Hashrökarens á Lá carté (Uppdaterat och 3 st recept)
Nu när det blev lite kul att fortsätta denna tråden lite så bjuder jag på några förord, dom lyder såhär.
Goda, lätta och snabba recept de är de som är det viktiga så jag delar med mig av lite av det jag lagar och Läs Igenom Det recept du tänkt göra noga och så du har läst allt innan du börjar. hoppas er lycka till och fler recept kommer
Tänkte i och med jag jobbar som kock och jag gillar att röka hash så kan ni alla räkna ut att när man e hemma så orkar man inte laga avanserad mat och man vill inte lägga kanske fulls så mkt pengar iheller (iallafal jag hehe) anyway Detta är både lätt å billigt att göra och man kan variera detta på sitt egna sett
Kommande uppdateringar:
Ska slänga upp ett snabb recept på hash brownies ska utväckla receptet då första satsen smaka för mycket hash 18 g från chriss till 9 ruter.. (kommer den 1 dec )
Recrpt #1
Först behöver ni potatis, Helt vanliga king Edwards funkar, tvätta potatisen men behåll skal på (såvida ni inte tycker om det), sätt ugnen på 225 grader över och under värme om ni inte har varmlufts ugn då räcker det med 160 grader. När ugnen är varm så in med potatisen hela som dom är i ca 35-45 minuter minuter de beror på hur stora potatisarna är.
Ta gräddfil och majonäs som en bas till såsen, färska örter som gräslök, persilja, timjan och lök, gul eller röd de spelar ingen roll. Detta kan man hitta på Ica ganska billigt så de är ett pluss iaf.
krydda med salt och ´Svart peppar, variera lite me grillkrydda eller kurry och/eller andra kryddor tills ni själva är nöjda. Tänk på att mängden majonäs och gräddfil spelar ingen roll så länge ni tar 50/50 rör om ordentligt så ni ser att de är blandat, mkt är gott om ni vill ha ngt köttigt till (som jag sj alltid vill) köp kokt skinka eller kassler eller stek bacon och skiva i, låt baconen svalna innan ni lägger der den i såsen / röran,
tonfisk funkar med att ha i och krydda med kurry och citron salt och vitpeppar/citronpepper 😉 smaka alltid av det är viktigtnu när potatisen vatt inne i 35/45 minuter så tar ni och känner med gaffel om dom är klara rätt igenom är dom det så tar ni och skivar dom på mitten, lägger upp potatisen i en skål/tallrik lägger upp såsen/röran snyggt och smaklig måltid.
potatisen sköter sig själv och röran tar ca 10 minuter att röra ihop rätten sköter sig själv.
M.V.H / VsH
recept #2
Koka upp nudlarna (ca 200 g äggnudlar – eller vanliga 4 kr nudlar funkar med men kokas 2-5 minuter) enligt anvisningen på förpackningen eller en minut mindre för lite aldente = lite tuggmotstånd.
Bryn någon form av strimlat fläskkött ca 400 g , men stek lite i taget i 2 msk smör i en wok eller stor stekpanna.
Salta och ta upp köttet lägg inte det på något papper!! (saftern är smaken).Fräs 400 g strimlade grönsaker t ex salladskål, paprika, purjolök och rör ner köttet, 1 msk färsk riven ingefära, 3/4 dl sweet chilisauce, 2 msk japansk soja-soja och 2 1/2 dl grädde och salta ca 1/2 tsk. (viktigt med SoP Salt Och peppar i maten)
Låt det koka upp.Häll av vattnet och låt nudlarna rinna av och blanda dem med kött och grönsaker.
Låt allt koka någon minut.Vill ni ha lite kinesisk smak på det så 5 – 10 droppar av wochestersås
är perfekt 😉jag tackar för mig & denna gång hoppas detta smakar MVH / VsH[/u]
[Edit] man kan hoppa över ingefäran om man inte har det. (såja nu blev jag nöjd me receptet)
Recept 3 (mmhm)
Cannamums
6-10 stdet ni behöver är följande:
75 g canna-smör eller Hash ni blandar/smälter ner i smör 1 ägg
1.5 dl strösocker
1.5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
0.75 dl mjölk
2.25 dl vetemjölTill Glasyren behöver du:
2 g BHO Om detta finns då det blir en riktigt god smak (butan honey oil?) bryts ner jättelätt i kroppen. (Man gör godis av BHO oftast)
25 g canna-smör efter eget tycke med Thc-halt
2½ msk starkt kaffe (tips: blanda 3 msk vatten med 0.5-1 tsk nescafé)
½ msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1½ dl florsockerLänk till Cannabutter http://www.youtube.com/watch?v=mfTagE7GROE
Lite varför jag vill ha detta receptet är för dom som gillar att laga och experimentera met mat/bakverk, visst det kvävs lite i detta receptet orkar du inte perfektion och bli riktigt stukad så bör du ju hoppa över detta receptet, själv är det fortfarande lite sådär när det gäller perfekt men nära ett genombrott som platsar i ett caffe i amsterdam
Smält ner canna-smöret och det låt svalna och stelna, vispa sedan ner äggen och sockert pösigt med elvisp.
Tillsätt bakpulver och vaniljsocker, kakao men sila kakaon om den är kornig sen bara Vispa snabbt ihop med elvisp. Tillsätt mjölk, vetemjöl och det smälta canna smöret (men du har skillt på vattnet och smöret) vispa försiktigt snabbt ihop allt till en jämn smet fin med elvisp på lägsta möjliogt.
senb är det bara att breda ut smeten i en form ca 20 x 16 cm med minst 2 cm hög kant som du ska smörja med matfett och bröa med ströbröd och/eller kokosflingor.Grädda i nedre delen av ugnen i 150 grader i 20-25 minuter eller tills den känns klar i mitten (ej kladdig)
Gör glasyren såhär genom att smälta canna-smöret i en kastrull, Rör sedan ner kaffe, kakao och vaniljsocker & florsocker till en jämn smet.
Bred glasyren över hela kakan medan glasyren fortfarande är varm. Strö över kokosflingor.Vill man så tryck ner lite chocklad i kakan så bler den extra saftig 😉 😈
Låt stå och stelna och värm bho på en skel ringla över kagan så det ser snyggt ut 😉 . Skär kakan i fyrkantiga bitar och du har VsH-Cannamums mmmhm 😆
Log in to reply.