• Kan du tänka dig att debattera i TV?

  Posted by fr on 2002-10-04 at 15:53

  Kan du tänka dig att debattera i TV för legalisering av cannabis?

  Detta innebär ju att man måste gå ut med namn och identiet.

  replied 21 years, 6 months ago 5 Members · 12 Replies
 • 12 Replies
 • reaper

  Member
  2002-10-04 at 16:04

  Jag hade lätt kunnat göra det – men det är ett dilemma i den situation jag befinner mig i. Ska jag ses som en seriös aktör i samhällsforskningen så tar jag en oerhörd risk med att gå ut o proklamera en legalisering. Men min själ skriker efter demokrati o förståelse! Så jag hade nog gjort det ändå……

 • reaper

  Member
  2002-10-04 at 16:53

  Jag skulle nog kunna ställa upp i en TV debatt… om jag nu var mer påläst än vad jag är vid detta tillfälle…. Jag har inget att dölja i denna fråga!
  Och inga plantor i min garderob…. 😉

 • reaper

  Member
  2002-10-04 at 17:03

  Ja, jag skulle kunna tänka mig att göra det – om jag hade uppbackning av föreningskamrater, OCH om jag gjorde det “i exil”. Som boende och folkbokförd i Sverige – ALDRIG. Svarade därför nej. Men…skulle gärna göra det från utlandet.

  Cat

 • reaper

  Member
  2002-10-04 at 17:11

  Jag kryssade “ja” faktiskt… men jag har också redan figurerat i lite intervjuer och grejer förr i tiden (bl.a. i Sthlm´s ungsossars “Frihet”), och skrivit en jevla massa insändare till tidningar och mejl till politiker..

  Men sen när jag började på Socialhögskolan (inriktning Missbruk) och diskuterade lite med de äldre lektorerna, t.ex. Sune Sunesson, så sa de att de inte kunde berätta i media det de föreläser om på skolan, eftersom de då me stor säkerhet hade blivit avskedade med mera. Ett exempel är ju docent Mats Hilte som för något år sedan eller två eller tre skrev i DN (tror jag) om avkriminalisering av bruk och innehav för eget bruk – han blev ju totalt utestängd från media ett långt tag, och hans plats på skolan (typ huvudlärare för missbrukskurserna) satt löst, även om han fick behålla tjänsten. Nå, som ni kanske förstår så blev jag själv lite skraj och tystnade.. :?

  Men det hade varit kul att börja igen.. nu går jag heller inte längre på någon känslig utbildning.

  Men just TV… jag tycker väl inte att det finns spec många intressanta debattprogram… Svart&Vitt kom ju inte så långt t.ex., och heller inte Uppdrag Granskning. Tidningsartiklar är bättre, särskilt på så vis att man kan kontrollera innehållet mer, så att man inte blir totallurad av producenterna.
  Borde man inte kunna kicka igång de politiska ungdomsförbunden på något vis? T.ex. inbjuda dem till debatt på forumet, eller liknande? 😉

 • reaper

  Member
  2002-10-04 at 17:33

  Bra sagt radix – ju mer jag tänker på legalisering dessto mer brinner jag för det. Med tanke på att alkoholen har varit en påtaglig del i mitt liv (fest på helgerna) i mer än 10 år så känner jag mig lurad minst sagt. Cannabis har jag brukat i ca 5 år till o från. vetenskapen moderniseras. Nya rön o fakta kommer upp men när kommer folk att förstå det? En _seriös_ debatt i media hade satt spåren i rätt riktning.

 • m

  Member
  2002-10-04 at 18:45

  Nej, inte som läget är nu.

  Jag håller med Cat. Om man bodde utomlands skulle det funka. Eller om man hade ett jobb som gick att förena med att vara förknippad med drogliberalism (som A. Bard m fl).

  Kul att några ändå känner att de skulle funka.

 • funk-doctor-spock

  Member
  2002-10-04 at 18:51

  Om jag verkligen trodde att det skulle göra någon skillnad så skulle jag med glädje ställa upp med namn, ansikte och hela köret. Jag tror inte snuten skulle komma och göra husrannsakan hos mig bara för att jag anser att cannabis borde avkriminaliseras. TV-debatter är dock bara skit då de alltid sker på antidrogmaffians villkor..

 • reaper

  Member
  2002-10-04 at 22:48

  Hur ska man kunna påverka något när man inte ens ses i media? Media har ju den totala makten, när det gäller att komma ut med ett (sitt) budskap. När ska SweCan först komma att synas i media? En demonstration maj 2003 eller i en drog politisk TV debatt?

  Finns det någon person här bland SweCans medlemmar , som har kunskapen, retoriken, erfarenheten etc, och framförallt en sådan brinnande vilja att nå ett med sitt budskap till befolkningen, samt kanske då offra lite av sitt liv?

  Själv har jag vare sig den kunskap, retoriken, erfarenheten som behövs…än. För att ställa mig framför kameran och säga till svenska folket jag tycker Cannabis borde legaliseras…nu! Samt då framföra alla mina argument.

  Jag hopppas (jag tror) verkligen sådana finns på SweCan som offrar lite av sig själv. Som går emot strömmen och säger !Ya Basta!

  En förändring sker väldigt sällan i det tysta!

 • paddington

  Member
  2002-10-04 at 23:16

  Mycket intressanta åsikter Radix m.fl.
  Tyvärr känner jag att ett offentligt framträdande hade kunnat förstöra väldigt mycket för mig då jag är på väg ut i arbetslivet och sedan tidigare vet hur livsfarligt det är att stämplas som drogliberal/narkotikanyttjare.

  Man måste tänka på vad det skulle kunna få för konsekvenser för t.ex. i mitt fall min flickvän och vårat liv. Men debattklimatet blir allt bättre. Snart träder någon “folklig” person fram och då kanske det börjar hända saker. Att fler och fler tvshower/filmer och media internationellt sett börjat se cannabis för vad det är kommer på sikt att tvinga Sverige in i en ny situation där inte 90% av invänarna tror att cannabis är ett verkligt hot.

  Ett annat skäl är att jag inte tror att en legalisering över “en natt” skulle ge önskvärt resultat. Först måste vi avdramatisera frågan betydligt och då är första steget att avkriminalisera eget bruk samt mindre innehav.

  Men vi har t.ex. den socialdemokratiska tidskriften Arenas Magnus Linton samt många journalister som kan stödja vår sak. Till det har vi Mats Hilte, Ted Goldberg och majoriteten av de experter som finns området. Den är för mig till att börja med att få bort alla myter och fördomar kring droger då de inte hjälper någon trots att cannabis har potential att missbrukas.

 • reaper

  Member
  2002-10-05 at 08:04

  Jag skulle kunna tänka mig att debattera i TV för cannabis.

 • reaper

  Member
  2002-10-05 at 10:35

  papai… du är min idol.. =)
  själv svarade jag nej.
  Anledning: im ya providah!

 • smartboy

  Member
  2002-10-07 at 15:55

  @bobobee wrote:

  f*cking Malou Lindholm. Hon var t.o.m. emot sprutbyte med motiveringen att “undersökningar har visat att det inte minskar HIV-smitta” osv. Jävla kärring, det kräver väl inte mycket logiskt tänkande att inse att detta påstående är ren idioti. Såna lyssnar folk sedan på… 🙄

  Jag förstår inte hur så många politiker och tyckare i sverige kan komma undan med rena lögner, hela tiden. Och det är ju inte enbart på knirkområdet, håller förnuftet på att förlora i detta sketna land?

Log in to reply.