Ett svenskt cannabisforum Forums Coffeeshopen Munchies HASCHGODIS, MAT OCH DIVERSE! Är det någon som testat?

  • reaper

    Member
    2003-02-22 at 18:08
    Trestor wrote:
    Det har INGEN som helst betydelse om det är vegetabiliskt fett eller inte, så länge det är mycket fett. Det bör vara över 50%, men helst uppå 80%. Olivolja eller hampfröolja funkar utmärkt, liksom flora eller flytande margarin.

    Jag har läst både och om hurvida vegetabiliskt fett spelar någon roll eller inte. För att vara på den säkra sidan kör jag utan och enligt egen erfarenhet kan jag inte rekomendera något annat.

  • reaper

    Member
    2003-02-22 at 18:26

    Gandhi: vi får ta å testa detta!!

    E d någon som vet om thc:t stannar i kroppen längre/kortare lr lika länge i kroppen när man käkar d?

  • carlse

    Member
    2003-02-22 at 18:57

    Om man röker så får man ett snabbare rus som man ganska omedelbart märker av, men det klingar också av snabbare och sitter normalt inte i längre än 3-4 timmar. Om man äter så blir ruset mera subtilt (i små mängder) till ganska tungt (större mängder), och det får liksom inte samma topp utan drar mer ut på tiden och varar ca: 6-8 timmar.

    Om syftet är att få känna berusningen så är definitivt röka att föredra. Om man vill att ruset ska sitta i längre så är det en bra kombination att både äta och röka.

    Det är egentligen mera ekonomiskt att äta, detta eftersom man faktiskt får i sig mer av de psykoaktiva ämnena om man äter. När man röker så försvinner det mesta ut i röken och endast en mindre del tas upp i kroppen. Det är också orsaken till varför medicinsk cannabis först och främst ska ätas. Fördelen med att äta små till normala mängder är också att ruset blir knappt märkbart så att man kan fungera någorlunda normalt.

    För medicinskt ändamål så räcker det att äta 0.2 gram cannabis var 6:e till 8:e timme. De flesta känner inte av något rus alls av så små mängder. I berusningssyfte behöver man nog äta 0.5 – 1.5 gram för en normal dos, och om man tycker att effekten fortfarande blir för svag så är det bättre röka lite till än att äta mer, detta eftersom risken för att överdosera är så mycket större om man äter.

    De psykoaktia ämnena i cannabis är fettlösliga och man kan i princip använda vilken typ av fett som helst. Animaliskt fett, typ smör, har en kortare hållbarhet jämfört med vegetabiliskt fett såsom margarin och matolja. Smör och margarin innehåller också en hel del vatten jämförtmed matolja, och är därmed inte lika effektiva. Så om man avser att extrahera ämnena i fett för att kunna lagra en tid innan man bakar på det så är det bäst att använda någon slags matolja, typ olivolja.

    De psykoaktiva cannabinolerna oxiderar från 180 grader Celsius så när man smälter ner cannabis och/eller bakar på det så får temperaturen inte överstiga 175 grader. Det är viktigt att uppmärksamma detta om man använder något kakrecept som anger att man ska hålla en högre ugnstemperatur.

    Fördelen med att hetta upp cannabis är att många av dessa psykoaktiva cannabinoler förekommer i sin syraform och upphettning gör att de omvandlas till sin basiska form, och de basiska formerna av dessa cannabinoler är de enda som är psykoaktivt verksamma. Särskilt viktigt är det om man kokar/bakar på bladrester.

    Ett bra sätt att extrahera de psykoaktiva ämnena ur grönt är att först torka och pulvrisera det gröna så finfördelat som möjligt (som mjöl) och sedan röra ner det i olivolja som man hettar upp i vattenbad. Dvs man ställer en liten kastrull i en större kastrull med kokande vatten. På så sätt är man säker att oljan inte håller högre temperatur än 100 grader. Man bör sedan värma och röra om under ca: en halvtimme för att vara särker på att både ha extraherat alla cannabinoler och att ha omvandlat deras syror till baser. Till ca: 1 dl olja kan man ta 10 gram grönt. Sedan grovfltrerar man bort det mesta av gräset, ex.vis genom en tesil, och så kan man fortsätta att tillsätta ytterligare 10 gram pulvriserat gräs och återupprepa proceduren. På så sätt kan man göra en mycket potent olja som man kan använda att baka med eller ex.vis smälta ner i blockchoklad. Oljan kan också lagras om den förvaras mörkt och svalt. Och om man avser att göra olja som ska förvaras så bör man gärna låta de gröna resterna ligga kvar och man filtrerar då istället när man ska använda den.

  • reaper

    Member
    2003-02-22 at 20:06

    e d någon speciel rätt som rekomenderas till bäst rus? Lr e d samma me alla?

  • reaper

    Member
    2003-03-01 at 16:14

    går det göra te på maja eller är det att slösa?

  • reaper

    Member
    2003-03-02 at 00:28

    Jag tycker det är lätt att överdosera om man röker efter man ätit, så man får kallsvettningar mm. så ta det lugnt.

    Carlse, tack för tipset, kommer bli användbart när man får massa grönt över 😉

  • mry

    Member
    2003-03-02 at 02:50

    Ni har uppenbarligen inte rökt riktigt bubbelhasch :D Det är definitivt värt att göra hasch. Använd gärna färska buds så får du med allt det fina. Ruggigt bra och mycket drygt.

    Matlagning gör jag helst i chokladmuffins eller kladdkaka. Enklast är att ta ett mixpaket där man ska tillsätta smör. Smält ner rökat i smöret och blanda.

    Problemet med kakor är att man blir så himla stenad väldigt länge (upp till 8 timmar). Inget man kan äta varje dag mao. Men de är perfekta för en ledig dag i naturen.

Page 2 of 2

Log in to reply.