Ett svenskt cannabisforumForumsCoffeeshopenResor och andra kulturerHur ligger det till med cannabis i Spanien?

 • Hur ligger det till med cannabis i Spanien?

  Postat av grevevonganja på 2016-12-01 at 06:12

  Hej alla Swecanare!

  Jag är sugen på att börja om och flytta till Spanien. Dels för att det är ett trevligt land med bra klimat men också för att deras syn på cannabis verkar rätt hyfsad. Hur ligger det egentligen till där, får man odla eller hur var det nu?
  Har för mig att Nordenseeds ägare flyttade till Spanien just för att kunna genomföra sitt odlingsprojekt.

  Upplys mig så jag vet vad jag ger mig in på tack :)

  svarade 4 år, 11 months sedan 3 Medlemmar · 4 Svar
 • 4 Svar
 • teslakid

  Member
  2016-12-04 at 01:46

  https://en.wikipedia.org/wiki/Legality_of_cannabis_by_country

  Sale and importation of any quantity of cannabis is a criminal offence, punishable by jail time. The purchase, possession and consumption of cannabis in a public place constitutes a misdemeanour and punishable by a fine and confiscation of the product. Consumption and cultivation by adults in a private space is legal, the latter due to a legal vacuum. Cannabis plants that are located somewhere visible from the street/public place (ie. from balconies) are considered a serious administrative offense, which leads to a fine from 601 to 30.000€.[165][166] About 500 private “cannabis clubs” exist in Spain, 200 of them in Barcelona, and Spain is spoken of as the “new Amsterdam,” a destination for marijuana tourists.[163] All actions related to cannabis apart from sale or trade aren’t considered criminal offenses,[167] and normally are misdemeanors punishable by a fine.[168]

  Så man kan säga att det är lagligt att röka hemma, men inte ute på stan ;)

 • grevevonganja

  Member
  2016-12-04 at 01:53

  härligt! finns det någon övre gräns för hur många plantor man får odla? skulle vara kul att starta sin egen dunderstrain

 • teslakid

  Member
  2016-12-05 at 18:39

  Osäker på det, men har något svagt minne på 4-5st.. Men så länge du odlar för dig själv och inte skyltar med det överdrivet mycket så gissar jag det är fritt fram ;)

  Säg till när du har inflyttningsfest bara! ;)

 • mediterraneanfarmer

  Member
  2018-02-25 at 19:07

  Jag bor här i Spanien, det är fantastiskt! kan rekomenderas!

  Spanien har legaliserat bruk av alla droger, däremot inte försäljning. Så det är en laglig gråzon. men sköter man sig och inte tar sitt bruk till det offentliga rummet så skiter polisen i vad man gör i sitt eget hem.

  det finns ingen av lagen satt gräns på hur många plantor man får ha, men man måste kunna argumentera att det är för persoligt bruk, så för många plantor ser misstänktsamt ut..
  Cannabis-föreningarna här nere rekomenderar att man har max 3 plantor per person, det är om man ser på prejudicerande domar, det som funkar bäst. (en planta i varje växtfas hela tiden för att ha en konstant tillgång)
  Men i och med att spansk lag skyddar medborgarens privatliv, så är det inga jätterisker att odla mer så länge du är diskret. till och med din egen hyresvärd kan få fängelsetraff om hen kommer in i lägenheten du hyr utan tillåtelse. :P

  Sen är attityden mot cannabis betydligt mer avslappnad här nere, polisen anser sig ha viktigare saker för sig än att springa efter stoners, så det röks ändå hyfsat mkt på uteserverigar och dylikt :P.
  men träffar du på en polis på dåligt humör så kan du ju ha otur och måste betala 300 Euro i böter för rökning på allmän plats.. så personligen håller jag mig hemma! haha

  Här ser lagstiftningen ut som så att polisen kan inte röra dig för att du brukar eller odlar hemma, så länge de inte misstänker att du säljer… det är för att lagen här säger att du får göra vad du vill mot dig själv och din egen kropp, så länge du inte skadar andra, eller stör för mkt.
  vissa mer konservativa provincer har polis som gör tillslag mot privatpersoner för att jävlas (läst att det hänt i Malaga) för att de rikare delarna av landet är hårdare. däremot så blir nästan alla hemmaodlare friade av domstol, så i slutänden så är det staten som förlorar pengar på att försöka åtala dem .

  kan rekomendera en provins med vänster-regering, nästan alla vänster-partier här är för legalisering av marijuana. :). Valencia är ett tips ;)
  Barcelona har nått en boom med alla cannabis-klubbar, just nu är det ganska liberalt där, vi får se hur det utvecklar sig, beror på den nya regeringen.