Ett svenskt cannabisforum › Forums › Coffeeshopen › Munchies › Idiotgod macka
Idiotgod macka
Posted by antieck on 2005-10-13 at 11:283 skivor grovt bröd som man rostar. På med smör (jag använde extra saltat milda), sen tar man fetaost och brer på, sen prästost på det, sen tar man osthyveln och hyvlar över gurka så det täcker, över det en tunn skiva rödlök och sen så tar man lite nymalen svartpeppar och lite lite italiensk salladskrydda, mättar bra å smakar himmelskt
replied 18 years, 4 months ago 5 Members · 15 Replies- 15 Replies
Oh, det låter mumsigt!
Själv har jag Smör-ost-tomat-örtsalt-svartpeppar,
som standard på mina mackor, grymt gott!Funkar även utmärkt på knäckebröd.
:munchies:
Låter jävligt gott ja..
Bidrar med en gammal standard för mej:
Smör, mesost, tomat och purjo. Jävligt gott på knäckebröd. Och så en stor kopp svart kaffe till det.smör ost fetaost färsk pressad vitlök salami potatissallad och nån annan stark korv på sen får man sitta med en handuk i knät för man måste göra stoora mackor
mitt tips:
philladelphia, rökt lax, rödlök, svartpeppar och lite citron, ooooh
kanske inte det man har hemma alltid, men ibland kan man lyxa till det lite
Ticalmacka:
Skepparhalvor
Vändstekt ägg
Ost, gärna prästost eller annan lagrad
Tomatskivor
Tunna gurksivor, använd osthyvel
Ventricina (tunt skivad italiensk, stark korv) Eller annan favvokorv.
Ett lager Dijonsenap av märket Grey Popoun (finnes på vilken icabutik som helst för under 25 spänn)
Riktigt jävla gott ska jag be att få tala om.
Och till det ska man ha en kall bärs (eller fem). Helst “blasköl” typ Budwiser, San Miguel, Sapporo osv. Eller helt enkelt den bärsen jag nästan alltid köper: Harboe Pilz, 8:90:- på Apoteket Röda Näsan…
Peace
ett stycke limpa, en tub kalles randig…gå lös för allt du är värd!
Fast måste erkänna att en av era gourmé mackor låter lite mer lockande
- Ljunglofs wrote:ett stycke limpa, en tub kalles randig…gå lös för allt du är värd!
Fast måste erkänna att en av era gourmé mackor låter lite mer lockande
Ha ha…men asså…Skogaholms med kaviar, vanlig eller randig, är ju fan bland det bästa. Gärna ett stort glas Oboy till…
Fan…dax för “kylskåpsstädning”…
Peace
Pålägg i all ära, det är i brödet den verkliga smaken sitter. Jag vill rekomendera att baka bröd själv. Det är fett kul, till att börja med. Det är riktigt billigt, om man ska fortsätta. Och det är mycket lättare än man tror, som krona på huvudet. Så lätt att man kan göra det ganska så stenad, om man bara har ett bra recept att gå efter.
Så någon gång tycker jag ni får tummen ur, tvättar händerna och börjar baka. Det har jag gjort i ett halvår nu.
gettomacka!
2 st knäckebröd
4 st skinkskivor
5 st ostskivor
2 st gurkskivorta ett av knäckebröden, lägg på ingredieserna,lägg den andra knäckebrödet över, och sedan brassa på med ordenkligt me kött o grillkrydda
och njutVital skrev:
Quote:Pålägg i all ära, det är i brödet den verkliga smaken sitter. Jag vill rekomendera att baka bröd själv. Det är fett kul, till att börja med. Det är riktigt billigt, om man ska fortsätta. Och det är mycket lättare än man tror, som krona på huvudet. Så lätt att man kan göra det ganska så stenad, om man bara har ett bra recept att gå efter.Så någon gång tycker jag ni får tummen ur, tvättar händerna och börjar baka. Det har jag gjort i ett halvår nu.
Håller med. Scones går ju lätt och snabbt att blanda ihop även om man knappt kan stå..
Men ingenting slår ju en nybakad limpa av jäsdeg.. Mmm..
Vital skrev:
Quote:Pålägg i all ära, det är i brödet den verkliga smaken sitter. Jag vill rekomendera att baka bröd själv. Det är fett kul, till att börja med. Det är riktigt billigt, om man ska fortsätta. Och det är mycket lättare än man tror, som krona på huvudet. Så lätt att man kan göra det ganska så stenad, om man bara har ett bra recept att gå efter.Så någon gång tycker jag ni får tummen ur, tvättar händerna och börjar baka. Det har jag gjort i ett halvår nu.
Håller med. Scones går ju lätt och snabbt att blanda ihop även om man knappt kan stå..
Men ingenting slår ju en nybakad limpa av jäsdeg.. Mmm..
En osthyvel, en rejäl bit prästost sen behöver man inget mer.
Eller om man vill festa till det kan man ta honung och bre på osten det är supergott det ocskå.hård-bröd, smör, tub-kaviar, ganska mycket ost och så är den klar. jag tror aldrig jag kommer bli less på den sortens macka.
hehe smaskiga recept, min favoritmacka:
Släng fram din smörgåsgrill (gör inte rent den! regel nummer ett har aldrig gjort det ger en ännu mer god flottig smak då )
Roast and toast bröd
Stark smörgåssalami eller skinka
Hyvla Massa ost typ gouda eller herrgårdsost eller någon starkare
Sen drar man i en jäkla massa felix chilisås, jag drar alltid i så mycket så att när jag pressar ihop grillen så rinner det ut sås på sidorna
Vill man göra det lite mer mexico-style så drar man även i lite stark chili
Hot som satan!Eller så gör man en mammas special
roast and toast bröd
ost
skinka
+ en skiva ananas
lite peppar ovanpå mackan
In i ugnen i 10 minuter!BLT!!
En klassiker som alla verkar ha glömt.
Bacon, sallad, tomat på baguette eller liknande. Använd gärna Philladelfia(stavning?) istället för smör. Fransk senap och lite majonäs. Mmmmm
Log in to reply.