• cthullu

  Member
  2013-11-15 at 16:32

  Det är en av klassikerna man som ganjaintresserad måste smaka på.

  Mycket lättodlad, stor vigör, lite speciellt socialt sativarus tycker jag, med mycket lyckokänsla i. Smakar lakrits.


  (*) Som några av de andra klassiska “grundstenarna” räknar jag haze, skunk, NL
  De betyder inte att de är “bäst” utan att man nog kan beskriva väldigt många andra sorter i termer av dem

 • enzi

  Member
  2013-12-09 at 11:18

  Om jag förstått saken rätt så är det bara vissa phenos som har lakritssmaken? (…eller så var lakritssmaken en true breeding-grej i orginal-varianten av strainen som senare gått förlorad i vissa plantor allteftersom denna strain spridit sig från en odlare till nästa?)

 • cthullu

  Member
  2013-12-09 at 18:32

  Ja, verkar som många breeders t.ex. korsat in skunk och annat otyg i sina durbanvarianter.
  Seedsman var helt öppna med det sist jag kollade vilket då är ok (fast de borde döpa om den då) men många är det nog inte med vilka “förbättringar” de gjort – trist i denna bransch att man aldrig riktigt kan vara säker på vad som är vad och vad som bara är snack. Just när man vill utforska de gamla klassikerna vill man ju ha dem så rena som möjligt i den mån de fortfarande går att få tag på tycker jag.

  När jag smakat har det varit ganska distinkt lakris smak, inte helt 100% från vem bönorna hade sitt ursprung, men _tror_ att ursprunget var just dp’s bönor.

  Dutch Passions variant är iaf en av de som brukar få bäst betyg av de kommersiella varianterna och rekomenderas.

  Imported from South Africa, produced in Holland. Exclusively inbred, never hybridized, 100% Sativa. Large long budleaves, buds are also large and long with lots of resin. A sweet licorice or anise flavour. “Up” high similar to Thai. High yields. Well suited for outcrossing with late bloomers to produce earlier flowering. Also does very well under artificial light. A very popular variety.
  http://www.dutch-passion.nl/en/cannabis-seeds/product/durban-poison/

 • enzi

  Member
  2013-12-09 at 19:09

  Ja.. fy fan.. Man kan inte säga något annat än att hela cannabisbranschen är ett enda stort trassligt skägg när det gäller genetik. Kul att det stod explicit med laktritssmak där för DPs variant ändå. Blev lite sugen nästan… Regular seeds och allt.