Ett svenskt cannabisforum Forums Coffeeshopen Munchies HASCHGODIS, MAT OCH DIVERSE! Är det någon som testat?

  • HASCHGODIS, MAT OCH DIVERSE! Är det någon som testat?

    Posted by reaper on 2003-02-06 at 16:44

    Jag bara undrar om någon testat något ur Haschkokboken eller har kommit på något eget recept?
    Jag har tänkt göra Hasch-O´boy ett flertal gånger men aldrig kommit till start!
    Har också tänkt på bland annat omelett!

    Iallafall är det någon som testat något sån hasch/gräs-mat?
    Berätta gärna om era upplevelser, så ska jag snarast testa detta! :)

    //mvh Gandhi

    replied 21 years, 1 month ago 5 Members · 22 Replies
  • 22 Replies
  • trestor

    Member
    2003-02-06 at 21:29

    Jag bakade muffins, köpte färdig sats som man bara häller vatten och fett i. Tillsatte klipp från budstrimmen, och måste säga att det är helt ok. Goda blev de också :)

    Du kan hitta bilder där jag bakar i tråden:
    https://swecan.org/forum/viewtopic.php?t=7519

  • reaper

    Member
    2003-02-06 at 23:59

    Det blir ofta gott och man blir skönt stenad, men det känns ju inte så ekonomiskt när man kan röka sin ganja i stället för att slänga bort en massa gram på mat och kakor. Men har jag mycket hemma så brukar jag baka och tillaga lite.

  • reaper

    Member
    2003-02-07 at 00:06

    Har har testat att tillsätta ca 2g hasch i köttfärsåsen.
    Jag blev definitivt stenad på det.
    Jag använde ca 600g köttfärs och trots att jag älskar stark o smakrik mat o har i diverse kryddor i, så kände jag klart en smakförändring åt det negativa hållet.

    Har inte testat laga mat med gräs, men jag tror hellre jag vill röka det istället.

  • reaper

    Member
    2003-02-07 at 00:20

    hasch är ju lite trist att laga på efter som det brukar ofta smaka ganska konstigt. Man kan ju undra vad de stoppar i för skit.

  • aghori-baba

    Member
    2003-02-07 at 00:46

    När det gäller smaken är gräs vida överlägset hasch tycker jag.

    Jag anser också att det är svårt att jämföra vad man får ut av “rökat” när man äter det eller röker det. När man äter det går man miste om den välbekanta kicken, helt plötsligt inser man…. jag är stenad 😯 , men däremot går man omkring i ett mer långvarigt rus än om man rökt det och känner sig allmänt tillfreds med livet :P

    Jag skulle inte vilja sätta det ena framför det andra, utan helt enkelt använda dem beroende på situation och vad man vill ha ut av det.

    Kan tillägga att man inte alls behöver vara speciellt ambitiös för att tillreda sitt ätbara röka, eller kanske man inte har tid till att baka…. lös skiten i fett och doppa/bred på smörgåsar. Sedan är det bara att slå in dem i smörgåspapper och ta med på kyrkans sommarpicknik 😆

  • reaper

    Member
    2003-02-08 at 13:09

    Skulle inte använda hasch till matlagningen då man inte vet vad dom blandar i för skit, men har man gräss som man vet inte är utblandat (egen odling) och har lite (mycket?) till övers så kan man ju baka nåt, för det är meninglöst att använda mindre än 5g när man tillagar det.

  • reaper

    Member
    2003-02-08 at 14:30
    Mr Hallelulja wrote:
    När det gäller smaken är gräs vida överlägset hasch tycker jag.

    Jag anser också att det är svårt att jämföra vad man får ut av “rökat” när man äter det eller röker det. När man äter det går man miste om den välbekanta kicken, helt plötsligt inser man…. jag är stenad 😯 , men däremot går man omkring i ett mer långvarigt rus än om man rökt det och känner sig allmänt tillfreds med livet :P

    Jag skulle inte vilja sätta det ena framför det andra, utan helt enkelt använda dem beroende på situation och vad man vill ha ut av det.

    Kan tillägga att man inte alls behöver vara speciellt ambitiös för att tillreda sitt ätbara röka, eller kanske man inte har tid till att baka…. lös skiten i fett och doppa/bred på smörgåsar. Sedan är det bara att slå in dem i smörgåspapper och ta med på kyrkans sommarpicknik 😆

    Nån dag ska jag testa att tillaga något, börjar nog med Hasch-O´boy!
    Det där med smörgås verkar schysst! Men jag gillar den klara kicken man får när man röker det så att äta det är nog ingen “hit” för mig! 🙄

  • reaper

    Member
    2003-02-10 at 14:39

    Jag lagade chokladbollar förut. Jag tog kanske 1-1.5 gram svart hasch av ganska tråkig kvalitet, så det kändes inte alls som slöseri. Jag smälte lite av smöret i vattenbad och skar ner tunna skivor av biten i det, rörde om tills det lösts upp och fått en äckelbrun färg. Sen gjorde jag chokladbollarna som vanligt. Jag åt hälften av bollarna och väntade en timme, kände mig lite småmysig bara, så jag åt resten också. Efter det blev det mer och mer och mer tills efter kanske en timme till då jag inte kunde göra annat än att ligga stilla i soffan. Väldigt annorlunda rus, mycket tyngre och mer fysiskt på något sätt. Varade mycket längre också. Rekommenderas om man har gott om tid på sig. Smaken blev sötare på ett ganska äckligt sätt, men det gick ner med mycket saft.

  • reaper

    Member
    2003-02-10 at 15:19
    zonkad wrote:
    Jag lagade chokladbollar förut. Jag tog kanske 1-1.5 gram svart hasch av ganska tråkig kvalitet, så det kändes inte alls som slöseri. Jag smälte lite av smöret i vattenbad och skar ner tunna skivor av biten i det, rörde om tills det lösts upp och fått en äckelbrun färg. Sen gjorde jag chokladbollarna som vanligt. Jag åt hälften av bollarna och väntade en timme, kände mig lite småmysig bara, så jag åt resten också. Efter det blev det mer och mer och mer tills efter kanske en timme till då jag inte kunde göra annat än att ligga stilla i soffan. Väldigt annorlunda rus, mycket tyngre och mer fysiskt på något sätt. Varade mycket längre också. Rekommenderas om man har gott om tid på sig. Smaken blev sötare på ett ganska äckligt sätt, men det gick ner med mycket saft.

    Bra, det verkar ju kul, jag gillar (faktiskt?) den känslan när man ligger och helt still, på steget till snetändning!
    Fast det är ju det att det är så jobbigt att svänga ihop, då får jag vara bäng från börkjan! Sitter THC:et längre i pisset om man äter Cannabis framför röker det? :? Hört det iallafall!

  • reaper

    Member
    2003-02-22 at 00:08

    Jag har fått känslan (har aldrig ätit hash eller ganja dock) att man slösar lite när man äter det, men så verkar ju inte fallet.

    Någon som har testat att äta det, för att sedan röka lite? Vad har ruset blivit då… kan säkert bli riktigt tufft.

  • reaper

    Member
    2003-02-22 at 01:31
    Pasco wrote:
    Personligen har jag alltid upplevt att jag fått ut mer rus för pengarna när jag lagat kakor på gräset.

    Ok, men då måste jah, testa det snarast. Har dock ett uppehåll nu men, det kommer!

  • reaper

    Member
    2003-02-22 at 05:10

    Jag skulle rekomendera att laga någon kall “maträtt” om man inte är så duktig på det här med matlagning. Anledningen är att THC bryts ned av för hög värme. Chokladbollar fungerar mycket bra (blanda finmeckat hasch med icke vegetabiliskt matfett och följ sedan receptet på havregrynspåsen) även om jag oftast bara lägger lite fint meckat hasch och smör (OBS! Utan vegetabiliskt fett, dvs inte Milda) eller matolja (OBS! Utan vegetabiliskt fett!) på en matsked och eldar lite för att smälta det. Sen sväljer jag ner det med lite stark saft eller liknande. Det smakar illa just när man äter det men det ger en helvetisk resa och det är bättre än att försöka göra choklad eller liknande för att sedan få tvinga i sig en hel mängd som ändå smakar illa (hasch är ofta väldigt distinkt i smaken). Av någorlunda fint hasch blir det 6-8 timmar och man är så fruktansvärt korkad hela tiden. Det är ett helt annat rus än då man röker hasch/gräs enligt mig. Man är mycket mer förvirrad på ett sätt som är mycket skoj :D

    Jag brukar göra så någon gång ibland då jag råkar ha en laddning om minst 10g hemma. Jag tar ca 2g/person och sen åker vi :D

    Värt att nämna är väl att det kan ta 30-60 min innan man känner något på grund av att matsmältningsproceduren tar längre tid än via lungorna. Ät gärna på fastande (gärna 6 timmar utan mat) mage för störst och snabbast effekt.

    Lycka till!

  • reaper

    Member
    2003-02-22 at 05:13

    Just, jag kan tillägga att haschet bör smältas på låg värme i lite icke vegetabiliskt matfett tills det är en brun “smet” som sedan blandas med “vanligt” smör då man bakar chokladbollar.

  • reaper

    Member
    2003-02-22 at 05:22

    En annan grej som några vänner brukar roa sig med är att baka muffins för att sedan förtära ca en i timmen. Jag har aldrig provat själv men enligt dem är det en solklar hit som gör dig tokstenad så länge du fortsätter äta lite då och då.

    Det blev många inlägg av mig nu, men jag blev så inspirerad då jag äntligen fick skriva lite om ett ämne som jag är ganska insatt i :-)

  • trestor

    Member
    2003-02-22 at 15:18

    Det har INGEN som helst betydelse om det är vegetabiliskt fett eller inte, så länge det är mycket fett. Det bör vara över 50%, men helst uppå 80%. Olivolja eller hampfröolja funkar utmärkt, liksom flora eller flytande margarin.

Page 1 of 2

Log in to reply.