Ett svenskt cannabisforum Forums Coffeeshopen Munchies Hashrökarens á Lá carté (Uppdaterat och 3 st recept)

  • Hashrökarens á Lá carté (Uppdaterat och 3 st recept)

    Posted by vadsomhelst on 2009-08-22 at 17:02

    Nu när det blev lite kul att fortsätta denna tråden lite så bjuder jag på några förord, dom lyder såhär.

    Goda, lätta och snabba recept de är de som är det viktiga så jag delar med mig av lite av det jag lagar och Läs Igenom Det recept du tänkt göra noga och så du har läst allt innan du börjar. hoppas er lycka till och fler recept kommer

    Tänkte i och med jag jobbar som kock och jag gillar att röka hash så kan ni alla räkna ut att när man e hemma så orkar man inte laga avanserad mat och man vill inte lägga kanske fulls så mkt pengar iheller (iallafal jag hehe) anyway Detta är både lätt å billigt att göra och man kan variera detta på sitt egna sett :)

    Kommande uppdateringar:

    Ska slänga upp ett snabb recept på hash brownies :) ska utväckla receptet då första satsen smaka för mycket hash 18 g från chriss till 9 ruter.. (kommer den 1 dec :) )

    Recrpt #1

    Först behöver ni potatis, Helt vanliga king Edwards funkar, tvätta potatisen men behåll skal på (såvida ni inte tycker om det), sätt ugnen på 225 grader över och under värme om ni inte har varmlufts ugn då räcker det med 160 grader. När ugnen är varm så in med potatisen hela som dom är i ca 35-45 minuter minuter de beror på hur stora potatisarna är.
    Ta gräddfil och majonäs som en bas till såsen, färska örter som gräslök, persilja, timjan och lök, gul eller röd de spelar ingen roll. Detta kan man hitta på Ica ganska billigt så de är ett pluss iaf.
    krydda med salt och ´Svart peppar, variera lite me grillkrydda eller kurry och/eller andra kryddor tills ni själva är nöjda. Tänk på att mängden majonäs och gräddfil spelar ingen roll så länge ni tar 50/50 rör om ordentligt så ni ser att de är blandat, mkt är gott :) om ni vill ha ngt köttigt till (som jag sj alltid vill) köp kokt skinka eller kassler eller stek bacon och skiva i, låt baconen svalna innan ni lägger der den i såsen / röran,
    tonfisk funkar med att ha i och krydda med kurry och citron salt och vitpeppar/citronpepper 😉 smaka alltid av det är viktigt

    nu när potatisen vatt inne i 35/45 minuter så tar ni och känner med gaffel om dom är klara rätt igenom är dom det så tar ni och skivar dom på mitten, lägger upp potatisen i en skål/tallrik lägger upp såsen/röran snyggt och smaklig måltid.

    potatisen sköter sig själv och röran tar ca 10 minuter att röra ihop rätten sköter sig själv. :D

    M.V.H / VsH

    recept #2

    Koka upp nudlarna (ca 200 g äggnudlar – eller vanliga 4 kr nudlar funkar med men kokas 2-5 minuter) enligt anvisningen på förpackningen eller en minut mindre för lite aldente = lite tuggmotstånd.
    Bryn någon form av strimlat fläskkött ca 400 g , men stek lite i taget i 2 msk smör i en wok eller stor stekpanna.
    Salta och ta upp köttet lägg inte det på något papper!! (saftern är smaken).

    Fräs 400 g strimlade grönsaker t ex salladskål, paprika, purjolök och rör ner köttet, 1 msk färsk riven ingefära, 3/4 dl sweet chilisauce, 2 msk japansk soja-soja och 2 1/2 dl grädde och salta ca 1/2 tsk. (viktigt med SoP Salt Och peppar i maten)
    Låt det koka upp.

    Häll av vattnet och låt nudlarna rinna av och blanda dem med kött och grönsaker.
    Låt allt koka någon minut.

    Vill ni ha lite kinesisk smak på det så 5 – 10 droppar av wochestersås
    är perfekt 😉

    jag tackar för mig & denna gång hoppas detta smakar ;) MVH / VsH[/u]

    [Edit] man kan hoppa över ingefäran om man inte har det. (såja nu blev jag nöjd me receptet)

    Recept 3 (mmhm)

    Cannamums
    6-10 st

    det ni behöver är följande:
    75 g canna-smör eller Hash ni blandar/smälter ner i smör 1 ägg
    1.5 dl strösocker
    1.5 tsk bakpulver
    1 tsk vaniljsocker
    1 msk kakao
    0.75 dl mjölk
    2.25 dl vetemjöl

    Till Glasyren behöver du:

    2 g BHO Om detta finns då det blir en riktigt god smak (butan honey oil?) bryts ner jättelätt i kroppen. (Man gör godis av BHO oftast)

    25 g canna-smör efter eget tycke med Thc-halt
    2½ msk starkt kaffe (tips: blanda 3 msk vatten med 0.5-1 tsk nescafé)
    ½ msk kakao
    1 tsk vaniljsocker
    1½ dl florsocker

    Länk till Cannabutter http://www.youtube.com/watch?v=mfTagE7GROE

    Lite varför jag vill ha detta receptet är för dom som gillar att laga och experimentera met mat/bakverk, visst det kvävs lite i detta receptet orkar du inte perfektion och bli riktigt stukad så bör du ju hoppa över detta receptet, själv är det fortfarande lite sådär när det gäller perfekt men nära ett genombrott som platsar i ett caffe i amsterdam

    Smält ner canna-smöret och det låt svalna och stelna, vispa sedan ner äggen och sockert pösigt med elvisp.
    Tillsätt bakpulver och vaniljsocker, kakao men sila kakaon om den är kornig sen bara Vispa snabbt ihop med elvisp. Tillsätt mjölk, vetemjöl och det smälta canna smöret (men du har skillt på vattnet och smöret) vispa försiktigt snabbt ihop allt till en jämn smet fin med elvisp på lägsta möjliogt.
    senb är det bara att breda ut smeten i en form ca 20 x 16 cm med minst 2 cm hög kant som du ska smörja med matfett och bröa med ströbröd och/eller kokosflingor.

    Grädda i nedre delen av ugnen i 150 grader i 20-25 minuter eller tills den känns klar i mitten (ej kladdig)

    Gör glasyren såhär genom att smälta canna-smöret i en kastrull, Rör sedan ner kaffe, kakao och vaniljsocker & florsocker till en jämn smet.
    Bred glasyren över hela kakan medan glasyren fortfarande är varm. Strö över kokosflingor.

    Vill man så tryck ner lite chocklad i kakan så bler den extra saftig 😉 😈

    Låt stå och stelna och värm bho på en skel ringla över kagan så det ser snyggt ut 😉 . Skär kakan i fyrkantiga bitar och du har VsH-Cannamums mmmhm 😆

    replied 14 years, 5 months ago 10 Members · 13 Replies
  • 13 Replies
  • reaper

    Member
    2009-08-23 at 12:29

    Munnen vattnas :D
    Jag ska nog testa detta i en nära framtid.

  • weedpuff

    Member
    2009-09-23 at 20:43

    hehe nice som fan! jag brukar bryna köttfärsbiffar med fetaost i, så dem får en fin stekyta och sen slänger jag in dem med potatisen och en massa annat gott grrönt lite meckigare variant men sköter sig självt som sagt.

  • zabavan

    Member
    2009-10-01 at 20:33

    Låter mycket gott och enkelt!
    Dessutom betydligt nyttigare än att dra fram en snabbpizza ur frysen och slänga in i ugnen… 🙄

    Kan du inte skriva ner alla enkla, snabba och goda recept du kommer på och skriva som en liten rökar-kokbok? ;)

  • weedloco

    Member
    2009-10-01 at 22:07

    Jag har “kryddat” många olika maträtter genom tiderna och det jag kan tipsa om är att ju fettigare ju bättre 😉

    Peace

  • bomben

    Member
    2009-10-02 at 04:51
    Zabavan wrote:
    Kan du inte skriva ner alla enkla, snabba och goda recept du kommer på och skriva som en liten rökar-kokbok? ;)

    HAHA! Fan vilken skön idé, om ingen gjort det tidigare är det ju på tiden! :D

  • zion

    Member
    2009-10-16 at 07:52

    Brukar koka upp en portion råris. När vattnet sjunkit till samma nivå som toppen på riset lägger jag på en bit lax uppe på, toppar med lite basilika eller vad som finns hemma, salt, peppar och till sist en klick creme fraiche på laxen.
    På med locket, låt riset koka färdigt.
    Voila!

    Gott,nyttigt och enkelt.

    //Z

  • vadsomhelst

    Member
    2009-10-30 at 06:51
    Quote:
    Kan du inte skriva ner alla enkla, snabba och goda recept du kommer på och skriva som en liten rökar-kokbok?

    Jo tänkte på det faktiskt, ska ha dennna tråden till att lägga upp snabba och nyttiga rätter, jag menar det är ju till oss stoners och de ska ju va lätt och inte så ansträngande.

    men vad tycker ni, är detta något som skulle uppskattas?

    MVH // VsH

  • hank_moody

    Member
    2009-10-30 at 10:54

    Absolut! Do it. Det började bra :)

  • avanol

    Member
    2009-11-15 at 21:41

    Go for it! Du hade lättlästa och enkla recept, du beskrev mat som gjorde mig hungrig. Kan inte se hur de misslyckas?

  • smokepoke

    Member
    2009-11-20 at 13:31

    Om du släpper en bok som heter “Munchies på 5minuter” bokar jag direkt!

  • vadsomhelst

    Member
    2009-11-21 at 14:59
    smokepoke wrote:
    Om du släpper en bok som heter “Munchies på 5minuter” bokar jag direkt!

    jovisst det är inte svårt och göra “munchies på 5 min” men en bok om det.. isåfall får man göra lite expriment och recept 2 tar 15 minuter att göra om man är stenad hehe, men det bästa är att det är inga moment man ska göra utan strimla-steka-koka-blanda = resultat

    Men enligt mig ska mat smaka bra och precis som ganja, ger du kärlek till grytan ger grytan kärlek till dig. jag menar mat smakar bäst om man gör de bra eller? 🙄

    M.V.H VsH

  • smokepoke

    Member
    2009-11-21 at 15:44
    vadsomhelst wrote:

    Men enligt mig ska mat smaka bra och precis som ganja, ger du kärlek till grytan ger grytan kärlek till dig. jag menar mat smakar bäst om man gör de bra eller? 🙄

    M.V.H VsH[/quote

    Absolut! Jag har flera gånger gjort kladdkaka, visserligen inte särskilt svårt men det är väll vänta på 20min när den är i ugnen som är det värsta] 😉
    Fast sen brukar jag inte heller vara direkt kräsen när det gäller munchies så just på just munchibiten kanske jag anser att snabbast är bäst :D

  • vadsomhelst

    Member
    2009-11-28 at 14:59

    Nu kan man Väl säga att jag snyggat till lite i tråden recepten ligger längst upp och det är bara att ta för sig. lär igenom och utför/döm sedan komentara om du tycker att det va bra recept eller om det är intressant. MVH VsH

Log in to reply.