Ett svenskt cannabisforum Forums Coffeeshopen Munchies Idiotgod macka

  • Idiotgod macka

    Posted by antieck on 2005-10-13 at 11:28

    3 skivor grovt bröd som man rostar. På med smör (jag använde extra saltat milda), sen tar man fetaost och brer på, sen prästost på det, sen tar man osthyveln och hyvlar över gurka så det täcker, över det en tunn skiva rödlök och sen så tar man lite nymalen svartpeppar och lite lite italiensk salladskrydda, mättar bra å smakar himmelskt

    replied 18 years, 4 months ago 5 Members · 15 Replies
  • 15 Replies
  • corey

    Member
    2005-10-13 at 12:01

    Oh, det låter mumsigt!
    Själv har jag Smör-ost-tomat-örtsalt-svartpeppar,
    som standard på mina mackor, grymt gott!

    Funkar även utmärkt på knäckebröd.

    :munchies:

  • LoneWolf

    Member
    2005-10-14 at 09:12

    Låter jävligt gott ja..

    Bidrar med en gammal standard för mej:
    Smör, mesost, tomat och purjo. Jävligt gott på knäckebröd. Och så en stor kopp svart kaffe till det.

  • reaper

    Member
    2005-10-14 at 21:07

    smör ost fetaost färsk pressad vitlök salami potatissallad och nån annan stark korv på sen får man sitta med en handuk i knät för man måste göra stoora mackor

  • reaper

    Member
    2005-10-19 at 21:01

    mitt tips:

    philladelphia, rökt lax, rödlök, svartpeppar och lite citron, ooooh :D

    kanske inte det man har hemma alltid, men ibland kan man lyxa till det lite

  • Tical

    Member
    2005-10-19 at 22:10

    Ticalmacka:

    Skepparhalvor

    Vändstekt ägg

    Ost, gärna prästost eller annan lagrad

    Tomatskivor

    Tunna gurksivor, använd osthyvel

    Ventricina (tunt skivad italiensk, stark korv) Eller annan favvokorv.

    Ett lager Dijonsenap av märket Grey Popoun (finnes på vilken icabutik som helst för under 25 spänn)

    Riktigt jävla gott ska jag be att få tala om.

    Och till det ska man ha en kall bärs (eller fem). Helst “blasköl” typ Budwiser, San Miguel, Sapporo osv. Eller helt enkelt den bärsen jag nästan alltid köper: Harboe Pilz, 8:90:- på Apoteket Röda Näsan…

    Peace 8)

  • Ljunglofs

    Member
    2005-10-20 at 13:58

    ett stycke limpa, en tub kalles randig…gå lös för allt du är värd!

    Fast måste erkänna att en av era gourmé mackor låter lite mer lockande

  • Tical

    Member
    2005-10-20 at 19:45
    Ljunglofs wrote:
    ett stycke limpa, en tub kalles randig…gå lös för allt du är värd!

    Fast måste erkänna att en av era gourmé mackor låter lite mer lockande

    Ha ha…men asså…Skogaholms med kaviar, vanlig eller randig, är ju fan bland det bästa. Gärna ett stort glas Oboy till…

    Fan…dax för “kylskåpsstädning”… :P

    Peace 8)

  • reaper

    Member
    2005-10-21 at 15:31

    Pålägg i all ära, det är i brödet den verkliga smaken sitter. Jag vill rekomendera att baka bröd själv. Det är fett kul, till att börja med. Det är riktigt billigt, om man ska fortsätta. Och det är mycket lättare än man tror, som krona på huvudet. Så lätt att man kan göra det ganska så stenad, om man bara har ett bra recept att gå efter.

    Så någon gång tycker jag ni får tummen ur, tvättar händerna och börjar baka. Det har jag gjort i ett halvår nu.

  • reaper

    Member
    2005-10-28 at 16:21

    gettomacka!

    2 st knäckebröd
    4 st skinkskivor
    5 st ostskivor
    2 st gurkskivor

    ta ett av knäckebröden, lägg på ingredieserna,lägg den andra knäckebrödet över, och sedan brassa på med ordenkligt me kött o grillkrydda
    och njut 8)

  • reaper

    Member
    2006-01-19 at 07:44

    Vital skrev:

    Quote:
    Pålägg i all ära, det är i brödet den verkliga smaken sitter. Jag vill rekomendera att baka bröd själv. Det är fett kul, till att börja med. Det är riktigt billigt, om man ska fortsätta. Och det är mycket lättare än man tror, som krona på huvudet. Så lätt att man kan göra det ganska så stenad, om man bara har ett bra recept att gå efter.

    Så någon gång tycker jag ni får tummen ur, tvättar händerna och börjar baka. Det har jag gjort i ett halvår nu.

    Håller med. Scones går ju lätt och snabbt att blanda ihop även om man knappt kan stå.. :D

    Men ingenting slår ju en nybakad limpa av jäsdeg.. Mmm..

  • reaper

    Member
    2006-01-19 at 07:56

    Vital skrev:

    Quote:
    Pålägg i all ära, det är i brödet den verkliga smaken sitter. Jag vill rekomendera att baka bröd själv. Det är fett kul, till att börja med. Det är riktigt billigt, om man ska fortsätta. Och det är mycket lättare än man tror, som krona på huvudet. Så lätt att man kan göra det ganska så stenad, om man bara har ett bra recept att gå efter.

    Så någon gång tycker jag ni får tummen ur, tvättar händerna och börjar baka. Det har jag gjort i ett halvår nu.

    Håller med. Scones går ju lätt och snabbt att blanda ihop även om man knappt kan stå.. :D

    Men ingenting slår ju en nybakad limpa av jäsdeg.. Mmm..

  • reaper

    Member
    2006-01-19 at 10:03

    En osthyvel, en rejäl bit prästost sen behöver man inget mer.
    Eller om man vill festa till det kan man ta honung och bre på osten det är supergott det ocskå.

  • reaper

    Member
    2006-01-20 at 14:43

    hård-bröd, smör, tub-kaviar, ganska mycket ost och så är den klar. jag tror aldrig jag kommer bli less på den sortens macka.

  • reaper

    Member
    2006-01-20 at 16:42

    hehe ;D smaskiga recept, min favoritmacka:
    Släng fram din smörgåsgrill (gör inte rent den! regel nummer ett har aldrig gjort det ger en ännu mer god flottig smak då :P)
    Roast and toast bröd
    Stark smörgåssalami eller skinka
    Hyvla Massa ost typ gouda eller herrgårdsost eller någon starkare
    Sen drar man i en jäkla massa felix chilisås, jag drar alltid i så mycket så att när jag pressar ihop grillen så rinner det ut sås på sidorna :D
    Vill man göra det lite mer mexico-style så drar man även i lite stark chili
    Hot som satan!

    Eller så gör man en mammas special =)
    roast and toast bröd
    ost
    skinka
    + en skiva ananas
    lite peppar ovanpå mackan
    In i ugnen i 10 minuter!

  • reaper

    Member
    2006-01-20 at 16:47

    BLT!!
    En klassiker som alla verkar ha glömt.
    Bacon, sallad, tomat på baguette eller liknande. Använd gärna Philladelfia(stavning?) istället för smör. Fransk senap och lite majonäs. Mmmmm 8)

Log in to reply.