• husmanskost

    Posted by reaper on 2006-05-24 at 17:55

    jag har precis dragit i mej en gammal klassiker!

    så mitt tips är, att ni fjuttar på en feting(de är ju ändå röd dag imorgon). därefter ställer ni er i köket och lagar välstekt blodpudding med knaperstektbacon och mammas hemlagade lingonsylt.
    till de ett stort glas röd mjölk!

    husmanskost är en förglömd konst!
    är de någon som brukar laga några gamla klassiker? fläsklägg med rotmos, ungsbakad falukorv? 😆 :munchies:

    030226_blodpudding.jpg

    replied 14 years, 7 months ago 23 Members · 63 Replies
  • 63 Replies
  • reaper

    Member
    2006-05-25 at 00:37

    Vegetarian… :-(

    Finns det nån bra vegetarisk husmanskost? Annars blir det väl att laga linsgryta imorrn med

  • bigbanana

    Member
    2006-05-25 at 08:54

    Sorry men det vände sig i magen när jag såg vad du munchade på…

    Damn! Och jag är inte ens vegetarian, bara nästan.

    Sorry.. :)

  • loffe

    Member
    2006-05-25 at 10:01

    Ja fyfan…kan inte annat än hålla med BigBananen. 😡 😆
    Blodpudding har jag mycket svårt för, likadant med övrig blod/inälvsmat.
    Blodkorv kan jag möjligen äta ibland, liksom rökt hjärta av ren eller älg. Absolut inte lever, njure, blodpudding och annat slaktavfall. :P

    Husmanskost är jäkligt gott annars.

    Hur fan kan du käka blod och dricka mjölk samtidigt? Inte för att jag är speciellt koscher, men lite motbjudande är det allt…öl och brännvin ska det vara till husmanskost, mjölk är för dibarn. 😉

  • reaper

    Member
    2006-05-25 at 18:17

    haha, ja de va tråkit att höra, att det bara är kaniner här 😉

    finns de inga gamla knegare här som äter frugans husmanskost efter jobbet? eller någon som går på lokala haket varje dag å tar en plankstek stor stark 99kr :)
    saknar den folkgruppen här på forumet

    Quote:
    Hur fan kan du käka blod och dricka mjölk samtidigt? Inte för att jag är speciellt koscher, men lite motbjudande är det allt…öl och brännvin ska det vara till husmanskost, mjölk är för dibarn.

    visst en bira ska de va, men hade bara mjölk hemma. i love mjölk, speciellt när man är flummig

  • melo

    Member
    2006-05-25 at 18:28

    Jag håller med dig 666, blodpudding är fina grejjer! :)

    Vad är det som gör blodpuddingen så hemsk, just att det är blod eller själva smaken? :?:

  • bigbanana

    Member
    2006-05-26 at 00:06
    melo wrote:
    Jag håller med dig 666, blodpudding är fina grejjer! :)

    Vad är det som gör blodpuddingen så hemsk, just att det är blod eller själva smaken? :?:

    Det är nog blodet…

    Smaken är ju inte direkt vidrig, men att blanda olika kött osv och utelämna grönsaker gör det lite väl övermäktigt bara…

    Jag äter kött, men bara om jag är sugen. En fet flintastek på grillen är aldrig fel…

  • reaper

    Member
    2006-05-26 at 00:15

    Ska gå på en veggiediet nu för mina sura knän.
    Det är rätt sjukt vad man stoppar i sig av döda djur egentligen, det är inte alls bra för hälsan.
    Faktum är att folk med reumatism och ledsjukdomar avråds att äta kött numera, och det är många som blir mkt bättre, om inte helt friska.
    Håller tummarna för att knäna blir bra igen, annrs blir det operation tyvär.

    Blodkorv är gott, man när man reflekterar över vad den verkligen är gjord av så ryggar man ju tillbaka. Samma sak med den grillkorven man köper på ICA, det är ju typ 5% kött i dom eller nåt, resten är mald brosk, hud, hjärna, tarmar, klövar, tunga, mule, ögon och en massa konserveringmedel, färgämnen för att det ska se lite aptitligt ut och en MASSA kryddor för att dölja likaromen.
    Man vafan, tänker man inte på det så smakar det ju gott.

    :hippie:

  • melo

    Member
    2006-05-26 at 00:18
    BigBanana wrote:
    Smaken är ju inte direkt vidrig, men att blanda olika kött osv och utelämna grönsaker gör det lite väl övermäktigt bara…

    Det har du ju förståss helt rätt i, lite färger på kanten där skulle inte va fel. Sen vill man ju gärna ha lite grönt i “skålen” innan man hugger in, men det var väl vad tråden handlade om egentligen.. :mrgreen:

    Vi får inte glömma den heliga kostcirkeln vi lärt oss i skolan! :wink::lol:

    Fast det går nog inte, den sitter nog mer inpräntad i hjärnan än min egen identitet. 😯

  • bigbanana

    Member
    2006-05-26 at 00:19
    Nerv wrote:
    ICA, det är ju typ 5% kött i dom eller nåt, resten är mald brosk, hud, hjärna, tarmar, klövar, tunga, mule, ögon och en massa konserveringmedel, färgämnen för att det ska se lite aptitligt ut och en MASSA kryddor för att dölja likaromen.

    Thats what Im talking about… usch och blää.

    Muskelmassa är det enda jag äter, plus köttrik rökt korv, allt annat kan man skita i… Kan man inte tänka på vad det är man äter kan man låta bli…

  • reaper

    Member
    2006-05-26 at 01:14

    Käkade kåldolmar idag, gott så in i helsicke, synd bara att lägenheten luktar apa i ett dygn efteråt.
    Sen vill jag slå ett slag för baconet. Vet inte om det egentligen tillhör husmanskost-kategorin eller inte (och vem som avgör vad den innehåller) men det är en klart underskatta ingrediens i dessa tider av delight-produkter. Kött är gott! :)

  • reaper

    Member
    2006-05-26 at 01:42
    Quote:
    Käkade kåldolmar idag, gott så in i helsicke, synd bara att lägenheten luktar apa i ett dygn efteråt.
    Sen vill jag slå ett slag för baconet. Vet inte om det egentligen tillhör husmanskost-kategorin eller inte (och vem som avgör vad den innehåller) men det är en klart underskatta ingrediens i dessa tider av delight-produkter. Kött är gott!

    hehe, koldolmar hade ja nästan glömt :) kör du kokt potatis till? lagar du till dom själv eller köper du ett fryspack?

    Quote:
    Vi får inte glömma den heliga kostcirkeln vi lärt oss i skolan!

    elle hur, den är underskattad :) ja skulle vilja ha en sådan affich i köket ovanför spisen

  • assassin

    Member
    2006-05-28 at 17:44
    Varus wrote:
    Käkade kåldolmar idag, gott så in i helsicke, synd bara att lägenheten luktar apa i ett dygn efteråt.
    Sen vill jag slå ett slag för baconet. Vet inte om det egentligen tillhör husmanskost-kategorin eller inte (och vem som avgör vad den innehåller) men det är en klart underskatta ingrediens i dessa tider av delight-produkter. Kött är gott! :)

    åhhh kåldolmar!! med kokt potatis, gräddsås och lingon. Helst med egen inlagd gurka till, fy fasen vad gott! *måste ha* Köpta är dock den enda sort jag har ätit, är det svårt att göra egna?

    annars är falukorv med stuvademakaroner en klar favorit (glöm inte muskoten).

    Men blodpudding håller jag mig gärna ifrån…

  • cliff

    Member
    2006-05-28 at 19:42

    @Varus”]Vet inte om det egentligen tillhör husmanskost-kategorin eller inte (och vem som avgör vad den innehåller) men det är en klart underskatta ingrediens i dessa tider av delight-produkter. Kött är gott! wrote:</em/

    Det ar du sjalv som avgor vad som ar husmanskost och inte. Defenitionen ar val typ den man du ar uppvaxt kring. Jag ar uppvaxt med klassisk sydfransk mat med bastanta svenska inslag.

    Jag skulle vilja sla slag for en rejal treratters:
    Kroppkakor
    Lufsa
    Napoleonbakelse
    …en kaffe med punsch pa detta och man kanner sig som en riktig grosshandlare. Till de tva forsta ratterna gar det utmarkt att bryta av med lite rarorda lingon.

  • the_mighty

    Member
    2006-05-29 at 07:01

    Rotmos med fläsklägg…mmm…

  • dr_zoidberg

    Member
    2006-05-29 at 08:04

    Raggmunk med stekt fläsk.
    Potatis-o-purjo soppa.
    Fullkornsbröd med leverpastej o saltgurka.

    Glufs Glufs
    och
    Mums!

Page 1 of 5

Log in to reply.