• Honeyoil med enbart en PET-flaska

  Posted by reaper on 2002-08-30 at 12:29

  Tänkte berätta hur jag och SlanSkrap bär oss åt för att tillverka olja med butangas. Det är hur lätt som helst, tar inte lång tid och ger ett högt utbyte.

  Vad du behöver:
  1 st. 1.5 liters PET flaska
  2 st. korkar till PET flaskor
  1 st. te-sil
  1 st. plast bunke eller liknande
  Ett hårt föremål som kan placeras i flaskan (en sten eller mutter etc)
  2-4 st flaskor butangas
  En hel del torkade växtdelar
  En frys som håller ca -20c

  Steg #1:
  Ta den ena korken och stick 3 hål på vardera 1.5-2 mm i diameter i den, denna korken skall användas när vi fyller på gasen.

  Steg #2:
  Lägg i det hårda föremålet i flaskan tillsammans med så mycket växtdelar du har / får plats med.

  Steg #3:
  Skruva på den hela korken och lägg flaskan i frysen i 30 minuter. Undertiden kan du plocka fram butangasen och leta upp en plats som är välventilerad och fri från antändningskällor.

  När flaskan och dess innehåll är kallt så tar du ut den och byter kork till den vi preparerade med 3 hål. Ställ flaskan upp och fyll på med butangas genom ett av hålen, de andra två hålen är till för att förhindra övertryck med eventuella explotioner. Så fort flaskan är tillräckligt kall så kommer inte butanet att förångas utan rinna ner i flaskan och skvalpa på botten.

  När du fyllt på allt ditt butan i flaskan så byter du kork igen, innan du skruvar av påfyllningskorken så låt eventuellt övertryck pysa ut genom hålen i påfyllningskorken. När korken är bytt så ser du tydligt att det finns mycket vätska bland växtdelarna. Skaka detta tills tryck börjar bildas i flaskan igen (ca 2-3 minuter), då lägger du in flaskan i frysen igen.

  Steg #4:
  Vänta tills trycket i flaskan försvunnit helt, det tar ca 30 minuter. Ta nu ut flaskan och skaka den kraftigt igen tills det återigen bildas tryck, upprepa detta 3-4 gånger och låt sedan flaskan ligga i frysen tills trycket är borta igen.

  Steg #5:
  Ha plastbunken och tesilen i beredskap, för nu ska flaskan ut ur frysen! När du tar ut flaskan får det INTE vara övertryck i den!!! Om du skruvar av korken under ett kraftigt övertryck kan det smälla rejält! När du tagit ut flaskan så skruva av korken innan det bildas tryck i den, håll sedan tesilen mot flasköppningen och häll ut det flytande butanet genom silen ner i plastbehållaren.

  Nu är det bara att vänta på att butanet skall dunsta, det tar inte speciellt lång tid i ett rumstempererat utrymme (30-60 minuter beroende på hur mycket butan du använt).

  Det som nu finns kvar i plastbunken är din honeyoil, det hela borde inte tagit mer än 3-4 timmar från att du börjat tillverka grejorna tills att du har din olja! Jättelätt!

  Var snälla och tänk dock på säkerhetsaspekterna vad gäller tryck, ventilering och framför allt antändningsrisken. Hoppas att denna tutorialen stillar några frågor…

  replied 20 years, 7 months ago 4 Members · 24 Replies
 • 24 Replies
 • reaper

  Member
  2002-08-31 at 21:49

  Tack för en bra beskrivning, kan du berätta lite mer om den färdiga produkten? Färg ,konsistens, smak ,doft, styrka etc.

 • reaper

  Member
  2002-09-01 at 14:40

  Det man får ut beror helt och hållet på hur fin silen är, vi har provat både en väldigt fin sil och en lite grövre. Med den fina silen så får man enbart en mycket högkvalitativ olja kvar som ser ut undefär som mörk sirap. Problemet med oljan som jag ser det är att förvara den på ett bra sätt.

  Med en grövre sil kommer även lite väldigt finsmulat växtmaterial med, detta gör i sin tur att man kan skrapa upp blandningen och knåda till hasch. Det haschet jag fick ut såg först lite gråaktigt ut men efter en stunds bearbetning i handen blev det kolsvart, mjukt och klibbigt. Detta var minst lika bra som oljan enligt mig, dessutom är det ju lättare att förvara.

  Ska se om jag kan låna en kamera av någon så kanske det kommer en bildserie! 8)

 • funk-doctor-spock

  Member
  2002-09-01 at 16:21

  Weeeee jag vill ha bilder! 😆

  Detta måste man ju bara testa.

 • jack-the-tripper

  Member
  2002-09-01 at 20:12

  tänkte bara ställa lite frågor om hasch. Har för första gången fått tag på hasch som är mjukt som modellera, är det detta som kallas för kallmeck?

  Har hört att “vanligt” hasch ofta är utblandat med nån bark från nåt träd som växer i arabländerna, nån som vet nånting om detta?

 • reaper

  Member
  2002-09-02 at 07:14

  Jag har för mig att de blandar ut hasch med HENNA ;)

 • jack-the-tripper

  Member
  2002-09-02 at 12:08

  vad fan är henna?

 • reaper

  Member
  2002-09-02 at 17:50

  Gjorde mitt slutprojekt om tatureringar :)

  Hepp hepp…

 • reaper

  Member
  2002-09-02 at 17:52

  O.B.S Glömde säga att sajten inte e klar pga slöhet.. har allt på min andra dator som gått sönder..ska ladda upp allt vid ork… 8)

  Hepp hepp

 • jack-the-tripper

  Member
  2002-09-02 at 17:57

  ok, men vad utvinner man henna av?

 • reaper

  Member
  2002-09-02 at 18:04

  Henna är en färg..ett pigment som bla finns i produkter som du färgar håret med… tror inte att d e bra att röka efterssom en del människor inte tål färgen pga styrkan…men jag har faktiskt ingen aning om var man utvinner den, hum hum… taskig research av mej.. 😳 men d är definitivt ingen man ska testa röka…jag skulle inte göra d iaf… 😆

 • reaper

  Member
  2002-10-07 at 07:41

  Ursprunglig i Nordafrika, Mellanöstern och Australien.
  Införd de tropiska delarna av Amerika. Huruvida henna är ursprunglig i området Indien-Nepal-Pakistan är omdiskuterat. Enligt en del historiker togs växten dit av perser i början av 700-talet; då hade man redan använt importerat pulver i flera hundra år. Indisk hennaodling är belagd till slutet av 1400-talet.
  I Gamla Testamentet översätts hennablommor cyperblommor, som i Höga Visan 1:14, som man tror tillkom två-tre århundraden f. Kr: Min vän är för mig en klase cyperblommor….
  Idag finns busken vild och odlad i Nordafrika (Marocko, Sudan, Egypten) och främre Orienten – från Iran till Indien – och i Sydamerika.

  2-7 m hög buske som når full mognad efter tre år. De vita, rosa eller röda mycket starkt doftande blommorna sitter i klasar och ger blåsvarta, ärtstora kapslar med små trekantiga frön. Termiter lär gilla den.

  I äldsta tid var hennablomman kinesernas doftfavorit framför alla andra – den kom till och med före sådana älskade blommor som orkidé, magnolia och lotus. Egyptierna använde blommorna i parfym och salvor och färgade in mumiebindor med hennafärg. Den ska också ha varit Muhammeds favoritblomma.
  I Indien sägs särskilt Lakshmi, välståndets gudinna, älska och värna om hennabusken.

 • reaper

  Member
  2002-10-07 at 10:39

  Inte för att vilja krossa några drömmar/illusioner eller så.. men honey oil är inte samma sak som cannabisolja. Honey oil är mer förfinad, och ser ut som flytande akaciehonung ungefär, därav namnet. Den olja som produceras enligt den här (iofs väldigt praktiska!) metoden innehåller ju en hel del tjära som färgar allting brunt/svart.

  När jag gör olja (med aceton som ju tar upp ännu mer tjära o skit.. 😳 ) ser den ut ungefär såhär, eller tillochmed mörkare:

 • reaper

  Member
  2002-10-07 at 13:56

  Henna är visst cancerogent, förresten.
  Men tja, det är väl rätt många cancerogena grejer de blandar ut hasch med… en del doppar dessutom sina kakor i DDT innan de fraktas iväg mot väst för att hålla parasiter borta t.ex. 😡

  *hm*

  Nu ska jag sluta gnälla och istället prova den här metoden på egen hand, har en kasse löv ståendes och slut på gräs, nämligen. :mrgreen:

 • reaper

  Member
  2002-10-07 at 17:34

  Hoho, det sista lilla skräpet på insidan av filtertyget smakade fantamig bättre än nåt hasch jag rökt förr, och funkade helt ok oxå för den delen :P
  det var mest löv från SkunkNo1 och White Widow, btw

  det verkar inte bli mkt yield, dock :(

 • reaper

  Member
  2002-10-07 at 18:06

  *host*

  Jisses, det var rätt starka grejer faktiskt..! 😯 jag skrapade av bägaren jag dunstat ett tag i med lite gammalt lövkross tills det gick att få ur någorlunda, kletade ner det i pipan. SÅN effekt!

  Nu är mina båda tidigare helt fyllda vialer tomma på butan, de kokar inte längre upp när man rör vid dem. De är typ halvtäckte jänga innerväggarna… 🙄

  Men potensen..! 😆

Page 1 of 2

Log in to reply.