• HPPD utav THC?

  Posted by high-jack on 2002-11-11 at 21:09

  Kan THC utlösa inaktiv, eller till och med göra att man får HPPD?
  Jag är jätte rädd för att få det, och tänker mycket på det. Man kan få det av lite starkare hallucinogener som Psilocybin och LSD – men utav THC?

  Flera gånger har det hänt att jag inbillat mig ha lätt HPPD, och jag blir alltid rädd varje gång jag tänker på det.
  Jag är mycket tacksam för svar.

  replied 20 years, 10 months ago 2 Members · 2 Replies
 • 2 Replies
 • josef_k

  Member
  2002-11-11 at 22:16

  HPPD, Hallucinogen Persisting Perception Disorder är ju inget solklart begrepp. Frågar du Hassela så säger de klart att du visst kan få det (och menar säkert återtrippar, fast kroniska) men jag är bra skeptisk alltså. Inget sådant omnämns i litteratur, och frågan är väl ifall det inte måste innebära direkta hjärnskador..
  Men om du känner att du inte riktigt hänger med i din varseblivning (som är det svenska ordet jag fått lära mig för perception) så rekommenderar jag starkt att hålla upp med rökandet ett tag, men samtidigt försöka minska stressande faktorer i vardagen. Koppla av, försök känna av din kropps begränsningar. “Unna ditt inre lite lyx” som en begåvad skånsk poet uttrycker det. Och framförallt, oroa dig inte!

  Så ska du se att det går bra.

 • reaper

  Member
  2002-11-11 at 23:04

  Nå, jag har brevid sporadisk rökning av cannabis käkat en hel del psykedelia i mina dagar, så varifrån exakt min lätta HPPD kommit ifrån vet jag inte, men en sak gör jag: om jag röker så förstärks den enormt, och om jag rör mig utomhus nattetid (påverkad av C.) kan jag ha väldigt svårt att orientera mig.

  Men det går ju över i takt med cannabisen, så.. 🙄

  Det är ingenting som oroar mig särskilt, särskilt inte sedan jag så gott som slutat använda psykedelia och HPPDn inte ökat i styrka sedan dess, och då det dyker upp tycker jag ändå att det bara är trevligt. 😉