighet :P
  MVH kapten

 • #611874

  holken
  Member

  Det är klart dom vet vad dom pratar om, femte veckan alltså, det är ju en speciell vecka för budprodden. Kan tänka mig att det stämmer bra det dom säger faktiskt, försöker hitta den infon på DNA’s hemsida men jag kan inte hitta den, har du lust att länka?
  Jag tycker det låter mycket intressant, skulle vilja veta mer om den tekniken. Det ger ju förmodligen mer ljus till budsen men frågan är vad mer för nytta det kan göra, jag ska gröta ner mig lite i detta för det verkar intressant :)

  Blessing

 • #611875

  kaptengr
  Member

  står under information om vissa strains såg att deras sida är nere nu men hittade ett länkat exempel på attitude samma text som på dnas egna sida kolla under desciption

  https://www.cannabis-seeds-bank.co.uk/dna-genetics-la-confidential/prod_2951.html

  motivationen är ju ljuspenetration vilket i sig är vettigt ska nog testa på en av mina där bladen ser lite tröttare ut, är ju även så att ett välmående fanleave inhåller massa godis för budsen.

  Bless

 • #611876

  holken
  Member

  Ja enligt dom så är ju just ljuspenetrationen det dom vill åt- håller med till hundra procent där. Men att klippa bort och banta plantan vet jag inte om jag personligen gillar, visst är det så att mer ljus åt de lägre skotten ger ju ganska självklart bättre tillväxt på just de skotten, men jag vill tro att man missar den energi som löven skapar och man utsätter sig för risken att skotten ska lida av brist eller överdos om man inte har dessa buffrande löv. Kanske förutsätter en total trimning en felfri odling, utan strul osv.
  Själv har man lollipoppat, defolierat och låtit den växa vilt som den vill och det enda som gett mig tillfredsställande resultat har varit att vika in bladen mot stammen eller lollipoppat (lollipoppa är svårt, det har gett bra resultat lika många gånger som usla resultat).
  Med handen på hjärtat så tror jag det är bättre att ansa ut lite löv än inget alls, men någon större skillnad mellan att vika in bladen och defoliera har jag inte märkt och då har känslan fått avgöra och det känns bättre för mig att vika in dom än att ta bort dom- jag är av den skolan som tror att dom har någon nytta.

  Jag binder sidoskotten utåt om de växer för tight in på stammen så de kan tillgodose sig med ljus samtidigt som jag viker in bladen och ibland tar jag bort bort de mindre nedre skotten på sidogrenarna (de blir så små ändå). detta för att energin som skulle läggas på de små istället ska gå upp till top-skotten på sidogrenen, kanske man kan kalla det semi-lollipopping-bendingleaf-lightdefoliation-tech om vill ha ett namn på det. :uhu:
  Sen märker jag stor skillnad mellan olika sorter, vissa har ju mer kaninmat på sig än andra och då är det också värt att tänka till tycker jag, jag går mest på känsla och den har inte slagit fel de senaste åren tycker jag, inte nämnvärt iallafall 8)

  Jag har propagerat för båda sidor genom mina dagar och har kommit fram till vad som passar mig bäst och det är att böja bladen och ansa lite av de mindre skotten, men jag ser gärna andras åsikt inom detta område då det (förmodligen) aldrig kommer att råda konsensus inom detta område.

  Jag läser en hel del men har aldrig riktigt hittat en bra källa som kan förklara rationellt vad som händer med plantan när man tar bort, mer än att ljuspenetrationen blir bättre, jag vill ha vetenskap!

  Men tills dess får känslan vara min guide i garderoben :)

 • #611877

  kaptengr
  Member

  Sitter precis med morgon kaffet och morgon medicinen.Är nog skapt som du , går mkt på känlsa har testat det mesta förut, men i slutändan är nog det som funkar bäst att manipulera så lite som möjligt.Men precis som du säger bror på det nog väldigt mkt på olika plantor. ska testa på min nuvarande grow, skunkarna har så öppen struktur så dom låter jag vara men har en white rhino med rätt rejält med blad,ska ansa lite i början av veckan så återkommer jag med rapport om buddingen ökat eller bromsat :D
  är nyfiken av mig och man vet inte förens man testar och observerar, mkt möjligt att det kommer en liten bild updatering i denna tråd under veckan för den som är intresserad :D

  trevligt söndag kapten

Log in to reply.