• Hasch på planta från mazar-i shariff Afghanistan

    Posted by reaper on 2008-04-27 at 16:03

    Tänkte göra lite hemagjort hasch och undrar om det är ett bra val att göra kakan på?
    Det luktar och smakar hasch om gräset i alla fall

    Har provat att göra lite olika oljor och det har varit fint men tänkte göra lite brass och undrar vilken metod som är att föredra?

    replied 16 years ago 6 Members · 9 Replies
  • 9 Replies
  • mortal

    Member
    2008-04-27 at 16:08

    Det går jättebra att göra hasch på det..

    Finns svart hasch att köpa i landet, kommer i 1kilos kakor som är gjort på precis det gräset…

    Tyvärr har jag slaktat hela stämplen, står annars mazar-i shariff Afghanistan superb quality 2008

    eller något snarlikt.

  • bone

    Member
    2008-04-27 at 16:11

    Det beror på hur mycket du ska göra.
    Du kan ju göra skakhasch med screen och sen värma och pressa ihop.
    Du kan göra honey oil och sen mixa ut det med finsmulade buds, funkar fint.
    Sen finns det ju en del olika bubbelbags, iceolator. Men dom kostar en del.

    Mvh / Benet

  • brassman

    Member
    2008-04-28 at 12:54

    Men hur gör dom hasch i Afghanistan? Det är väll inte skak/pisk tekniken som i marocko?

  • papainoel

    Member
    2008-04-28 at 13:46

    I Afghanistan kör de med siktning, nuförtiden ofta med en metallsikt (i stället för t.ex. nylon). Afghanistan har en lång tradition av tillverkning av högkvalitativt siktat hasch. Under 1970-talet började man emellertid, i takt med att efterfrågan ökade från utlandet, att producera mer hasch av låg kvalitet. Man började också blanda ut lågkvalitativt resin med små mängder mullbärssav som fick haschet att verka klibbigt och gav en lukt som ett hasch av högre kvalitet. Så småningom började man blanda ut haschet, i högre kvantiteter än under 70-talet, med sådant som vegetabiliskt fett, smör, terpentin, tjära, sand och hennapulver. Dagens afghan-hasch som går på export blandas oftast ut med ljusvax [editerat utifrån diskussionen nedan], vegetabiliskt fett eller hennapulver. Mums!

    Källa: Clarke, Robert Connell (1998). HASHISH!. Los Angeles, CA: Red Eye Press, Sid 130f.

  • jof

    Member
    2008-04-29 at 09:12

    Du ska tyvärr ha nästan orimlig tur om du fått tag i en “riktig” Guldstämplad Mazar då detta i dagens tider bara är ett PR knep för att vi dumma nordbor sällan har koll på kvalitets röka.

  • brassman

    Member
    2008-04-29 at 14:54

    Jag vet att dom blandar ut det med mycket skit men stearin är nog inte troligt för det Går nästan inte att röka hasch med stearin. Man spyr och det bränner i halsen utav bara hällvette. Råkade tappa en knatch i stearin en gång men skrapade bort i princip allt och det gick inte att röka…
    ha de

  • papainoel

    Member
    2008-04-29 at 17:06

    Brassman> Tänk på att det kan handla om ganska små mängder på stora mängder hasch. Dessutom kan jag ha översatt lite fel. Författaren kan ha syftat på ljusvax, snarare än stearin.

  • brassman

    Member
    2008-04-29 at 18:31

    Det kravs bara en väldigt liten mängd stearin för att totalförstöra hasch, låter troligare att det är vax dom blandar ut med :)

  • reaper

    Member
    2008-05-01 at 12:08

    tänkte göra det på ungefär 50gr buds

    jag har själv rökt svart afghan i början av 90 talet sen försvann det pgav talibanerna och efter att afghanistan blev invaderat av Bush mfl kom brasset tillbaka men med otroligt mycket sämre kvalitet

    det är mest därför jag vill testa att göra min egen + att det är väl lite av grejen att göra sitt eget

    verkar se ut att bli skakmetoden

Log in to reply.